Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Aizsargs izmisīgi glābj, "Islanders" trīs vārti 13 minūtēs ļauj atgūt neizšķirtu sērijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Aizsargs izmisīgi glābj, "Islanders" trīs vārti 13 minūtēs ļauj atgūt neizšķirtu sērijā
Ņujorkas "Islanders" hokejists Džošs Beilijs svin vārtu guvumu. Foto: Dennis Schneidler/USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pusfinālā neizšķirtu 2-2 sērijā panākusi Ņujorkas "Islanders", kas savā laukumā ar 3:2 pieveica Tampabejas "Lightning". Visus trīs vārtus ņujorkieši iemeta otrajā trešdaļā.

Pirmajā periodā laukumā dominēja "Lightning", viesiem šajā spēles nogrieznī izdarot par septiņiem metieniem vairāk (11-4) nekā pretiniekiem, kā arī neizmantojot vienu skaitlisko vairākumu. Turpretim otrajā trešdaļā situācija laukumā mainījās, iniciatīvu visnotaļ strauji savās rokās pārņemot mājiniekiem, kurus sestajā minūtē ar metienu pretkustībā vārtu labajā devītniekā vadībā izvirzīja Džošs Beilijs - 1:0.

Pēcāk trešdaļas 14. minūtē Andreja Vasiļevska atvairīto ripu vārtos trieca Metjū Barzals (2:0), savukārt 163 sekundes līdz perioda izskaņai Mets Mārtins burzmā vārtu priekšā panāca 3:0. "Lightning" šo vārtu guvumu apstrīdēja, pieprasot "trenera izaicinājumu", tomēr aizmugure uzbrukuma laikā netika fiksēta.

Stenlija kausa čempione "Lightning" parādīja raksturu, trešās trešdaļas sākumā atgūstot divus vārtus (2:3) - izcēlās Breidens Points un Tailers Džonsons. "Islanders" minimālo pārsvaru gan atlikušajā laikā noturēja, atpakaļ uz Tampu dodoties ar divām uzvarām kabatā. Zīmīgi, ka pēdējās sekundēs par galveno varoni kļuva "Islanders aizsargs Raiens Puloks, kurš, atrodoties uz ceļiem, neļāva ripai ieslīdēt Ņujorkas kluba tukšos vārtos.

Sērijas nākamā cīņa notiks naktī uz 22. jūniju.

Stenlija kausa pusfināls

Pāris1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēleRezultāts sērijā
Golden Knights – Canadiens4:12:32:321.06.23.06.1-2
Lightning – Islanders1:24:22:13:222.06.24.06.2-2

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

     [+] [-]

, 2021-06-20 08:52, pirms 3 gadiem
Par Islanders jātiek finālā un jāņem kauss!

     [+] [-]

, 2021-06-20 09:23, pirms 3 gadiem
Ja finālā spēlēs Islanders pret Canadians, tad pat nezinu, kam novēlēt kausu. Ja finālā spēlēs kāds no dūžiem, tad izvēle noteikti būs par labu "pelnrušķītei".

  -1 [+] [-]

, 2021-06-20 10:19, pirms 3 gadiem
Gan Bucks uzvarēja kā nosacīti underdogi, gan NYI. Forši!
ps. tabulā neliela kļūda : Lightning vs Islanders sanāk 3:1

  -1 [+] [-]

, 2021-06-20 11:25, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Ja finālā spēlēs Islanders pret Canadians, tad pat nezinu, kam novēlēt kausu. Ja finālā spēlēs kāds no dūžiem, tad izvēle noteikti būs par labu "pelnrušķītei".
Kura tad būs tā tava Pelnrušķe?
Jekurā gadījumā, es par Kanādiešiem, proti, par Kanādas kluba uzvaru!

     [+] [-]

, 2021-06-20 12:37, pirms 3 gadiem
guntis86 rakstīja: Ja finālā spēlēs Islanders pret Canadians, tad pat nezinu, kam novēlēt kausu. Ja finālā spēlēs kāds no dūžiem, tad izvēle noteikti būs par labu "pelnrušķītei".
Nu, ja tā pavisam kritiski skatās - ar Bariju Trotzu NYI ir stabila PO komanda un, lai arī pati spēle ir aizsardzībā balstīta un regsezonā viņi neuguņoja, baigi sasist šamos nevar ne ar viņu pašu ieročiem (BOS), ne ar citiem paņēmieniem (PIT, TBL).

Tāpat pagājušajā sezonā šamie tika līdz konferences finālam, kopumā jau 3. reizi plejofos un katru gadu sanāk vismaz atkārtot iepriekšējās sezonas sasniegumus.

Tāpēc, nu, NYI, lai arī nav nekāda spēkstacija, tomēr, laikam ir ja ne tā pārliecinoši jāsauc, tad vismaz jāpieskaita par "dūžiem".

MTL gan pārsteidza un šobrīd viņus noteikti var saukt par "rakstura komandu", kas daudz ko ir piedzīvojusi un ar motivēšanos šamiem problēmām nevajadzētu būt. Ar prasmēm... kamēr Praiss spēlēs savā TOP līmenī, tikmēr MTL būs spēlē/cīņā par kausu.

Pie reizes, arī Praiss atvēsinātu visus tos Flerī "fanu" barus, kas pēdējos gados savairojušies.

     [+] [-]

, 2021-06-20 13:51, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pie reizes, arī Praiss atvēsinātu visus tos Flerī "fanu" barus, kas pēdējos gados savairojušies.
tā jau bez darba paliksi!

     [+] [-]

, 2021-06-20 18:30, pirms 3 gadiem
zaipis rakstīja: tā jau bez darba paliksi!
Gan jau tiks atrasti citi varoņi, kuriem izdomāt superspējas un atkal būs par ko ņemties.

     [+] [-]

, 2021-06-20 19:48, pirms 3 gadiem
Mistique rakstīja: Gan Bucks uzvarēja kā nosacīti underdogi, gan NYI. Forši!
ps. tabulā neliela kļūda : Lightning vs Islanders sanāk 3:1
Kādi underdogi? Drīzāk HAwks tādi ir, ja paņems sērija ar Filijiem..
Bucks jau pirms sezonas bija vieni no galvenajiem favortītiem uz titulu...

     [+] [-]

, 2021-06-20 21:48, pirms 3 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Pie reizes, arī Praiss atvēsinātu visus tos Flerī "fanu" barus, kas pēdējos gados savairojušies.
Visu cieņu tev, bet cik TU vari uzēsties un grauzt to Flerī? Ja jau viņš tik slikts, kāpēc visu playoff šo liek vārtos nevis Lenneru? Sekoju hokejam jau padsmit gadus, publiski viedokli un PERSONĪGO attieksmi reti kādam uzspiežu un pasniedzu kā vienīgo taisnību, bet tavas publikācijas sc komentāros bieži vien nebeidz pārsteigt. Pēc tavas loģikas, nhl tik tiešām varētu simulēt, jo visu taču var paredzēt un izskaitļot pēc statistikas.

Pieņemu, ka priekš tevis Flerī kļūda todien bij saldais ēdiens, varēja iesmiet un vēlreiz pārliecināties, ka viņš nav ''labs'' gk nhl un playoff. Piedot atvaino, bet tevis noniecinātais, slikto average % un GA per game vārtsargs Flerī tomēr x3 kausu virs galvas cēlis(tūlīt teiksi, 08/09.gadā tikai pats visu PO sargaja vartus, tos divus kausus Murray palīdzēja iegūt) , nesen iekļuva top pie vīriem, kas visvairak uzvaru guvuši nhl, bet tavā izpratnē, tas jau neko nenozīmē, jo vidējais procents un GA per game slikts. Individualo balvu arī nav, līdz šim gadam.
Kā tu domā, kurš jūtas labāk - statistikas spīdekļi, vezina balvas ieguvēji(kuri tā arī neizcīnija Stenlija kausu) vai tomēr sliktais Flerī? Šajā sakarā patika MacKinnon nostāja, kad viņu salīdzināja ar Sidu, kurš tad labāks. Īsi un konkrēti pats lika saprast, Sidam 3 kausi, OS zelti, Mc tikmēr tīko pēc pirmā kausa.