Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Panthers'' papildlaikā izcīna pirmo uzvaru, ''Canadiens'' pārsteidz Toronto

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Panthers'' papildlaikā izcīna pirmo uzvaru, ''Canadiens'' pārsteidz Toronto
Raiens Lombergs svin uzvaras vārtus. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) notika četras Stenlija kausa spēles. Pirmo uzvaru sērijā pret Tampabejas ''Lightning'' svinēja Floridas ''Panthers'', kura, pateicoties Raiena Lomberga gūtajiem vārtiem papildlaikā, uzvarēja ar 6:5. Pārsteigumu sagādāja Monreālas ''Canadiens'', kura ar 2:1 apspēlēja Toronto ''Maple Leafs'', kamēr Lasvegasas ''Golden Knights'' izcīnīja pārliecinošu otro uzvaru ar 5:2 pār Minesotas ''Wild''.

Pirmās uzvaras Stenlija kausa izcīņā svinēja Floridas ''Panthers'' un Monreālas ''Canadiens'', kuras ar 6:5 un 2:1 pārspēja attiecīgi Tampabejas ''Lightning'' un Toronto ''Maple Leafs''. Florida pirms spēles bija iedzinējos sērijā ar 0-2 un trešā spēle bija svarīga, lai tajā tiktu saglabāta intriga. 11 gūto vārtu mačā viss izšķīrās papildlaikā, kurā ''Panthers'' pirmo uzvaru pār esošo čempioni atnesa Raiena Lomberga precīzais metiens. Spēles gaitā ''Panthers'' izdarīja par 16 metieniem vairāk kā pretinieki, tomēr pirms trešās trešdaļas tā atradās zaudētājos ar 3:5. Tampabeja aizvadīja lielisku otro trešdaļu, tajā gūstot visus savus piecus vārtus. ''Panthers'' izlīdzinājumu panāca vien trīs minūtes līdz pamatlaika beigām, bet papildlaika sestajā minūtē izrāva arī uzvaru.

Ziemeļu divīzijā tikai naktī uz piektdienu sākās izslēgšanas spēles. Monreālas ''Canadiens'', pateicoties Kerija Praisa 35 no pretinieku 36 atvairītiem metieniem, ar 2:1 pārspēja Toronto ''Maple Leafs''. Savukārt uzvaras vārti tika gūti mazākumā, kad izcēlās Pols Bairons. Atlikušajās septiņās minūtēs ''Maple Leafs'' nespēja atspēlēties, tādējādi piedzīvojot sāpīgu neveiksmi Stenlija kausa ievadā.

Tāpat ''Maple Leafs'' traumas dēļ pazaudēja savu kapteini Džonu Tavaresu, kurš cieta itin šaušalīgā sadursmē. Pēc "Canadiens" aizsarga Bena Šiaro izpildīta spēka paņēmiena Tavaress tika notriekts no kājām, taču pagalam neveiksmīgi trāpījās tieši Korija Perija ceļā - Monreālas uzbrucējs slidoja uz priekšu lielā ātrumā, nepaspēja no sadursmes izvairīties un ar ceļgalu trāpīja Tavaresam tieši galvā.

Brīdinājums: skats var būt nepatīkams.

"Maple Leafs" uzbrucējs, nosūtīts nokautā, uz brīdi zaudēja samaņu, bet pēc tam tika uzcelts uz nestuvēm un nogādāts Toronto slimnīcā, kur Tavaresam tiks veiktas papildus pārbaudes. Pēc epizodes savas komandas kapteini atriebt devās Niks Folino, izplūcoties ar Periju.

Otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Lasvegasas ''Golden Knights'', kura izbraukumā pārliecinoši ar 5:2 apspēlēja Minesotas ''Wild'' un nonāca vadībā sērijā ar 2-1. Pirmais periods viesiem bija neveiksmīgs - ''Wild'' guva divus vārtus un nonāca vadībā ar 2:0. Vēlāk spēlē dominēja ''Golden Knights''. Otrajā periodā viesi guva trīs vārtus un pārņēma vadību, bet trešajā trešdaļā to nostiprināja ar vēl diviem precīziem raidījumiem, piektos vārtus metot pretinieku tukšos vārtos. ''Wild'' uz pretinieku vārtiem izdarīja tikai 16 metienus, kamēr Lasvegasa - 40.

Stenlija kausa izcīņa 21. maija spēles

SpēleRezultātsSērija
Islanders - Penguins4:51-2
Lightning - Panthers5:6 P2:1
Maple Leafs - Canadiens1:20-1
Wild - Golden Knights2:51-2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2021-05-21 08:36, pirms 3 gadiem
Toronto viss pa vecam

     [+] [-]

, 2021-05-21 09:49, pirms 3 gadiem
Lightning sērija episka!Aizraujošs hokejs,daudz vārtu!

     [+] [-]

, 2021-05-21 10:13, pirms 3 gadiem
Detection rakstīja: Toronto viss pa vecam
Vairākums katastrofa...Price kanādas izlases režīmā.

  +2 [+] [-]

, 2021-05-21 10:22, pirms 3 gadiem
Nekāda informācija par Džonu Tavaresu. Potenciāli ļoti bīstama trauma. Skaidrs, ka apstākļu sakritība un Korijs Perijs vairs nevarēja izvairīties, bet celis galvā, uhh. Pēc tam bijušais Kolombusas kapteinis arī devās atriebt kapteini nometot cimdus ar Periju.

Sadursmes brīdis:
https://twitter.com/YYCguy7/status/...

     [+] [-]

, 2021-05-21 13:42, pirms 3 gadiem
quarterr rakstīja: Nekāda informācija par Džonu Tavaresu. Potenciāli ļoti bīstama trauma. Skaidrs, ka apstākļu sakritība un Korijs Perijs vairs nevarēja izvairīties, bet celis galvā, uhh. Pēc tam bijušais Kolombusas kapteinis arī devās atriebt kapteini nometot cimdus ar Periju.

Sadursmes brīdis:
https://twitter.com/YYCguy7/status/1395533632656216065
Perijam ir daudz grēku bijuši karjeras laikā, bet šeit nu gan viņu grūti vainot.