Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jelgavai" pievienojas Krievijas premjerlīgā uzspēlējis uzbrucējs

Andrejs Siliņš

"Jelgavai" pievienojas Krievijas premjerlīgā uzspēlējis uzbrucējs
Maksims Votinovs

Futbola kluba “Jelgava” galvenā komanda turpina stiprināt sastāvu pirms sezonas izšķirošās daļas. Šonedēļ vienības rindas papildinājis uzbrucējs Maksims Votinovs, ziņo klubs.

1988. gadā dzimušais futbolists ar Zemgales klubu parakstījis pusotra gada līgumu. Iepriekš Votinovs spēlējis vairākos klubos Somijā, Krievijā un Slovākijā.

Maksims Votinovs futbola prasmes apguva abās spēcīgākajās Sanktpēterburgas akadēmijas – “Smena” un “Zenit”. Pieaugušo karjeras sākumā uzbrucējs kādu laiku trenējas ar Šveices “Yverdon” un Kazahstānas “Astana” komandās, taču tur nepalika un pārgāja uz Somijas pēc spēka 2. līgas klubu “Kuusankoski”. Pēc sekmīga pusgada 2. līgā Votinovs pievienojās vienai no vadošajām Somijas komandām “Myllykosken Pallo−47”, kur trīs sezonu laikā guva 29 vārtus. 2010. gadā krievu futbolists atzīmējās ar "hat-trick" UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas mačā pret Andoras komandu.

Pēc Somijas Votinovs pievienojās Krievijas Nacionālās līgas FNL komandai “Baltika”. Kaļiņingradā futbolists pabija divarpus gadus, pēc tam pārejot uz premjerlīgas klubu “Arsenal” no Tulas. Elites līmenī 2014./2015. gada sezonā Maksims nospēlēja deviņas spēles. 2015. gadā Votinovs atgriezās FNL, kur uzspēlēja “Tosno” (Sanktpēterburgas apgabals) un “Luch” (Vladivostoka) komandās.

2016. gadā uzbrucējs sāka Slovākijas augstākās līgas klubā “Zemplin”, palīdzot tam noturēties valsts augstākajā līgā. Pēc pusgada Slovākijā sekoja atgriešanās dzimtenē un vēl trīs sezonas Krievijas 2. pēc spēka čempionātā. Kopumā FNL Votinovs nospēlējis 176 spēles un guvis 37 vārtus. 2018./2019. gada sezonu Sanktpēterburgā dzimušais futbolists aizvadīja “Tyumen” komandā.

"Jelgava" šobrīd turnīra tabulā atrodas priekšpēdējā astotajā vietā, 19 spēlēs iekrājot 19 punktus. Pēdējā vietā esošā "Metta" ir divu punktu attālumā, tāpat vietu augstāk esošā "Daugavpils" ir divu punktu attālumā. Rītdien jelgavniekiem jāaizvada spēle, mājās uzņemot "Liepāju".

Izmantotie resursi:
Klāt uzbrucējs ar lielu pieredzi – FK...

  -1 [+] [-]

, 2019-07-20 18:19, pirms 5 gadiem
Pofig par to Jelgavu. Galvenais lai Valmiera nelien uz EK. Ar tādu bardaku un mikroklimatu komandā, kāds tur tagad ir, viņiem jābūt pateicīgiem ka sezonas sākumā uz urrā punktus savāca