Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ar ''VEF Rīga'' panākumu un Zorika uzvaru tālmetienu konkursā sākas Krastu mačs

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Ar ''VEF Rīga'' panākumu un Zorika uzvaru tālmetienu konkursā sākas Krastu mačs
Krastu mača atklāšanas spēlē uzvarēja ''VEF Rīga'' spēlētāji. Foto: Mikus Kļaviņš

Šodien pie Kongresa nama Rīgas svētku ietvaros sākās jau XII Krastu mačs, kas ir 24 stundu basketbola spēle starp Daugavas abu krastu dažādām komandām. Pirmajā spēlē ''VEF Rīga'' spēlētāji pārliecinoši ar 83:52 apspēlēja ''Ghetto Family'', bet tālmetienu konkursā labākais izrādījās Kristers Zoriks.

"Lieliska diena, spēle un veids, kā Krastu mačam atgriezties pie skatītājiem. Ne trīspunktu metienu konkursā, ne pirmajā "VEF Rīgā" sezonas spēlē uzvaras neviens nedāvināja, bet jūs jau zināt - ir aitas un ir cirpēji,” teica Kristers Zoriks, trīspunktu metienu konkursa uzvarētājs un “VEF Rīga” aizsargs.

Šī gada Krastu mača tēma ir miers. Abu komandu gūtie punkti tiks dubultoti un pārvērsti eiro, lai ziedotu tos karā cietušajai Ukrainas tautai.

Emocionālā XIII Krastu mača atklāšanas šovā piedalījās Daumants Kalniņš, Katrīna Gupalo, Ints Teterovskis un koris “Balsis”, izpildot fragmentu no rokoperas “Lāčplēsis”.

Divās dienās uz “Balta” skatuves Krastu mačā kāps Gustavo un Sigma, bet rolands če, xantivariāts, Stepa un PRUSAX jeb apvienība Banda Banda būs vakara lielā koncerta mākslinieki, pirms pusnakts dzirdēsim arī Popkorna lietu, savukārt svētdien spēlētājus un skatītājus priecēs Grēta Grantiņa, Fiņķis un PRAGA II.

Starp sportiskām un profesionālām cīņām basketbola laukumā būs arī tādas, kur uzvara būs īpaši principiāla — sestdienas vakarā būs aktrišu spēle un mūziķu duelis ar aktieriem, savukārt XIII Krastu mačs noslēgsies ar neprognozējamu politiķu sacensību, kurā noteikti jutīsim arī Saeimas vēlēšanu tuvumu.

Nebijusi spēle Krastu mačā būs 21. augustā, plkst. 13.00, kad Armanda Krauliņa piemiņas mačā sacentīsies viņa dažādos karjeras posmos trenētie audzēkņi.

Visas 24 stundas par muzikālo pavadījumu rūpēsies labākie Latvijas dīdžeji. Pēc 12 Krastu mačiem jeb gandrīz 300 stundām basketbola, kopvērtējuma rezultāts ir septiņi pret pieci (7:5) par labu Daugavas labajam krastam.

Informāciju sagatavoja:
Krastu mača organizatori