Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Koniz" kā trešie sasniedz pusfinālu, čempioni turpina cīnīties

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Koniz" kā trešie sasniedz pusfinālu, čempioni turpina cīnīties
"Floorball Koniz" piekto čempionātu pēc kārtas iekļuvuši pusfinālā, foto: Wilfried Hinz

"Floorball Koniz" pievienojušies "HC Rychenberg Winterthur" un "SV Wiler-Ersigen" komandām Šveices florbola čempionāta pusfinālā. Tikmēr čempioni nodrošinājuši sērijas septīto spēli.

Pēc piecām spēļu kārtām "Floorball Koniz" atradās 3:2 vadībā pret "Tigers Langnau", katrai komandai allaž uzvarot savās mājās. Sestā spēle viņiem bija jāaizvada pretinieku laukumā. Līdz spēles vidum komandas pārmaiņus atradās vadībā, bet tad "Koniz' iekrāja divu vārtu pārsvaru. "Tigers" gan nedomāja padoties, 12 minūtes pirms pamatlaika beigām panākot 6:6 neizšķirtu. Atlikušajā laikā vārti netika gūti un sērijā otro reizi tika aizvadīts papildlaiks. Cīņas 65. minūtē čehu leģionārs Simons Jirabeks ar rezultatīvu metienu pielika punktu ne vien šai spēlei, kurā "Floorball Koniz" uzvarēja ar 7:6, bet arī visā sērijā ar rezultātu 4:2. Līdz ar to "Floorball Koniz" piekto čempionātu pēc kārtas sasnieguši labāko komandu kvartetu.

Līdzīgi komandas savās mājās pārmaiņus uzvarēja duelī starp čempioniem "Grasshopper Club Zurich" un astotajā vietā regulārajā sezonā finišējušajiem "UHC Aligator Malans". Taču piektajā spēlē "sienāži' savās mājās piedzīvoja zaudējumu, nonākot viena soļa attālumā no sezonas beigām. Dodoties uz izbraukuma spēli, "Grasshopper" spēja koncentrēties – lai gan 11. minūtē nonāca iedzinējos, vēl pēc piecām minūtēm Cīrihes komanda jau atradās vadībā ar 3:1. Turpinājumā viesi tika pie vēl diviem vārtu guvumiem, bet mājiniekiem šajā spēlē vairs neizdevās atrast veidu, kā nogādāt bumbiņu pretinieku vārtos. "Grasshopper" uzvarēja izbraukuma mačā ar 5:1, tādējādi izlīdzinot rezultātu sērijā un nodrošinot izšķirošo septīto spēli.