Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Romas uzvara visdrīzāk ieved Valmieru Eirokausu atlases 2. kārtā

Agris Suveizda

Romas uzvara visdrīzāk ieved Valmieru Eirokausu atlases 2. kārtā
Džibrils Gejs un Raimonds Krollis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

Itālijas A sērijas pēdējā kārta vakar sākās ar "Roma" uzvaru Turīnā ar rezultātu 3:0, Žuzē Morinju vadītajai komandai garantējot vismaz sesto vietu un ceļazīmi uz UEFA Eiropas līgas grupu turnīru – neatkarīgi no rezultāta trešdien gaidāmajā Eiropas Konferences līgas finālā Tirānā pret Roterdamas "Feyenoord". Tas savukārt ļauj prognozēt vairākas izmaiņas Eirokausu nākamajā sezonā.

Kad UEFA 2. maijā izslēdza Krievijas klubus no nākamās Eirokausu sezonas, tas izraisīja komandu pārkārtošanu un tostarp desmit valstu kausa ieguvēju (Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Lihtenšteinas, Lietuvas, Luksemburgas, Bosnijas un Hercegovinas, Īrijas, Ziemeļmaķedonijas un Armēnijas) pārcelšanos no UEFA Eiropas Konferences līgas kvalifikācijas 1. kārtas uz 2. kārtu. Toreiz kā pirmā aiz borta palika tieši Latvija, taču tas savukārt nozīmēja, ka Latvija būs nākamā sarakstā, ja pārmaiņas notiks atkal. Tā visdrīzāk būs, un Latvijas otrā izsētā komanda, visticamāk, tiks atbrīvota no dalības pirmajā kārtā – pirmoreiz kopš 2012. gada, kad Rīgas "Skonto" otrajā kārtā piekāpās Splitas "Hajduk" (0:2, 1:0).

Eiropas Konferences līgas uzvarētājai pienākas vieta Eiropas līgas nākamās sezonas grupu turnīrā, taču gan Roterdamas "Feyenoord", gan "Roma" to jau ir nodrošinājušas - "Roma" vietu garantēja vakar, bet Roterdamas "Feyenoord" ar trešo vietu Nīderlandē ir tikusi Eiropas līgas "play-off" kārtā un uz grupu turnīru tiks paaugstināta vai nu sava triumfa dēļ, vai arī "Roma" triumfa dēļ (jo nākamā valsts rangā, kas tiktu paaugstināta, ir tieši Nīderlande un konkrēti tās pārstāve "Feyenoord"). Kā vēsta ierasti labi informētais Eirokausu portāls kassiesa.net, tas nozīmē, ka Nīderlandes atbrīvoto vietu Eiropas līgas "play-off" vajadzētu ieņemt Kipras kausa ieguvējai (starp citu, trešdien kausa finālā spēlēs Igora Tarasova "Achnas"), bet Čehijas kausa ieguvējai "Slovacko" no Eiropas Konferences līgas trešās kārtas vajadzētu tikt paaugstinātai uz Eiropas līgas trešo kārtu. Tas tālāk savukārt veicinās Grieķijas kausa ieguvējas pārcelšanos no Eiropas Konferences līgas otrās kārtas uz trešo, kā arī Latvijas un Albānijas kausa ieguvēju pārcelšanos no pirmās kārtas uz otro, pirmajā kārtā 62 komandu vietā atstājot 60. Tā kā Latvijas kausu ieguva čempione RFS, tad kausa ieguvējas statuss Eirokausos pienākas Virslīgas vicečempionei jeb "Valmierai". Ja kausu būtu ieguvusi "Liepāja", otrajā kārtā sāktu kurzemnieki. Jāņem gan vērā, ka jaunās sezonas reglamenti un komandu sadalījums vēl nav apstiprināts – tā kā šīs izmaiņas diktē vēsturiskā loģika, nevis stingri reglamenti, tad pilnai pārliecībai jāsagaida UEFA oficiālā informācija.

No šādas paaugstināšanas vairāk iegūs pats klubs "Valmiera", kas savās pirmajās divās Eirokausu sezonās izstājās jau pirmajā kārtā. Valmierieši līdz ar to garantēs lielāku solidaritātes maksājumu no UEFA un lielākus klubu ranga punktus, taču Latvijas asociācijas rangam tās gan var būt arī ne tik pozitīvas ziņas – asociāciju rangā kvalifikācijā rēķina iegūtos punktus no katras spēles, savukārt klubu rangā un solidaritātes maksājumu aprēķinā galvenais noteicošais ir kārta, kurā klubs izkrīt. Ja "Valmiera" patiesi sāks otrajā kārtā un Eirokausu solidaritātes un prēmiju sistēma nemainīsies, tas Vidzemes klubam garantēs par 100 tūkstošiem eiro vairāk – izkrišana pirmajā kārtā provizoriski ir 150 tūkstošu vērta, izkrišana otrajā kārtā ir 350 tūkstošu vērta (+200 tūkstoši), taču vēl UEFA par katru aizvadīto kārtu izmaksā arī 100 tūkstošu kārtas operatīvajiem izdevumiem (tātad -100 tūkstoši, taču jāatceras, ka nespēlēšana 1. kārtā nozīmēs ne tikai mazākus ienākumus, bet arī mazākus izdevumus). Iepriekšējā Eirokausu formātā solidaritātes maksājumus veica par katru aizvadīto kārtu – vecajā sistēmā valmierieši par pirmās kārtas neaizvadīšanu neiegūtu 240 tūkstošus eiro. Savukārt klubu rangā "Valmiera", ja sāks otrajā kārtā, garantēs par puspunktu vairāk (1,0 par izkrišanu Eiropas Konferences līgas pirmajā kārtā, 1,5 par izkrišanu otrajā kārtā).

"Valmiera" vakar ar uzvaru pār "Audu" (2:0) atgriezās rekonstruētajā Jāņa Daliņa stadionā, taču kluba viceprezidents Uldis Pūcītis TV4 atzina, ka varbūtība Eirokausus uzņemt Valmierā ir maza – Daliņa stadiona neatbilstības prasībām dēļ visdrīzāk atkal nāksies spēlēt "Daugavas" stadionā Rīgā. Čempionu līgas un Eiropas Konferences līgas pirmās kārtas izloze gaidāma 14. jūnijā (pirmās spēles 5., 6. un 7. jūlijā), bet Eiropas Konferences līgas otrās kārtas izloze paredzēta 15. jūnijā (pirmā spēle 21. jūlijā).

Izmantotie resursi:
https://kassiesa.net/uefa/AccessLis...
https://twitter.com/dpnina10/status...
https://editorial.uefa.com/resource...

 +12 [+] [-]

, 2022-05-21 09:08, pirms 2 gadiem
Tā mākam tikai mēs Latvijā, uzcelt stadionu par astronomiskām summām
,bet starptautiskās spēles aizvadīt nevaram...

  +5 [+] [-]

, 2022-05-21 09:23, pirms 2 gadiem
Galvenais kad iespaidīgs skaits naudiņas ir '' apgūts '' vajadzīgie cilvēciņi otkatiņus saņēmuši , tas kad neatbilst starptautiskajiem standartiem vai tad tas ir tik svarīgi !!! Starptautiskus standartus sagribējuši !

     [+] [-]

, 2022-05-21 10:15, pirms 2 gadiem
Interesanti, ka vēl kādu pārsteidz korupcija. Par to ka kaut kādi outkati tiek par mistiskiem stadioniem nav ok, bet 2 gadus ieslēgt cilvēkus mājās, paņemt aizdevumus desmitiem miljardu apmērā (tagad procentu maksājums ir 1 miljons eiro DIENĀ!), noslīcināt mazos uzņēmējus, sapotēt vairāk kā pusi nācijas ar sūdu, kurš nokauj dabisko imunitāti un reāli nepasargā ne no kā vairāk par 3 nedēļām tas viss ir ok? Kā jums likas, cik pianists un dziedātājs no Faizera,Modernas un Džonsona dabūja? Čota baigi entuziastiski piegāja šim visam...

  -1 [+] [-]

, 2022-05-21 10:19, pirms 2 gadiem
Kauss matters

  -2 [+] [-]

, 2022-05-21 10:30, pirms 2 gadiem
Janoss1989 rakstīja: Interesanti, ka vēl kādu pārsteidz korupcija. Par to ka kaut kādi outkati tiek par mistiskiem stadioniem nav ok, bet 2 gadus ieslēgt cilvēkus mājās, paņemt aizdevumus desmitiem miljardu apmērā (tagad procentu maksājums ir 1 miljons eiro DIENĀ!), noslīcināt mazos uzņēmējus, sapotēt vairāk kā pusi nācijas ar sūdu, kurš nokauj dabisko imunitāti un reāli nepasargā ne no kā vairāk par 3 nedēļām tas viss ir ok? Kā jums likas, cik pianists un dziedātājs no Faizera,Modernas un Džonsona dabūja? Čota baigi entuziastiski piegāja šim visam...
Jau taisa simulāciju monkey pox, paralēli censhas ieviest pandēmija līgumu (treaty) ko valsts, kuras parakstīs zaudēs pašnoteikshanos veidā kā reaģēt. You will own nothing and be happy))))

  +1 [+] [-]

, 2022-05-21 10:45, pirms 2 gadiem
juings rakstīja: Galvenais kad iespaidīgs skaits naudiņas ir '' apgūts '' vajadzīgie cilvēciņi otkatiņus saņēmuši , tas kad neatbilst starptautiskajiem standartiem vai tad tas ir tik svarīgi !!! Starptautiskus standartus sagribējuši !
Cik tad izmaksāja Daliņa stadiona rekonstrukcija un cik aizgāja "otkatos"?

  +3 [+] [-]

, 2022-05-21 11:33, pirms 2 gadiem
Vai tiešām?....tad jēga bija stadiona rekonstrukcijai?....kauns par Valmieru

  +2 [+] [-]

, 2022-05-21 11:35, pirms 2 gadiem
fall in love rakstīja: Jau taisa simulāciju monkey pox, paralēli censhas ieviest pandēmija līgumu (treaty) ko valsts, kuras parakstīs zaudēs pašnoteikshanos veidā kā reaģēt. You will own nothing and be happy))))
Jēziņ puikas, ejat laukā pavingrojat un pastrādājiet nevis Gobzema twitteri skataties.

     [+] [-]

, 2022-05-21 11:35, pirms 2 gadiem
Dabīgā zāliena laukums izveidots atbilstoši FIFA (Fédération Internationale de Football Association) un Latvijas Regbija federācijas prasībām.
Tā stāv rakstīts Daliņa stadiona mājas lapā.

     [+] [-]

, 2022-05-21 13:34, pirms 2 gadiem
gircc rakstīja: Dabīgā zāliena laukums izveidots atbilstoši FIFA (Fédération Internationale de Football Association) un Latvijas Regbija federācijas prasībām.
Tā stāv rakstīts Daliņa stadiona mājas lapā.
Zāliens, bet ne jau tas, kas tam apkārt.

     [+] [-]

, 2022-05-21 13:38, pirms 2 gadiem
NorchaN rakstīja: Cik tad izmaksāja Daliņa stadiona rekonstrukcija un cik aizgāja "otkatos"?
Paskaties neviens vien TV sižets ir par to kā valsts un pašvaldību pasītījumi tiek '' sadalīti '' un '' sarunāti '' . Kuram tas vēl ir atklājums !
Aļo no kura plaukta esi nokritis ....

  +1 [+] [-]

, 2022-05-21 13:43, pirms 2 gadiem
Taisa peldbaseinu , neiztaisa līdz galam neatbilst starptautiskajiem standartiem nevar rīkot starptautiskus mačus !!!
Taisa stadionu ATKAL TAS PATS !!!!! neatbilst starptautiskajiem standartiem !!! NEVAR rīkot starptautismus mačus !
Kad šitas debilisms vienreiz beigsies ???
Cik var turēt visus par idiotiem !!!!

     [+] [-]

, 2022-05-21 15:49, pirms 2 gadiem
backstab rakstīja: Zāliens, bet ne jau tas, kas tam apkārt.
Laukums....nevis zāliens....nav rakstīts ka zāliens....

     [+] [-]

, 2022-05-22 14:35, pirms 2 gadiem
Nevienam saja valsti nav kauns..stadions ir , apgaismojuma nav...principa nozelojami,ja nem vera, ka pie mums nav neviena normala vai rekonstrueta stadiona! Visus kurus taisa vai reanime ir kaut kadas mistiskas buves ar neatbilstosam prasibam vai ari super neomuligas!
Mani iedzit daugava pat ar varu nevaretu... vecais stadions bija ar savu auru, jaunais netur nekadu kritiku...

     [+] [-]

, 2022-05-22 14:35, pirms 2 gadiem
Nozelojama nabadziba...