Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Makdeividam pirmais hat-trick, "Blackhawks" 13 minūtēs atspēlē 0:3

Makdeividam pirmais hat-trick, "Blackhawks" 13 minūtēs atspēlē 0:3
Konors Makdeivids
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā pirmo reizi trīs vārtus vienā spēlē guvis 2015. gada drafta pirmais numurs Konors Makdeivids. Jaunākais kapteinis vēsturē palīdzēja Edmontonas "Oilers" viesos ar 5:2 pieveikt Dalasas "Stars".

Edmontonas "Oilers" sezonu sāka jaudīgi, nonākot Nacionālās hokeja līgas vadībā, tomēr benzīns beidzās ļoti ātri, un komanda pēdējos desmit mačos bija piedzīvojusi astoņas neveiksmes. Šonakt izdevās atgriezties uz uzvaru takas, viesos ar 5:2 pieveicot Dalasas "Stars" ambiciozo uzbrukumu.

Rezultātu trešajā minūtē atklāja viesu kapteinis Konors Makdeivids, kurš guva pirmos vārtus kopš 29. oktobra. Saņēmis ripu sāncenšu zonā, viņš nevēlējās izdarīt metienu un devās uz kreiso malu, no kurienes centās izdarīt piespēli partnerim, tomēr ripa pēc rikošeta atrada ceļu laukuma saimnieku cietoksnī.

Otrās trešdaļas vidū Makdeivids panāca 4:0 Edmontonas "Oilers" labā, pēc metiena no zilās līnijas tiekot pie atlēkušās ripas. Lai gan Dalasas "Stars" 70 sekunžu laikā guva divus vārtus vairākumā un samazināja deficītu uz pusi, pēdējais vārds piederēja Makdeividam, kurš noslēdzošajā trešdaļā vēlreiz vārtos raidīja atlēkušo ripu, panākdams 5:2.

"Trīs diezgan veiksmīgi vārtu guvumi," komentēja Makdeivids, kurš iemeta pirmo reizi pēc desmit maču pārtraukuma. "Tieši tāpēc līga ir interesanta. Tev ir 100% iespējas, bet ripa spītīgi neiet vārtos. Tad sāc izdarīt visādus metienus, un pēkšņi viss ir kārtībā. Dīvaini. Bet esmu priecīgs pārtraukt tukšo sēriju."

Pārliecinošu pārsvaru ieguva arī Vankūveras "Canucks", kas pusotru minūti līdz otrās trešdaļas beigām izvirzījās vadībā ar 3:0. Taču turpinājumā Čikāgas "Blackhawks" pierādīja, kāpēc ir pēdējo gadu panākumiem bagātākā komanda, pagarinājumā izcīnot uzvaru ar 4:3.

Atspēlēšanos ievadīja Artēmijs Panarins, bet pēc minūtes viņa piemēram sekoja Vinnijs Hinostroza, kurš guva pirmos vārtus Nacionālajā hokeja līgā. Uzbrucējs uzņēmās iniciatīvu, iegāja pretinieku zonā, skaisti apspēlēja virkni sāncenšu un tika līdz vārtu priekšai. Pirmais metiens nebija veiksmīgs, taču Hinostroza bija pirmais pie atlēkušās ripas.

Panākumu 56 sekundes līdz pagarinājuma beigām nodrošināja Mariana Hosas metiens aizsarga aizsegā, pieredzējušajam slovākam izceļoties 11. reizi sezonā. Vairāk rezultatīvu metienu ir tikai diviem spēlētājiem – Patrikam Lainem no Vinipegas "Jets", kurš šonakt palika sausā, un Pitsburgas "Penguins" kapteinim Sidnijam Krosbijam, kurš iemeta 12. ripu.

NHL regulārā sezona, 20. novembris

SpēleRez.
Flyers – Lightning0:3
Kings – Devils4:2
Bruins – Jets4:1
Sabres – Penguins2:1 PM
Canadiens – Maple Leafs2:1
Senators – Panthers1:4
Stars – Oilers2:5
Blues – Predators3:1
Wild – Avalanche2:3
Coyotes – Sharks3:2 P
Canucks – Blackhawks3:4 P

, 2016-11-20 09:22, pirms 7 gadiem
Hossam atkaal GWG,prieks par viņu(mans mīļākais speļētājs )
, 2016-11-20 10:04, pirms 7 gadiem
Radulovs ierinda , 2 punkti , Monrtrealai uzvara!
Hossa uguno
, 2016-11-20 10:37, pirms 7 gadiem
Labi ,ka uzvarēja ,jo sāka uztraukt zāģi cerams ka pēc ilgāka laika Oilers tomēr iekļūs play off.
Slēpts komentārs: pernambucano
, 2016-11-20 11:28, pirms 7 gadiem
Hossa 3x3 vai 4x4 jutas ka zivs udeni.loti laba formaa patreiz. Krosbijam 12 varti 12 speles skatijos LA Pret Devils.LA bez lideriem tapat panema velnus.bet kopuma diezgan garlaiciga, neskatama spele, pasas beigas izsledzu.

Jagram gols tikai otrais sogad.Dallasa buksee.ceru Lai Oilers un Maple Leafs tiek PO sogad, butu interesanti
, 2016-11-20 14:17, pirms 7 gadiem
Crosby 12 spēlēs 12 goli un viss labākais ppg līgā... ja nebūs savainojums šī sezona varētu būt tiešām iespaidīga.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).
"Rangers" hokejisti. Foto: AP/Scanpix

Kraideram hat-trick, četri vārti 3. periodā ieved ''Rangers'' konferences finālā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) par pirmo Austrumu konferences finālisti Stenlija kausa izcīņā kļuvusi Ņujorkas ''Rangers'', kas trešajā periodā guva četrus vārtus un apspēlēja Karolīnas ''Hurricanes'' ar 5:3, triumfējot arī sērijā ar 4-2.