Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:10, Did:0, useCase: 3

Florbola līderi tiekas Cēsīs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Florbola līderi tiekas Cēsīs
Daniels Anis un Jānis Melderis
Foto: FS Masters

Elvi vīriešu florbola līgā šovakar tiks izspēlētas divas spēles, no kurām vienā sacentīsies divas turnīra tabulas līderes, kad Cēsīs vietējais "Lekrings" ciemos gaidīts "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka".

"Bauska" – "Ķekava" (pulksten 20:00 Bauskā)

Viens no mačiem šodien tiks izspēlēts Bauskā, kur bez punktiem esošā "Bauska" uzņems "Ķekavu". Baušķenieki pagājušajā mačā viesos pret Stalbes "Pārgauju" pēc 25 nospēlētām minūtēm atradās iedzinējos ar 0:6, taču tad desmit minūšu laikā pamanījās tikt pie sešiem (!) vārtu guvumiem un rezultāts tika izlīdzināts. Tomēr pēdējā periodā atkal spēle apmeta pamatīgu kūleni ar četriem vārtu guvumiem mājiniekiem, kas viņiem nodrošināja panākumu, bet Bauskas vienībai bija jāsamierinās jau ar 13.neveiksmi tikpat cīņās. Ar trim punktiem atzīmējās Jānis Akmentiņš un Tomass Jirgensons atzīmējās ar trim rezultativitātes punktiem. Komandas rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Artūrs Dulbe, kuram 10 (6+4) punktiem. Tikmēr Toms Rozentāls un Jānis Akmentiņš iekrājuši pa deviņiem punktiem.

Ķekavas vienība pēdējā laikā spēlējusi gana sekmīgi uzvarot trīs no pēdējām piecām spēlēm. Turnīra tabulā gan vienība joprojām atrodas vien desmitajā vietā, 11 spēlēs iekrājot 13 punktus. Šodien uzvarot čempionāta pastarīšus, Ķekavas florbolisti tabulā noķers gan "Rubeni", gan sezonas sākuma līdervienību "FBK Valmiera", tādējādi vēl vairāk saasinot cīņu par vietu labāko astotniekā. Pēdējā spēlē neveiksmīgi tika aizvadīta cīņas pirmā puse pret Cēsu "Lekrings" (1:6), turpinājumā nespējot līdz galam lauz mača gaitu, lai gan piecas minūtes pirms pamatlaika beigām pietuvojoties viena precīza metiena attālumā (5:6). Atlikušajā laikā cēsnieki guva divus vārtus, sarūpējot mājiniekiem sāpīgu zaudējumu. Pa diviem punktiem tajā mačā nopelnīja Kristaps Laugalis un Artūrs Narogs, kuri arī ir visas sezonas labākie punktu guvēji, iekrājot attiecīgi 14 (6+8) un 13 (10+3) punktus.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē šajā sezonā pēc 20 minūtēm rezultāts bija neizšķirts 1:1, otrajā periodā mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus, bet trešā perioda ievadā pārsvaru palielināja līdz 6:1. Atlikušajā laikā "Ķekava" nedaudz atslābinājās, kas baušķeniekiem ļāva divus vārtus atspēlēt. Toreiz uzvarētājiem pa diviem vārtiem guva Kristaps Laugalis un Everts Emīls Gertsons, bet labākā spēlētāja balvu nopelnīja Raivo Simsons. Zaudētājiem labākais un rezultatīvākais ar divām piespēlēm bija Mārtiņš Mickevičs, kurš jau ir atstājis "Bauskas" komandu, pievienojoties 1.līgas vienībai "RTU/Rockets".

"Lekrings" – "Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka" pulksten 20:30 Cēsīs

Ja Bauskā sacentīsies komandas, kas pašlaik atrodas ārpus izslēgšanas spēļu zonas, tad Cēsīs savā starpā sacentīsies divas čempionāta līdervienības. Cēsu "Lekrings' ar 27 punktiem 12 spēlēs pašlaik atrodas otrajā vietā turnīra tabulā. Nesen komandai pārtrūka piecu uzvarēto spēļu sērija, bet pēdējā mačā tika izcīnīta pietiekami komfortabla uzvara Ķekavā. Tajā spēlē ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Toms Rīsmanis, bet labākā spēlētāja balva Artūram Ozolam, kuram vārtu guvums un rezultatīva piespēle. Sezonā kopumā rezultatīvākais komandā ir Jorens Malkavs, kuram pēdējā mačā vārti un piespēle, bet sezonā viņam 19 (10+9) punkti. Turpat netālu ar 18 punktiem ir Emīls Dzalbs un Jānis Rajeckis.

Arī Ulbrokas komandai salīdzinoši nesen pārtrūka garā uzvaru sērija, kad tika zaudēts Irlavā. Kopš tās spēles gan aizvadīti jau trīs mači, kuros iekrāti maksimālie deviņi punkti. Tabulā viņi pēc šīm uzvarām ar 31 punktu 13 spēlēs nostabilizējušies pirmajā vietā, taču šodien nepieciešama uzvara, lai šīs pozīcijas netiktu apdraudētas. Pēdējā spēlē komanda spēja atspēlēt nelielu deficītu mājās pret Lielvārdes komandu, tiekot pie 5:3 uzvaras. Ar kārtējiem diviem vārtiem atzīmējās Daniels Anis, kuram sezonā jau 28 (23+5) punkti, kas viņam ierindo pirmajā vietā gan gūto vārtu, gan rezultativitātes punktu ziņā. Aiz Aņa ar 27 (8+19) punktiem seko Lauris Zaicevs.

Abām komandām šī būs otrā savstarpējā spēle sezonā. Sezonas otrajā kārtā komandas aizvadīja divas līdzvērtīgas trešdaļas, kurās vairāk vadībā atradās Ulbrokas komanda. Tomēr trešajā periodā cēsnieki divreiz realizēja skaitlisko vairākumu, panākot 8:4 vadību, ko neatdeva līdz pat mača beigām, uzvarot ar 8:5. Uzvarētāju rindās par labāko spēlētāju atzina Paulu Erenbotu, kuram divi rezultatīvi metieni. Mājinieku rindās ar trim vārtu guvumiem atzīmējās tieši Anis, kurš arī tika pie MVP balvas.