Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Balcers atkal izsaukts uz NHL, Bļugers atgriežas AHL, Girgensonam zaudējums

Agris Suveizda

Balcers atkal izsaukts uz NHL, Bļugers atgriežas AHL, Girgensonam zaudējums
Zemgus Girgensons
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Sanhosē "Sharks" savā mājaslapā paziņojusi par 20 gadus vecā latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera un 36 gadus vecā aizsarga Pola Mārtina izsaukšanu no fārmkluba Amerikas Hokeja līgā (AHL). Bufalo Sabres" tikmēr savā laukumā atzina Vašingtonas "Capitals" pārākumu (2:3).

Bufalo "Sabres" virknējumos izmaiņu netrūka. Uz pirmo maiņu pie Evandera Keina un Raiena O'Railija tika aizsūtīts veterāns Džeisons Pominvils, bet pretējā virzienā uz trešo trijnieku tika aizsūtīts Sems Reinhārts. Centrā palika zviedrs Jūhans Lāšons, bet kreisajā malā no ceturtās maiņas nokļuva Zemgus Girgensons. Iepriekš pa kreisi no Lāšona spēlēja Skots Vilsons, kurš nu bija otrajā virknējumā.

Rezultāts tika atklāts otrās trešdaļas 78. sekundē, kad "Capitals" līderis Aleksandrs Ovečkins vārtu priekšā pielaboja partnera metienu (1:0). Spēles 34. minūtē viesi dubultoja pārsvaru. Ripa atleca pie vārtu stūra, cīņā Jons Kārlsons to raidīja vārtu virzienā, bet uz vārtu līnijas esošais un bez nūjas palikušais Kails Okposo ar slido to izsita ārā. Spēle turpinājās, "Sabres" pat nopelnīja vairākumu, taču šajā pauzē arī tika vērots video atkārtojums, kurā tiesneši pārliecinājās, ka ripa jau bija šķērsojusi vārtu līniju (2:0).

Tieši Okposo 53. minūtē guva "Sabres" pirmos vārtus, cīņā vārtu priekšā pielabojot Skota Vilsona metienu un atjaunojot intrigu (1:2). Jevgeņijs Kuzņecovs gan 26 sekundes līdz pamatlaika beigām ar metienu tukšos vārtos panāca 3:1, un Keina vārti četras sekundes līdz beigām jau nāca krietni par vēlu (2:3). Zemgus Girgensons, spēlējot trešajā maiņā, laukumā bija 13 minūtes un 49 sekundes, tostarp 27 sekundes mazākumā, izdarīja trīs metienus, izpildīja divus spēka paņēmienus, atņēma vienu ripu un spēli pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Kamēr Sanhosē "Sharks" savainoto spēlētāju sarakstā ievietoti uzbrucēji Džoels Vords un Tomāšs Hertls, trešo reizi šomēnes uz Nacionālo hokeja līgu izsaukts Rūdolfs Balcers. Pirmo izsaukumu viņš izpelnījās 11. februārī, tad piecas dienas vēlāk tika izsaukts atkal, bet pēc atgriešanās fārmklubā līdz šim izsaukumam paguva aizvadīt divas spēles AHL.

Nacionālajā hokeja līgā Balcers tā arī vēl nav debitējis, bet Amerikas Hokeja līgā šosezon viņa rēķinā ir 47 spēles, 33 (14+19) punkti, astoņas soda minūtes un negatīva lietderība -3. Divas uzvaras pēc kārtas izcīnījusī Sanhosē "Sharks" Rietumu konferencē ar 72 punktiem 48 spēlēs ieņem piekto vietu. Nākamo spēli "Sharks" aizvadīs naktī uz trešdienu, plkst. 3:00 pēc Latvijas laika viesojoties pie Sentluisas "Blues".

Savukārt "Penguins" paziņojusi, ka atkal uz fārmklubu Amerikas Hokeja līgā nosūtīts Teodors Bļugers, kurš arī NHL vēl nav debitējis, lai gan kopā ar Pitsburgas komandu pavadīja pagājušo nedēļu. Jāpiemin gan, ka Pitsburgai NHL spēles tagad nav paredzētas līdz pat piektdienai.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/sharks/news/sha...

  -1 [+] [-]

, 2018-02-20 07:14, pirms 6 gadiem
....izsaukts 103 reizi uz NHL. Kad šādi virsraksti nomainīsies ar ".... 103 punktu guvis NHL"?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2018-02-20 07:54, pirms 6 gadiem
kambodža 03 rakstīja: ....izsaukts 103 reizi uz NHL. Kad šādi virsraksti nomainīsies ar ".... 103 punktu guvis NHL"?
neesi nepacietīgs, Balceram šī ir tikai 1. PRO sezona ZAmerikā

  +1 [+] [-]

, 2018-02-20 08:45, pirms 6 gadiem
Latvijas pārstāvjiem noteikti ir viens rekords NHL - "izsaukto" skaits pret līgā spēlējošo skaitu sezonas laikā

  +4 [+] [-]

, 2018-02-20 09:00, pirms 6 gadiem
Bļugers sabija 10 dienas, Kivlenieks 4 dienas, Balceram šodien trešā diena NHL komandas rūsterī...var ieviest jaunu statistiku

     [+] [-]

, 2018-02-20 09:11, pirms 6 gadiem
Nu nav lemts šosezon debitēt kādam Latvietim,izsaukums tikai formulitātes pēc. Nākamsezon paskatīsimies kas un kā būs. tik ceru ka šie visi tiks uz PČ. šogad pēc blāva OS jābūt domāju spožam PČ

  +1 [+] [-]

, 2018-02-20 09:35, pirms 6 gadiem
Kas nav lemts,pesimisms tikai,redzēsi būs arī debija!

  -2 [+] [-]

, 2018-02-20 09:48, pirms 6 gadiem
varēja vēl pieminēt ka zirgs nevainīgā situācijā piespelejot reali ievilka kuznecevam pa seju, kurs galigi slikti pec tam noskatijas uz musejo
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-20 23:59, pirms 6 gadiem
Tātad kaut kā pietrūkst, ja tālāk par trenēšanos netiek. Kaut kur jāpieliek, kaut kas jāpieslīpē. Gan jau, ka ar viņiem tur runā, skaidro. Tālāk viss no rakstura atkarīgs.