Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:283, Did:0, useCase: 3

“Lielvārde/FatPipe” var pārņemt līderpozīcijas tabulā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Lielvārde/FatPipe” var pārņemt līderpozīcijas tabulā
Kārlis Stukāns Tallinā izcēlās ar trim piespēlēm, foto: Ķekavas Bulldogs

Šodien pēcpusdienā tiks aizvadīta viena spēle Latvijas-Igaunijas florbola līgā vīriešiem, kad “Lielvārde/Fatpipe” Sportacentrs.com un TV4 tiešraidē uzņems “Sparta team Automaailm” komandu no Igaunijas. Uzvaras gadījumā Lielvārdes komanda pakāpsies uz pirmo vietu tabulā.

“Lielvārde/FatPipe” – “Sparta team Automaailm” (pulksten 15:00 Lielvārdē un Sportacentrs.com)

Sākuši turnīru ar diviem zaudējumiem, Lielvārdes florbolisti uzvarēja nākamajos četros mačos, tādējādi piesakoties cīņā par uzvaru regulārajā turnīrā. Pēdējā spēlē, kas tika aizvadīta mēneša ievadā gan tika zaudēts pret šosezon neērtajiem pretiniekiem Cēsīs. Neskatoties uz to komanda ar septiņās spēlēs iekrātajiem 13 punktiem tabulā ir otrajā vietā, par diviem punktiem atpaliekot no “Rubenes”, kuriem viena nospēlēta cīņa vairāk. Līdz ar to, uzvarot šodien, komanda var nostāties tabulas galvgalī. Cēsīs rezultatīvākais komandā ar trim punktiem bija Juris Sandis Jēgers (2+3), bet turnīrā labākais punktu vācējs pārliecinoši ir Armands Savins, kura kontā 9 (7+2) punkti. Viņam ar sešiem punktiem seko Oskars Tūtāns (3+3) un Kārlis Stukāns, kurš visus punktus nopelnījis par rezultatīvām piespēlēm.

Tallinas komanda savu pēdējo spēli aizvadīja vakar vakarā, kad savās mājās divu igauņu komandu divcīņā principiālā spēlē ar 5:6 papildlaikā piekāpās “Jogeva SK Tahe/Olivia”. Tallinieši nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām panāca izlīdzinājumu, bet pēdējās sekundēs neizdevās izraut uzvaru, nerealizējot soda metienu. Pazaudētie punkti mačā ar Jogevas komandu var izrādīties ļoti dārgi cīņā par vietu “Final Four”. Pašlaik “Sparta” ar 12 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo vietu, taču atlikušajos divos mačos – šodien Lielvārdē un/vai 11. februārī Valmierā noteikti nepieciešams izcīnīt vēl kādus punktus, lai saglabātu vietu starp četrām vadošajām komandām. Pret jogeviešiem ar trim punktiem rezultatīvākais bija Gerdo Unga, kuram sezonā gan tikai 6 (1+5) punkti. Tikmēr pārliecinoši rezulta’tivākais ir Tanels Kasenurms, kuram 22 (12+10) punkti. Kens Pāns pievienojis 13 (8+5) punktus, bet Kasparam Kalionam izdevies savākt 11 (5+6) punktus.

Abu komandu pirmā apļa spēlē Tallinā latvieši pirmajā periodā panāca 3:0 vadību. Lai gan mājinieki turpinājumā pietuvojās līdz 2:3 un 3:4, spēles izskaņā vārti vairākumā un bumbiņas iemešana konkurentu tukšajos vārtos deva diezgan pārliecinošu 6:3 uzvaru “Lielvārde/FatPipe”. Savins tajā spēlē izcēlās ar 2+2, bet pusi no savām iekrātajām piespēlēm tieši Tallinā nopelnīja Stukāns. Igauņiem tajā mačā neviens neguva vairāk par vienu punktu.

Šodien spēle Lielvārdes sporta namā sāksies pulksten 15:00 un mača video tiešraide arī Sportacentrs.com un TV4. Cīņu apkalpos tiesnešu pāris Aivars Māliņš un Mārtiņš Larinovs.