Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Džokovičs fantastiskā piecu setu "trillerī" salauž Vavrinkas pretestību

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs fantastiskā piecu setu "trillerī" salauž Vavrinkas pretestību
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Otro vakaru pēc kārtas Melburnā teniss beidzās ļoti vēlu. Trīskārtējais čempions Novaks Džokovičs tikai piecos setos spēja tikt galā ar Šveices tenisa otro numuru Stanislasu Vavrinku. Džokovičs piektajā setā atspēlēja breika deficītu un uzvarēja ar 12:10.

Džokovičs iztur Vavrinkas "vētru" un uzvar piecu setu drāmā

Pirms svētdienas mačiem vīriešu turnīrā savu servi nebija zaudējuši tikai divi tenisisti – Novaks Džokovičs un Rodžers Federers. Pēdējo divu gadu čempionu sērija pārtrūka spēlē pret Šveices otro numuru Stanislasu Vavrinku. Pie tam Džokovičs šodienas mačā pirmajā un otrajā setā tika nobreikots piecas reizes pēc kārtas!

Vavrinka maču sāka sensacionāli, izcili uzbrūkot gan no labās, gan arī no savas ierasti spēcīgās "bekhenda" puses, kamēr Džokovičs mača sākumā nebija savā ādā, bez tam daudz slīdēja, kā rezultātā nācās mainīt apavus. Vavrinka ranga līderi pirmajā setā sagrāva ar 6:1 un bija vadībā arī otrajā partijā. Stans servēja pie 5:3, 30:0, taču tad "pazaudēja" pirmo servi, un Džokovičs atspēlējās, setu uzvarot ar 7:5. Novaks no 2:5 uzvarēja piecus geimus pēc kārtas.

Džokovičs ar diviem breikiem pret vienu bija pārāks trešajā setā – 6:4. Ceturtā partija aizritēja ne mazāk aizraujošā spēlē. Vavrinkam seta otrajā pusē regulāri tika veikta kājas masāža. Setā breiku nebija, tādējādi uzvarētājs tika noskaidrots taibreikā. Vavrinka bija zaudējis visus sešus iepriekšējos taibreikus pret Džokoviču, arī šo sēriju šveicietim bija lemts pārtraukt. Atkal lietā liekot savu slaveno "bekhendu", Vavrinka taibreikā uzvarēja ar 7:5.

Piektais sets sākās ar kārtējo Vavrinkas izcilo uzbrukuma uzplaiksnījumu, kas Stanislasam deva breika pārsvaru. Nākamajā geimā Vavrinkam bija divas iespējas panākt 2:0 pārsvaru, taču abos gadījumos pievīla "bekhends". Teicamu aizsardzību apvienojot ar sitieniem pa līnijām, Džokovičs uzreiz atspēlējās. Čempions nākamajā geimā novērsa divas breikbumbas, bet sestajā geimā ar kļūdām izniekoja 15:30 situāciju – 3:3.

Spēles pulkstenim rādot apaļas četras stundas, Vavrinka astotajā geimā pie "vienādi" ieservēja savu pirmo dubultkļūdu mačā. Džokovičs breikbumbas izspēlē izvēlējās "forehand" sitienu pa līniju, taču bumbiņa netika tālāk par tīklu. Mirkli vēlāk Vavrinka panāca 4:4...

Astotajā geimā Vavrinkam bija četras breikbumbas. Pirmo Džokovičs atspēlēja ar "dropšotu", pēc tam Stans divreiz iesita tīklā. Ceturtās breikbumbas izspēlē šveicietim tika nosaukts auts, lai gan bumbiņa patiesībā skāra līniju. Balstoties uz tiesneša padomu, Vavrinka nepieprasīja TV atkārtojumu (Stanam arī tobrīd bija atlicis pēdējais "challenge"), un Džokovičs tūlīt nokļuva viena geima attālumā no uzvaras.

Pārsteidzoši, bet turpinājumā abi ilgi savos serves geimos uzvarēja bez lielām grūtībām un breikbumbu nebija līdz pat 22. geimam. Tajā servēja Vavrinka un bija vadībā ar 40:15. Džokovičs ar aizsardzību tika līdz "vienādi", bet pēc tam ar apvedošo sitienu ieguva pirmo mačbumbu. Vavrinkam izcila serve, bet tūlīt Novakam dota otrā iespēja. Vavrinka trāpīja perfektu "bekhendu" pa līniju.

Trešā mačbumba kļuva par pēdējo. Vavrinka izveidoja šķietami labu uzbrukumu, taču Džokovičs pamanījās trāpīt vēl labāku diagonālo apvedošo sitienu. Vismaz Vavrinkam nebija jāiet pie tīkla, lai paspiestu roku – Stans jau atradās pie tīkla. Džokovičam uzvara ar 1:6, 7:5, 6:4, 6:7(5), 12:10. Novakam šī bija 171. spēle "Grand Slam" turnīros, bet līdz šim vēl nevienam nebija izdevies viņu aizvest tālāk par piektā seta 14. geimu. Šodienas mačs ilga piecas stundas un divas minūtes.

Mačbumba Džokoviča un Vavrinkas spēlē

Pārējie favorīti setus nezaudē

Dienas pirmie divi mači sagādāja vilšanos, jo vienam no tenisistiem bija savainojums. Davids Ferers ar 6:2, 6:1, 6:4 sagrāva Kei Nišikori, revanšējoties par zaudējumu olimpiādē. Japāņa sniegumu ierobežoja ceļgala savainojums.

Fereram 499. uzvara un 10 "Grand Slam" ceturtdaļfināls. Spānis ir viens no trim tenisistiem Atklātās ēras laikā, kuram ir vismaz 10 "major" turnīru ceturtdaļfinālu, ne reizi nespēlējot finālā. Pārējie divi ir Tims Henmans un Nikolajs Davidenko. Ferers pirmdien rangā apsteigs Rafaelu Nadalu, otro reizi (2008. gads) tiekot līdz 4. vietai.

Nedaudz vēlāk par Ferera pretinieku ceturtdaļfinālā kļuva Nikolass Almagro, kuram vēl vieglāks mačs – 6:2, 5:1 pret Janko Tipsareviču. Serbam jau pēc septītā geima bija mezpaude (potīte, papēdis), bet maču Janko nepabeidza. Iepriekšējās divās kārtās nospēlēto 10 setu sekas bija acīmredzamas. Traumatiskajam Tipsarevičam trešā izstāšanās pēdējos piecos turnīros (Valensija un Parīze pagājušā gada izskaņā). Atgriežoties pie Ferera, viņam ir perfekta 12-0 bilance pret Almagro.

Trīs setos uzvarēja arī Tomašs Berdihs, kurš šī gada turnīrā nav zaudējis ne seta. Berdihs tuvojās pārliecinošai uzvarai pret Kevinu Andersonu, esot vadībā ar 2-0 un breiku trešajā setā, taču tad nogurušais Andersons (iepriekšējā kārtā pieci seti) "pamodās" un atspēlējās, tiekot līdz taibreikam.

Tajā Berdiham faktiski nebija pirmās serves, bet Andersons to nespēja izmantot. Taibreikā Andersons izniekoja četras setbumbas, vēl vienu neizmantojot arī desmitajā geimā. Visas setbumbas Kevinam bija pie pretinieka serves. Grēkoja arī Berdihs, punktu pieliekot tikai ar piekto mačbumbu, kuras izspēle noslēdzās ar Andersona autu. Berdiham tātad vēl viena trīs setu uzvara – 6:3, 6:2, 7:6(13). Berdihs ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Džokoviču.

"Australian Open" vīriešu vienspēles

4. kārtas rezultāti (20.01)

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (15) Stanislas Wawrinka1:6 7:5 6:4 7:6(5) 12:10
(4) David Ferrer – (16) Kei Nishikori6:2 6:1 6:4
(5) Tomas Berdych – Kevin Anderson6:3 6:2 7:6(13)
(10) Nicolas Almagro – (8) Janko Tipsarevic6:2 5:1 (Tipsarevic izstājās)

Atlikušās 4. kārtas spēles (21.01)

Spēle
(2) Roger Federer – (13) Milos Raonic
(3) Andy Murray – (14) Gilles Simon
(7) Jo-Wilfried Tsonga – (9) Richard Gasquet
(21) Andreas Seppi – Jeremy Chardy

Ceturtdaļfinālu pāri

Spēle
(1) Novak Djokovic – (5) Tomas Berdych
(4) David Ferrer – (10) Nicolas Almagro
1 2 70 komentāri

  +2 [+] [-]

, 2013-01-20 16:45, pirms 11 gadiem
Kad pēdējo reizi kaut kas tāds ir redzēts? Tie ir kaut kādi necilvēki. PIECAS STUNDAS!
Sākumā likās, ka spēle nemaz nebūs tik ilga. Sākumā domāju, ka Džoko nolūzīs un tad jau vēlāk likās, ka Wawrinka salūzīs, bet abi kapāja līdz pēdējam. Lai arī kurš būtu uzvarējis, tam arī gribas novēlēt uzvaru finālā.

  +4 [+] [-]

, 2013-01-20 16:47, pirms 11 gadiem
nereālas izspēles beigās. žēl vavrinku bet vajadzēja paņemt otro setu pie 5:2. džoko malacis, veiksmi pret berdihu

  +4 [+] [-]

, 2013-01-20 16:47, pirms 11 gadiem
Vavrinkam mūža spēle?

  +5 [+] [-]

, 2013-01-20 16:47, pirms 11 gadiem
vienkārši ārprāts. ārprāts!
tiešām, jautājums ir cik daudz tas prasīja no Džoko?
Vavrenkam standing ovation.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-20 16:48, pirms 11 gadiem
4tā seta galotne vnk odziņa ... setbumba warwinkam ... eurosport komentētājs elsa, smīkņāja, nevarēja savaldīt emocijas

  +3 [+] [-]

, 2013-01-20 16:48, pirms 11 gadiem
pele rakstīja: tiešām, jautājums ir cik daudz tas prasīja no Džoko?
To gan jau ka visi gaida un gribēs redzēt nākamajā spēlē

  +6 [+] [-]

, 2013-01-20 16:49, pirms 11 gadiem
Harington rakstīja: Kad pēdējo reizi kaut kas tāds ir redzēts? Tie ir kaut kādi necilvēki. PIECAS STUNDAS!
Sākumā likās, ka spēle nemaz nebūs tik ilga. Sākumā domāju, ka Džoko nolūzīs un tad jau vēlāk likās, ka Wawrinka salūzīs, bet abi kapāja līdz pēdējam. Lai arī kurš būtu uzvarējis, tam arī gribas novēlēt uzvaru finālā.
peernaa gada finaals: Džokovičs-Nadals.. tas bija veel paarcilveeciigaak..

Un ja kaadam vakardienas Simona-Monfīsa spēle likās unikāla, tad ko tie teiks par shodienu? kaadi sitieni piektajaa setaa..

  +6 [+] [-]

, 2013-01-20 16:49, pirms 11 gadiem
Labākā spēlē AO šogad un domāju tā arī paliks. Ļoti žēl Vavrinku, spēlēja viņš šodien ļoti, ļoti augstas klases tenisu, backhand pa līniju vispār konča! Abi bija pelnījuši uzvaru, bet diemžēl vienam ir jāzaudē.

  +5 [+] [-]

, 2013-01-20 16:52, pirms 11 gadiem
Protams,kurš gan cits atkal varēja tā izlīst...! žēl Vavrinkas,cepuri nost čalim,bija pelnījis uzvarēt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-20 16:54, pirms 11 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: peernaa gada finaals: Džokovičs-Nadals.. tas bija veel paarcilveeciigaak..

Un ja kaadam vakardienas Simona-Monfīsa spēle likās unikāla, tad ko tie teiks par shodienu? kaadi sitieni piektajaa setaa..
Nu tās spēles līmenis nebija ne tuvu,šodien nospēlētajai.Tas arī bija fantastisks mačš, tomēr šis škita daudz interesantāks, ne tikai gandrīz katrā izspēlē 20 sitieni un neviens neriskē sist,bet izspēles kurās viens vai otrs ļoti agrasīvi uzbrūk un otrs ļoti prasmīgi aizsargājas.

  +6 [+] [-]

, 2013-01-20 16:56, pirms 11 gadiem
WOW! Kas par spēli!
Tikai žēl, ka Wavrinka neuzvarēja.

  +4 [+] [-]

, 2013-01-20 16:57, pirms 11 gadiem
edzaskadka rakstīja: Nu tās spēles līmenis nebija ne tuvu,šodien nospēlētajai.Tas arī bija fantastisks mačš, tomēr šis škita daudz interesantāks, ne tikai gandrīz katrā izspēlē 20 sitieni un neviens neriskē sist,bet izspēles kurās viens vai otrs ļoti agrasīvi uzbrūk un otrs ļoti prasmīgi aizsargājas.
nez.. es shai speelei neredzeeju vidusposmu (kaa Stans no 5:2 neaizveda otro setu), taapeec varbuut tik daudz neizbaudiiju kaa peerno finaalu.. uuun, protams, pievienojos visiem, kuriem zheel, ka Wawrinka netika taalaak Turniirrs kopumaa gan ieguveejs no shaada iznaakuma.

  +2 [+] [-]

, 2013-01-20 16:59, pirms 11 gadiem
Baigi laba spele bij ,bet gribejas lai uzvar Vavrinka Apsveicu Dzzokovicu ar uzvaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-20 17:02, pirms 11 gadiem
Jānis Cīrulis rakstīja: nez.. es shai speelei neredzeeju vidusposmu (kaa Stans no 5:2 neaizveda otro setu), taapeec varbuut tik daudz neizbaudiiju kaa peerno finaalu.. uuun, protams, pievienojos visiem, kuriem zheel, ka Wawrinka netika taalaak Turniirrs kopumaa gan ieguveejs no shaada iznaakuma.
Servējot par 2 setu vadību sāka ok bija 30:0, bet pēc tam vairs šajā geimā nespēja uzvarēt ne punktu.Likās, ka Wawrinka sanervozejas, paris nepiespiestās kļūdas un geims zaudēts.
Bet ļoti žēl, ka pie 4:4 Wawinkam neizdevās paņemt kādu no 4 breikbumbām, būtu servējis par uzvaru mačā...

  -2 [+] [-]

, 2013-01-20 17:03, pirms 11 gadiem
uzvarētajs ir tikai viens tajā spēlē un tas ir WAWRINKA !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2013-01-20 17:24, pirms 11 gadiem
Vavrinka patiešām bija pelnījis uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-20 17:24, pirms 11 gadiem
ptica rakstīja: Vavrinka patiešām bija pelnījis uzvaru!
Vai tad Džokovičš nebija pelnījis?

  +1 [+] [-]

, 2013-01-20 17:25, pirms 11 gadiem
Domāju, ka noteikti šis mačs ietekmēs nākamo Djokoviča maču.Nogurums, muskuļu sāpes liks par sevi manīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-20 17:31, pirms 11 gadiem
es jau 5 seta vidū jutu, ka man vairāk būs žēl zaudētāja, nekā prieks par uzvarētāju .....
un tā arī bija

vakardienas francūžu spēle šodien izskatījās kā parodija par tenisu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-20 17:33, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: viņš jau iepriekšējā kārtā spēlēja uz vienas kājas
šodien knapi 2.s vidū pamodās
šajā duelī man pa īstam vienalga kurš būtu uzvarējis, man galvenais notikums būs tad, ja Marejs izlidos no turnīra.... Cerams, jau nākamajā mačā, kautgan, paredzu, ka aizspēlēsies līdz finālam

     [+] [-]

, 2013-01-20 17:36, pirms 11 gadiem
Ogļracis Feodosijs rakstīja: šajā duelī man pa īstam vienalga kurš būtu uzvarējis, man galvenais notikums būs tad, ja Marejs izlidos no turnīra.... Cerams, jau nākamajā mačā, kautgan, paredzu, ka aizspēlēsies līdz finālam
nu nākamajā kārtā Marejam būs ļoti grūti izlidot
baigi būs jācenšas servēt ~ 100 km/h kā to darīs pretinieks
1 2 70 komentāri