Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Montekarlo sapņu fināls - Nadals pret Džokoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Montekarlo sapņu fināls - Nadals pret Džokoviču
Rafaels Nadals devīto reizi spēlēs Montekarlo finālā
Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien plkst. 15:00 pēc Latvijas laika Montekarlo "Masters 1000" finālā būs pagājušā gada titula spēles atkārtojums – Rafaels Nadals pret Novaku Džokoviču. Abi sestdien pusfinālos guva uzvaras divos setos.

Šodien Monterkalo bija līdz šim turnīra vēsākā diena, bez lietus draudiem bija pamatīgs vējš. Neviens no apstākļiem gan nespēja izjaukt gaidāmo superfinālu starp Rafaelu Nadalu un Novaku Džokoviču.

Nadals sacentās ar Žo-Vilfrīdu Tsongu un mača ceturtajā geimā gandrīz nokļuva iedzinējos ar breiku. Francūzim bija trīs iespējas. Pirmās divas Nadals novērsa ar "līnijas nokrāsošanu" un perfektu apvedošo sitienu. Toties trešā breikbumba Tsongam bija jārealizē, bet Francijas pirmais numurs aizsita garām pustukšam kortam.

Seta turpinājumā Tsongam vēl vairākas "forehand" kļūdas, kuru rezultātā sava serve tika zaudēta divas reizes, un Nadals pirmajā setā uzvarēja ar 6:3. Tsongam 17 nepiespiestās kļūdas, kamēr Spānijas otrajam numuram tikai četras!

Arī otrajam setam bija jābeidzas ātri, taču Nadalam bija citi plāni. Izvirzījies vadībā ar 5:1, spānis "pazuda". Tsonga pēkšņi spēja uzlabot savu spēles kvalitāti un saņēma lielu palīdzību no nervozā Nadala. Rafa divreiz neizservēja maču, starp saviem serves geimiem uzņemšanā neizmantojot trīs mačbumbas. Tsonga spēlēja lielisku uzbrukuma tenisu, kamēr Nadals nebija ne tuvu savam līmenim. Tā rezultātā Tsonga spēja panākt izlīdzinājumu – 5:5.

Tsonga otrā seta 12. geimā atspēlēja vēl vienu mačbumbu, pie tam izdarīja to pie savas otrās serves. Īpaši ilgāk maču pagarināt viņam neizdevās, jo Nadals drīz vien uzvarēja taibreikā un visā mačā bija pārāks ar rezultātu 6:3, 7:6(3). Tsonga spēli pabeidza ar 34 tīri uzvarētām izspēlēm, no kurām lielākā daļa bija otrajā setā. Francūzim arī 39 nepiespiestās kļūdas, kamēr Nadalam tikai 12.

Nadals Montekarlo finālā iekļuvis devīto reizi! Spānis uzvarējis visus iepriekšējos astoņus finālus, kas ir noticis astoņus gadus pēc kārtas. Nadals šodien guva 44. uzvaru pēc kārtas māla seguma turnīru pusfinālos, šajā stadijā nezaudējot kopš 2003. gada, kad viņš savā pirmajā pusfinālā piekāpās Karlosam Moijam. Montekarlo Nadalam jau 46(!) uzvaras pēc kārtas!

Otrajā pusfinālā nopietnas spēkošanās nebija. Pirmo reizi spēlējot "Masters 1000" pusfinālā, itālietis Fabio Foņīni 51 minūtē ar 2:6, 1:6 kapitulēja ranga līderim Novakam Džokovičam, par to nopelnot skatītāju izsvilpšanu. Džokovičs Montekarlo finālā iekļuvis trešo reizi (2009, 2012), abos gadījumos zaudējot Nadalam.

Nadals ar Džokoviču tikušies jau 33 reizes. Vadībā ar 19-14 atrodas spānis. Abu pēdējās 10 savstarpējās spēles bijušas finālā, no tām pēdējā pērn "French Open" titula spēlē, kurā Rafa ranga līderi uzveica četros setos – 6:4, 6:3, 2:6, 7:5. Abi pērn tikās arī Montekarlo finālā, kurā Džokovičs spēja uzvarēt tikai četros geimos – 3:6, 1:6.

Finālā uzvarēs

  • 57

  • 36


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 18:18, pirms 11 gadiem
tikai un vienīģi džokovičš!!!

     [+] [-]

, 2013-04-20 18:32, pirms 11 gadiem
Par Nadalu.. Lai turpinās tradīcija un uzvaras šajā turnīrā..

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 18:51, pirms 11 gadiem
Gulbis gandrīz uzvarēja Nadālu (tas gan nebija uz māla). Tikai un vienīgi par Džoko! Un drīz nāks Gulbis.

     [+] [-]

, 2013-04-20 19:35, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Par Džokoviču, kā čempionu. Spānis pārāk daudz reizes ir uzvarējis Monte Karlo. Ceru Nadals neuzvarēs arī Barselonā uz māla.
Nepiekrītu,lai Nadals raksta vēsturi, es par Rafu!

  +2 [+] [-]

, 2013-04-20 20:23, pirms 11 gadiem
Protams, es par Džoko.Tikai mazliet šaubos - tas ir māls un Nadals ir māla kortu karalis.Viņš darīs visu iespējamo un neiespējamo, lai vinnētu arī šoreiz.
p.s.Ļoti interesants izvērtās 2.sets Rafa un Tsonga mačā - 1/2 fin. cienīgs.