Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Melburnā sākas ceturtdaļfināli, Ostapenko 2.kārtas mačs

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Melburnā sākas ceturtdaļfināli, Ostapenko 2.kārtas mačs
Novaks Džokovičs
Foto: Reuters/Scanpix

Divos naktī pēc Latvijas laika Melburnā sāksies šī gada „Australian Open” ceturtdaļfinālu cīņas – otrdien divas dāmu un divas kungu spēles. Tikmēr ap sešiem rītā junioru vienspēļu 2.kārtas maču aizvadīs Aļona Ostapenko, kuras pretiniece būs Sandra Samira (Ēģipte).

Ostapenko par vietu 3.kārtā

Aļona Ostapenko junioru „Grand Slam” turnīros sāka spēlēt pērn, kad veiksmīgākā bija Melburna. Tieši Austrālijā viņa izcīnīja vienīgo uzvaru vienspēlēs. Šogad 15 gadu vecumā viņu junioru rangā ir 37.vietā, bet ar lielām cerībām šo vietu uzlabot.

Sākums šī gada turnīrā izdevies pat ļoti lielisks. 1.kārtā pretī stājās ASV pārstāve Kristina Makarova, kurai 14.vieta junioru rangā. Taču reitinga vietai šoreiz bija maza loma – Aļona savu pretinieci sagrāva ar 6:0, 6:2. Veiksmju sērija jāturpina arī 2.kārtā, kad pretiniece pēc ranga vājāka. Tā būs Ēģiptes sportiste Sandra Samira. Arī viņai šobrīd 15 gadu, bet junioru rangā 86.vieta. 1.kārtā viņa uzvarēja trijos setos. Līdz šim pret Samiru mūsu tenisiste nav spēlējusi. Mačs norisināsies 19.kortā, tā sākums ap sešiem rītā.

Vai turpināsies Radvanskas perfektā sērija?

Poliete Agņeška Radvanska, kura turnīrā izlikta ar 4.numuru, šosezon bijusi perfekta. Vispirms divi tituli, uzvarot deviņus mačus, bet Melburnā vēl četri panākumi. Turklāt visas 13 spēles uzvarētas divos setos. Melburnā poliete trīs reizes tikusi līdz ceturtdaļfinālam (arī pērn), taču tālāk ne reizes. Šoreiz viņas ceļā uz pusfinālu ir ķīniete Na Lī. Viņas panākumi Melburnā atzīstamāki – bijis gan fināls 2011.gadā, gan pusfināls vēl gadu iepriekš. Arī Lī šogad spēlējusi ļoti labi, jo zaudēts tikai viens mačs. Bet tieši Radvanskai. Kopējā bilance gan vēl par labu ķīnietei (5-4). Bukmeikeru prognozēs favorītes loma atvēlēta polietei, taču, ja Lī izdosies izvairīties no nepiespiestajām kļūdām, tad šīs prognozes var tikt apgāztas. Spēles sākums 02:00.

Ko pret Šarapovu iespēs viņas tautiete Makarova?

Pašreizējie turnīra rezultāti par dāmu turnīra neapšaubāmajām favorītēm liek uzskatīt amerikānieti Serēnu Viljamsu un krievieti Mariju Šarapovu. Lai gan Šarapova pirms Melburnas nebija spēlējusi ne mača, tomēr pirmajās četrās spēlēs ir spridzinājusi – kopā zaudēti vien pieci geimi, no kuriem četri pret Venusu Viljamsu. Izskatās, ka viņu varētu apturēt vien Serēna, taču līdz šādai spēlei vēl katrai vēl jāuzvar divas sāncenses.
Šarapovai pretī stāsies viņas tautiete Jekaterina Makarova. Viņai „Australian Open” ir veiksmīgākais „Grand Slam” turnīrs. Ceturtdaļfināls jau tika sasniegts pērn, bet šogad šāds panākums atkārtots. Spēcīgākās apspēlētās pretiniece šogad – Mariona Bartoli un Angelika Kerbere. Pērn tieši Šarapova bija tā, kas apturēja Makarovu ceturtdaļfinālā (6:2, 6:3), tāpat viņa uzvarējusi arī pārējās trīs savstarpējās cīņas, zaudējot tikai vienu setu. Bukmeikeru prognozēs Makarovai tiek prognozēti pieci uzvarēti geimi – tikpat cik iepriekšējām Šarapovas pretiniecēm kopā... Spēles sākums ne ātrāk par 06:30.

Kurš būs veiksmīgākais Spānijas duelī?

Par pirmo „Australian Open” vīriešu vienspēļu turnīra pusfinālistu kļūs spānis, jo ap četriem rītā kortā dosies Davids Ferers un Nikolass Almagro. Ja Fereram jau reizi ir izdevies tikt tik tālu Melburnā (2011.), tad Almagro tālāk par ceturtdaļfinālu nav ticis nevienā no „Grand Slam” turnīriem. Grūtākā spēle Nikolasam bija 1.kārtā, kad tikai piecos setos izdevās uzveikt Stīvu Džonsonu (ASV), bet vieglākā 4.kārtā, kad pretinieks Janko Tipsarevičs izstājās 2.seta vidū. Ferers tikmēr nospēlējis četras pilnas spēles, no kurām tikai vienā spēlēts vairāk par trīs setiem (četros setos apspēlēts amerikānis Tims Smičeks). Almagro ir pa spēkam pacīnīties ar savu tautieti, tomēr vispirms nāksies pārkāpt psiholoģiskajai barjerai, jo līdz šim zaudēti visi 12 (!!!) savstarpējie dueļi. Hard kortos gan bijuši tikai četri mači. Spēles sākums – ap četriem rītā.

Cik noguris būs Džokovičs, vai Berdihs to izmantos?

Svētdienas pusdienlaiks daudzu atmiņās palicis ar lielisko piecu setu izrādi starp ATP ranga līderi Novaku Džokoviču un šveicieti Stanislasu Vavrinku. Piecu stundu un piecu setu trilleri (izšķirošajā setā ar 12:10) pārāks izrādījās serbs. Ja dienu iepriekš piecus setus spēlēja Žils Simons un izskatījās bezgala piekusis, tad par Džokoviču to īsti nevar teikt – viņa fiziskā sagatavotība ir pat ļoti lieliska, un tas jāatceras čeham Tomašam Berdiham, kurš uz papīra būs krietni svaigāks. Čehs visas spēles turnīrā uzvarējis trīs setos, taču pret Džokoviču viņam nelāga savstarpējā bilance (1-11).

Vienīgo maču Tomašs uzvarēja 2010.gada Vimbldonā (trijos setos), bet pēc tam zaudējis gan Deivisa kausā, gan ATP finālturnīros un arī „Australian Open” ceturtdaļfinālā 2011.gadā – 1:6, 6:7(5), 1:6. Bukmeikeru skatījumā serbs ir diezgan izteikts spēles favorīts, kas gan būs jāapliecina kortā. Spēles sākums 10:00.

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2013-01-21 21:57, pirms 11 gadiem
Lai vecenei veicas!!!!...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-22 06:30, pirms 11 gadiem
Uraa, Ostapenko vinneeja 6:3, 6:4