Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" savā stilā uzvar Valmierā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" savā stilā uzvar Valmierā
Toms Akmeņlauks
Foto: Ritvars Raits

20. uzvaru pēc kārtas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā šovakar izcīnīja komanda "Lielvārde", kas, viesojoties pie FBK "Valmiera/ViA", pēc 30 nospēlētām minūtēm vēl zaudēja ar 0:3, bet, skanot finālsvilpei, varēja svinēt panākumu ar 8:5. Ar 5 (3+2) punktiem uzvarētāju rindās izcēlās Toms Akmeņlauks.

"Lielvārdes" florbolisti, kuri vienīgie veiksmes gadījumā var atņemt "RTU/Inspecta" komandai regulārā turnīra uzvarētājas godu, Valmierā ieradās ar 19 pēc kārtas svinētām uzvarām bagāžā. Tiesa, iepriekšējā mačā, kad lielvārdieši savā laukumā uzņēma Liepājas "Kuršus", pēc pirmā perioda viņi zaudēja ar 0:3, bet pēc otrā – ar 2:5, tikai pēdējā trešdaļā "Lielvārdei" izdevās salauzt viesu pretestību un svinēt uzvaru ar 10:6.

Kā šovakar izrādījās, Vidzemes Olimpiskajā centrā pret FBK "Valmiera/ViA" aizvadītajam mačam bija diezgan līdzīgs scenārijs – pēc 30 nospēlētām minūtēm Lielvārdes komanda zaudēja ar 0:3. Otrā perioda otrajā pusē viesi spēja gūt četrus vārtus pēc kārtas un pirmo reizi šajā spēlē izvirzījās vadībā - 4:3. Pēdējās trešdaļas pašā sākumā valmierieši divas reizes pēc kārtas realizēja skaitlisko pārsvaru un atguva vadību – 5:4. Lievārdieši jau atkal veiksmīgāk aizvadīja perioda otro pusi – pamatlaika pēdējās 10 minūtēs viņi iemeta vēl četrus golus un varēja svinēt divdesmito uzvaru pēc kārtas – 8:5.

Par labāko spēlētāju "Lielvārdes" sastāvā tika atzīts Toms Akmeņlauks, kurš ar 5 (3+2) punktiem bija arī rezultatīvākais. 3 (2+1) punkti viņa komandas biedram Mikum Valpēteram. Par labāko starp valmieriešiem atzina Mārtiņam Kājiņam, kuram arī 5 (3+2) punkti. 3 (2+1) punkti Intam Vilkam.

Pēc šī panākuma "Lielvārde" ar 63 punktiem pakāpās uz 2.vietu turnīra tabulā. Rīt lielvārdieši Kocēnos spēkosies ar vietējo "Rubeni". Ja viņiem izdosies uzvarēt pamatlaikā, bet "RTU/Inspecta" aizparīt viesos zaudēs kaut vienu punktu "Cēsu alus/Lekrings" florbolistiem, otro gadu pēc kārtas par regulārā turnīra uzvarētājiem kļūs "Lielvārde". Ja Cēsis uzvarēs "RTU/Inspecta", pēc viena gada pārtraukuma regulārajā turnīrā triumfēs studenti.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēle, 21.februāris

FBK "Valmiera/ViA" – "Lielvārde" 5:8 (2:0, 1:4, 2:4)

Metienu attiecība:
26:41 (10:11, 7:14, 9:16)
Rezultatīvākie:
FBK "Valmiera/ViA" – Mārtiņš Kājiņš 5 (3+2), Ints Vilks 3 (2+1), Aigars Belasovs 1 (0+1), Dāgs Rozenbahs 1 (0+1).
"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 5 (3+2), Mikus Valpēters 3 (2+1), Antons Žuks 2 (0+2), Kaspars Mudelis 1 (1+0), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Artis Savins 1 (1+0), Aivis Kusiņš 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv