Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Cikla rezultāts ir vidēji statistiskais – ne ļoti labs, ne arī katastrofāls"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Cikla rezultāts ir vidēji statistiskais – ne ļoti labs, ne arī katastrofāls"
Dainis Kazakevičs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Latvijas vīriešu futbola izlase "Euro 2024" atlases ciklu noslēdza ar zaudējumu savā laukumā Horvātijai (0:2), pēdējo vietu apakšgrupā un bilanci 1-0-7. Piedāvājam valstsvienības galvenā trenera Daiņa Kazakeviča sacīto pēc mača un cikla beigām.

- Kāds ir kopsavilkums par spēli un domas par agri ielaistajiem vārtiem?
- Pretī bija komanda, kas labi un ātri strādā ar bumbu un labi rotē pozīcijas, savstarpēji pārvietojas. Mūsu mērķis bija radīt pretiniekiem spiedienu, kas nozīmē, ka bija jāizvirzās pret spēlētāju ar bumbu. Ja runājam par abām [ielaisto vārtu] situācijām, kas atnāca no darbībām centra zonā, tad bija nepietiekama savstarpējā aizvietošana, kad kāds no spēlētājiem virzījās pretī spēlētājam ar bumbu. Pirmajā reizē nepareizu lēmumu pieņēma viens no centra pussargiem – izvirzījās ne tas, kuram vajadzēja to darīt. Tieši viņš pēc tam nepaguva atpakaļ zonā, un neviens no partneriem nepiesedza. Arī otrajā situācijā pietrūka viena konkrēta spēlētāja centra zonā, lai pretinieks šo situāciju nevarētu tik brīvi izmantot.

Divi ielaisti vārti spēles pirmajā daļā ietekmēja mača ritējumu, pretinieki varbūt nedaudz samazināja tempu un deva mums iespēju spēlēt. Ar plusa zīmi varu atzīmēt to, ka mums ļoti bieži izdevās tas, ko gribējām, - būt tuvāk, ciešāk ar pretiniekiem. Ļoti bieži piespiedām pretiniekus kļūdīties, sist autā, dot neprecīzas piespēles. Spēles organizācijas ziņā nospēlējām daudz labāk nekā pirmajā spēlē [Rijekā, 0:5]. Mūsu ideja otrajam puslaikam pēc neveiksmīgā spēles sākuma bija spēlēt pacietīgi, būt disciplinētiem un meklēt variantus uzbrukumā. Sajūta ir divējāda. No vienas puses, izdevās diezgan daudz priekšnosacījumu labiem uzbrukumiem, bet pievīla noslēdzošā stadija – tik labu momentu kā Horvātijā mums šovakar nebija, kaut gan epizožu, kurās ar kvalitatīvākām darbībām šie momenti varēja rasties, bija krietni, krietni vairāk nekā Horvātijā.

Laukumā atstājām visus spēkus pret motivētu un ļoti spēcīgu pretinieku, bet epizodēs, kurās mēs momentus neizveidojām, bet pretinieki guva vārtus, laikam izpaudās meistarības starpība. Vēl gribu sevišķi atzīmēt līdzjutējus un pateikt paldies visiem līdzjutējiem par atbalstu, bija ļoti laba atmosfēra – šis atbalsts, kad pēc diviem ielaistiem vārtiem mums bija grūti, palīdzēja atgriezties spēlē un pretendēt uz to, ka paši veidojam kvalitatīvu pretspēli.

- Jau iesāki par pēdējo trešdaļu – daudz nogādājām bumbu abos flangos, bet, šķiet, nebija nevienas labas piespēles soda laukumā…
- Jā, noslēdzošā sadaļa bija problēma – arī standartsituācijās, kurās no centrējumiem neizdevās izspiest tik daudz, cik varējām. Bieži bijām augšējās pozīcijās, bija daudz situācijas risinājuma iespēju – arī spēlētāju skaitliski bija daudz, bet piespēles kvalitātes pietrūka. Domāju, tas saistīts ar to, ka arī pretinieks mūs spieda spēlēt ātrāk, nekā ikdienā esam pieraduši. Ko mūsu spēlētāji daudz zemākā tempā ir spējīgi izpildīt, to šeit ātrākā tempā – lēmumu pieņemšana, bumbas pieņemšana, un ne tikai uzbrukuma trešdaļā, bet to varēja redzēt arī pirmajā puslaikā, kad ātrumiem vēl nebijām adaptējušies un kad kļūdas radās vai nu no nepietiekami ātras lēmuma pieņemšanas, vai arī no tā, ka nevarējām šo lēmumu izpildīt.

- Divi agri ielaisti vārti, pēc tam spēle kļuva mierīgāka un vienmuļāka, bet pirmās maiņas atkal bija ļoti vēlu. Šī tēma ir jau ilgāku laiku – kādēļ maiņas tiek veiktas tik vēlu?
- Manuprāt, diezgan skaidri jāsaprot – kad tiek veikta maiņa? Vismaz man šķiet, ka maiņa maiņas pēc parasti netiek veikta. Tā tiek veikta vai nu tādēļ, ka redzam, ka kāds no laukumā esošajiem nevar turpināt spēli, vai nu viņa tā brīža snieguma dēļ – ja uz soliņa esošais varēs nospēlēt labāk. Attiecīgi tā arī ir mana atbilde kopumā. Tātad tas nozīmē vienu – tā daļa spēlētāju, kas bija uz soliņa, kas gatavojās konkrētajai spēlei un konkrētajai stilistikai, nepārliecināja, ka var pastiprināt spēli. Un tikai tad, kad redzējām, ka maiņa ir absolūti nepieciešama funkcionālu iemeslu dēļ, to veicām. Tāda šobrīd ir realitāte – mums vēl nav ļoti plaša cilvēku skaita, lai viņus varētu regulāri, vienmēr laist uz maiņu. Vēl jo vairāk, ka [izlases logu] pirmajās spēlēs nogurums parasti vēl nav sakrājies un vairāk cenšamies izmantot pamatsastāva spēlētājus. Vēl viens moments – nevar tik vienkārši noprognozēt, cik labi kurš varēs iziet uz maiņu ļoti sarežģītā spēlē pret dominējošu pretinieku. Vērtējot apstākļu kopumu, lēmumi ir tādi, kādus redzam visoptimālākos konkrētai spēles gaitai.

- Runājot par maiņām, varētu arī noriskēt – pamainīt struktūru, uzspēlēt ar diviem garajiem uzbrucējiem. Pēdējā spēle ciklā, mājās, valsts svētkos – vai nebija domas kādā brīdī riskēt?
- Ziniet, kas ir foršais stāsts? Tajā brīdī, kad tev nav atbildības par to, kas notiek, tavas ideju variācijas ir ļoti plašas. Tajā brīdī, kad ir jāuzņemas atbildība, un pavisam nesen mēs arī uzriskējām – pagājušajā spēlē [Turcijā, 0:4]. Pamēģinājām atspēlēties, gūt vārtus, izdarīt spiedienu un attiecīgi izlaidām citus spēlētājus, pamainījām struktūru, bet šis risinājums nenostrādāja. Mēs objektīvi vērtējam, kurā brīdī uz ko esam gatavi. Kad redzam, ka to varam, ja, piemēram, atceraties jūnija spēles, kad spēlētājiem bija citas kondīcijas, un kad redzam, ka uz soliņa ir spēlētāji, kuri ar lielu varbūtību to var izdarīt, tad tam ir jēga. Ja tas tā nav, tad tā vienkārši ir tāda mistiska ideja. Apakšā tomēr ir jābūt kādam objektīvam rāmim – tāda ir mana atbilde.

- Par pamatsastāva centra aizsargu duetu kreiso aizsargu – kādēļ Dubra rezervē, cik sāpīga bija izšķiršanās Jurkovska sakarā?
- Ja skatās uz spēli, domāju, ka abi lēmumi attaisnojās. Ņemot vērā pretinieku līmeni, centra aizsargu pāris diezgan labi tika galā, arī kreisā mala bija pietiekami efektīva. Ideja bija vienkārša. Aizsardzības centrā gribējām kustīgāku, mobilāku pāri – pirmajā spēlē mums bija milzīgas problēmas, kad mūs apspēlēja laukuma malās, pusflangos tika veidots skaitliskais pārsvars un centra aizsargi ne vienmēr paspēja šajās zonās un drošināt. Lai to atrisinātu, gribējām kustīgāku līniju un gan aizsargu, gan pussargu līniju vērtējām tieši no konkrētā spēles stila viedokļa. Tādēļ izvēle bija par labu Antonijam [Černomordijam] un Danielam [Balodim]. Savukārt kreisajā malā šie spēlētāji, īpaši uzbrukuma darbībās, bumbas kontrolē, abi ir kreiļi, mums dod daudz labākas opcijas. Neslēpšu – bija vērtēšana, diskusija, lēmums nebija vienkāršs, bet kopsummā sapratām, ka tieši Eduarda [Dašķeviča] ātrums un ar kreiso kāju spēlējošais Andrejs Cigaņiks mums var dot iespējas pretspēlē.

- Vai bija izšķiršanās arī labajā malā – starp Raivi un Robertu? Un Jurkovskis izgāja kā malējais pussargs – šāda pozīcijas izvēle ir iespēja arī tālākai nākotnei?
- Jā, jā, eksistēja arī opcija labajā [aizsardzības] malā. Runājot par malējā pussarga pozīciju, to vairāk diktēja šī konkrētā spēle, kurā viņu gribējām kā svaigu, pieredzējušu spēlētāju, kurš var iedot arī ātrumu. Tā varbūt nav globāli regulāra opcija, drīzāk atsevišķs risinājums, bet viņa izvēles iespēja arī labajā aizsardzības malā [ne tikai kreisajā] eksistē, jā.

- Ja salīdzina ar laiku pirms traumas, Raivis ir atgriezies savā labākajā formā?
- Nu, teikšu, ka viņam vēl vajag mazliet laika. Viņš nav sliktākajā formā, bet optimālo formu tomēr vēl nav sasniedzis.

- Bija jautājums par aizsardzības centru, kreiso malu – vai bija vēl kāda pozīcija, kurā bija izvēle, vai tomēr visas bija acīmredzamas?
- Vēl viena pozīcija bija tāda, kurā domājām par izvēli, un, iespējams, nākamajā spēlē tas kļūs saprotams. Tagad vēl neteikšu.

- Cikls beidzies ar vienu uzvaru un zaudējumiem pārējās spēlēs. Kāds ir rezultāta un atsevišķi snieguma vērtējums?
- Cikls izdevās smags – emocionāli smags. Ar visu to, kāda bija arī sabiedrības reakcija cikla gaitā par rezultātu, varbūt kādam arī par sniegumu. Ja globāli vērtējam ciklu no rezultātu viedokļa un paskatāmies tīri analītiski uz sešiem Eiropas čempionātu vai Pasaules kausu cikliem, tad šis bija pirmais cikls, kurā grupā bija piecas, nevis sešas komandas, līdz ar to nebija vienas nosacīti [vājās] komandas, kā Lihtenšteina, Gibraltārs vai Andora, pret kurām parasti ciklā savācam 4-6 punktus. Ja vērtē pārējās pretinieces, tad Latvijas parastais rezultāts bija 1-4 punkti. Tātad šie trīs punkti ir tāds viduvējs rezultāts no punktu viedokļa. Paši sev bijām izvirzījuši mērķi, ka gribam pretendēt uz punktiem pret visām komandām. Objektīvi skatoties, pret Horvātiju diezin vai bijām tuvu tam, bet pret Velsu un Turciju tas, ka neizcīnījām vēl 2-3 punktus, ir mūsu mīnuss. Paši uz to pretendējām un uzskatījām, ka tas ir reāli izpildāms uzdevums.

Rezultāts droši vien ir vidēji statistisks – to nevar atzīt par ļoti labu, bet tas nav arī katastrofāls. Uz tādu šobrīd bijām spējīgi. No visām cikla spēlēm – spēle Horvātijā bija vāja, tā mums neizdevās, arī izbraukuma spēle Armēnijā man nepatika, arī tā mums neizdevās, spēles pret Velsu, mājas spēle pret Armēniju un arī izbraukuma spēle Turcijā, par spīti katastrofālajam rezultātam, bija diezgan labā līmenī, un arī šodienas spēli daudz vairāk varam vērtēt ar plusa zīmi nekā ar mīnusa. Vēl jo vairāk, ka šā cikla laikā esam turpinājuši – man nepatīk vārds atjaunināt, bet mums cikla beigās ir parādījušies trīs jauni pamatsastāva spēlētāji: Balodis, Saveļjevs, Dašķevičs. Tuvāko divu trīs nometņu laikā, domāju, parādīsies vēl viens divi spēlētāji parādīsies kā izvēles iespēja.

Ja par sniegumu, tad arī sniegums bija nevienmērīgs. Bija ļoti labas epizodes un labi posmi, bet neizdevās visu maču aizvadīt stabili un bez kritumiem. Objektīvi ņemot vērā visus apstākļus, lai gan daudziem brīžiem krīt uz nerviem manis sacītais, jo negribas dzirdēt manu redzējumu – es to arī neuzspiežu, citam var būt arī absolūti pretējs viedoklis, bet objektīvi mēs spēlējām grupā, kurā trīs komandas bija piedalījušās iepriekšējos divos Eiropas čempionātos. Grupā bija labas komandas, bet mēs paši nebijām ideālākajā situācijā – trāpījām pārveides stadijā, kad atsevišķa spēlētāju grupa pabeidza un viņu vietā pamatsastāvā un, kas nav mazsvarīgi, arī uz maiņu nāca ne tik pieredzējuši spēlētāji. Tam visam vajadzēja laiku, bet tieši ar spēles kvalitāti un sniegumu drīzāk esmu apmierināts nekā neapmierināts – taču pietrūka vienmērības un stabilitātes.

- Atšķirībā no kovida laika, šajā ciklā bija pilni stadioni – kā treneru štābs tika galā ar šo spiedienu?
- Tas nav jāvērtē man, to droši vien vērtēs sabiedrība. Kā jau esmu teicis, katram ir savs redzējums uz katru situāciju. Reizēm varbūt mums bija sajūta, ka strādājam pēc labākās sirdsapziņas un [citi] ne vienmēr to ievēro, bet kādēļ gan kādam tas būtu jāievēro – par to nevaram pārmest. No mums prasa rezultātu, prasa uzvaras – tas droši vien ir pozitīvi, ka tic tam, ka mums būtu jāapspēlē horvāti vai turki. Vienā konkrētā spēlē tas jau arī nav nekas tāds, par ko nebūtu jārunā, bet apstākļu sakritība, mūsu pašreizējais meistarības līmenis to neļāva izdarīt. Jāsaka atklāti, domāju, ka šis emocionālais fons mums vairāk traucēja nekā palīdzēja. Ar šo negatīvo fonu vajadzēja tikt galā, un tādai mazai valstij vajadzētu nedaudz vairāk lepnuma par saviem čaļiem, mazliet vairāk atbalsta un pozitīvisma. Nesaku, ka tā būtu jādara, bet man šķiet, ka tas būtu labāks ceļš, lai mēs visi kopā varētu virzīties uz priekšu. Nevis kaut ko darīt par spīti kādam, bet lepoties un vienoties visiem kopā citam par citu. Ceru, ka šai situācijai tiksim pāri ar savu sniegumu, un katrā nākamajā spēlē centīsimies pierādīt, ka mūs ir vērts atbalstīt un ka mums ir vērts ticēt. Arī tie, kuri ir skeptiķi un noskaņoti negatīvi, - katram ir tiesības uz savu viedokli, mēs to cienām. Ceram, ka ar savu darbu spēsim pārliecināt arī viņus, ka esam cienīgi, lai mūs atbalstītu.

- Par to, ka tas vairāk traucēja nekā palīdzēja: tev kā trenerim vai sajuti, ka arī spēlētājus tas ietekmēja?
- Nezinu, kā ir personīgi jums. Varbūt, ir daudz cilvēku, kuri [dzīvo] negatīvismā, kritikā, kad visu laiku viņus mēģina padarīt sliktākus, nekā viņi ir. Varbūt, ka ir kāds, kas ļoti izbauda šo procesu. Manā skatījumā tā jau būtu mazohisma pazīme. Kamēr tabulā bija nulle punktu, tas bija saprotams – nulle punktu ir nulle punktu. Bet pēc uzvaras pār Armēniju, kurā pielikām visus spēkus un panācām rezultātu, laikam bijām gaidījuši drusku lielāku atbalstu. Bet varbūt, ka atbalsts arī bija, negribu tagad dramatizēt, jo arī šodien "Skonto" stadionā jutām atbalstu. Man personīgi šādas emocijas īpaši daudz netraucē. Tas nav nekas patīkams, nevajag to slēpt, bet tā ir manas un daudzu treneru profesijas sastāvdaļa. Visi gribētu, lai mūs atbalsta un grūtā brīdī pieliek plecu, bet citreiz kāds iedod pa balsta kāju.

- Droši vien arī nepatīkamais jautājums – vai ir pārliecība, ka nākamgad vēl vadīsi Latvijas izlasi?
- Tur nav nekā nepatīkama. Vai kādam ir pārliecība, ka viņš rīt no rīta atmodīsies un nebūs miris? Tev ir tāda pārliecība par sevi? Tādas pārliecības nevar būt. Pārliecība man ir viena – atkal kādam tas var patikt un var nepatikt, bet mēs, kā komanda, esam vienota, visi strādājam, lai iepriecinātu mūsu līdzjutējus, darām visu, lai rādītu savu labāko sniegumu pēc labākās sirdsapziņas. Katra paša ziņā ir dot savu vērtējumu, vai viņiem tas šķiet forši vai ne. Visticamāk un visbiežāk tikai pēc tam ilgākā vēstures nogrieznī varēs kārtīgi novērtēt, kuram bija taisnība.

- Atgriežoties pie cikla vērtējuma, vai vienā teikumā to atbildi var rezumēt, ka, tavuprāt, sniegums bija labāks nekā rezultāts?
- (Ilgi domā) Tas ir sarežģīts jautājums, jo rezultāts jau vienmēr beigās ir uz tablo. Vai nu iesit, vai neiesit. Vai nu ielaid, vai neielaid. Globāli domāju, ka situācijā, kurā nonācām, mēs parādījām pietiekami labu sniegumu pret spēcīgām komandām, bet arī nevaram teikt, ka mēs būtu daudzās spēlēs dominējuši un nepaņēmuši punktus. Droši vien, ka mājas spēle pret turkiem un arī izbraukuma spēle Armēnijā bija spēles, kurās varēja būt punkti, un turku spēlē droši vien arī vajadzēja būt – pēc snieguma. Tāpēc, jā, ja skatās, ka ir tikai trīs punkti un varēja būt mazliet(!) vairāk, tad varbūt var teikt, ka bijām pelnījuši vairāk. Taču atšķirība nebūtu ļoti liela, jo nebija spēles, kurā mēs būtu vienmērīgi kvalitatīvi, dominējoši pret spēcīgu pretinieku. Pret Armēniju nebijām tālu, ko arī parādīja divu spēļu rezultāti.

- Vai vari nosaukt trīs spēlētājus, kuri šajā ciklā bija komandas līderi un kurus gribi uzteikt?
- (Domā) Arī cikls ir ilgs, bija dažādi posmi, tādēļ šoreiz laikam izvairīšos atbildēt. Lai vērtējumu iedod līdzjutēji, arī jums, žurnālistiem, būs iespēja nobalsot par gada labāko Latvijas futbolistu. Ceru, ka tur visi arī parādīs savu vērtējumu. Domāju, ka tie, kuri seko līdzi spēlēm, jo brīžiem ir tādas aizdomas, ka daļa viedokļu izteicēju ne visas spēles ir redzējuši, - man ir tādas aizdomas, varbūt, ka tā nav tiesa, jo arī futbolu jau var redzēt dažādi. Taču reizēm šķiet, ka viedoklis par Latvijas izlasi ir arī tiem, kuriem īsti nav izdevies atrast laiku noskatīties spēles.

1 2 46 komentāri

  +1 [+] [-]

, 2023-11-19 01:55, pirms 5 mēnešiem
DAINIS
KAUNS
Patiešām KAUNS, ka Rūjienas Superīgajam Dainim ir šāds vārdabrālis

  +9 [+] [-]

, 2023-11-19 02:02, pirms 5 mēnešiem
Daini, Latvijas izlase ir spēlējusi EČ, un te izlase ir izcīnījusi vienu uzvaru visā ciklā... Man pat nebūtu jāskatās šis cikls, lai matemātiski secinātu - tas ir fiasko. Neuzskaitīšu, cik punktus savulaik esam izcēluši pret Eiropas spēcīgām vidusmēra komandām, tāpat kā pašos pirmsākumos neizšķirtus pret jaunizceptajiem EČ dāņiem vai spāņiem. Un te mums vidēji 0,6 vārti spēlē. Reiz spēlējām EČ, bet te esam atpakaļ '90...
Lūdzu, atkāpjaties kā vīrs, kuram rūp Latvijas futbols! Paldies!

  +6 [+] [-]

, 2023-11-19 02:10, pirms 5 mēnešiem
Es pēc pimā jautājuma sniegtās atbildes tālāk vairs nelasīju. Nu tādu murgu pateica. Plāns tika izpildīts. Viņu vispār vairs nevajag intervēt.

  +8 [+] [-]

, 2023-11-19 02:34, pirms 5 mēnešiem
Priekš kam tik daudz muldēt, varēja pateikt īsi un kodolīgi - viss bija forši un es prom neiešu.

Toties Dainis dzemdēja kārtējās pērles. Par vārtiem jau sen visi aizmirsuši, par vārtu momentiem arī, tagad mēs izceļam epizodes no kurām iespējams varēja rasties momenti. Ko nākamo mēs uzskatīsim par pozitīvo? To ka spēlētāji atceras ka viņi spēlē futbolu? Ka ir uzvilkuši formu nevis cilpo apenēs?

Spēli kurā bija viens izmisīgs sitiens pa vārtiem mēs vērtējam ar plus zīmi.

Un vispār visi ir stipri un mēs vāji un tā būs mūžīgi. Un tagad Dainelim briest kārtēja lielā problēma - C līga. Kaut gan arī tur mēs klausīsimies stāstus par vareno Kosovu vai par draudīgo Lietuvu. Moška nostrādās?

Viss pa vecam, nekas nemainās. Nākošais cikls arī ir norakstāms. Vienīgā cerība, ka smagi tajā C līgā dabūs pa pakaļu un tomēr būs spiesti izmest šo klaunu. Jo ja būs pat pēdējā vieta, bet ar kaut kādiem punktiem Dainis būs stāvlaimē un ar platu smaidu nonāks atpakaļ pie sirdsmīļām Andorām, Lihtenšteiniem un Gibraltāriem, kur pat ar Uldriķi un Emsi var būt par kingiem.

 +11 [+] [-]

, 2023-11-19 03:17, pirms 5 mēnešiem
kāpēc žurnālisti nepiemi dainim viņa iepriekšējos komentārus - ka spriedīsim pēc cikla? Un kurš debīls žurnālists jautājumā pavaicā - atvaino, par nepatīkamo jautājumu, bet nu man vajag kaut ko uzrakstīt par šo interviju. spiediens no žurnālistiem vispār 0

  +3 [+] [-]

, 2023-11-19 03:23, pirms 5 mēnešiem
tas i vāks...šis idiots pats labprātīgi nekur neies....

 +10 [+] [-]

, 2023-11-19 03:52, pirms 5 mēnešiem
''Manuprāt, diezgan skaidri jāsaprot – kad tiek veikta maiņa? Vismaz man šķiet, ka maiņa maiņas pēc parasti netiek veikta. Tā tiek veikta vai nu tādēļ, ka redzam, ka kāds no laukumā esošajiem nevar turpināt spēli, vai nu viņa tā brīža snieguma dēļ – ja uz soliņa esošais varēs nospēlēt labāk. Attiecīgi tā arī ir mana atbilde kopumā. Tātad tas nozīmē vienu – tā daļa spēlētāju, kas bija uz soliņa, kas gatavojās konkrētajai spēlei un konkrētajai stilistikai, nepārliecināja, ka var pastiprināt spēli. Un tikai tad, kad redzējām, ka maiņa ir absolūti nepieciešama funkcionālu iemeslu dēļ, to veicām.''

88. minūtē mainīt Jurkovski pret Jaunzemu? visu cieņu Jaunzemam, bet viņš jau 1. puslaika vidū gandrīz infarktu saķēra, skraidot pakaļ horvātiem. trenerim nebija doma, ka varētu to izdarīt nedaudz ātrāk un nelaist aizsargu laukumā spēles beigās, kad zāģējam 0-2 un faktiski pie bumbas netiekam? kur ir Edmunds un pārējie sc žurnālisti, kas varētu uzdod šādu jautājumu, nevis minstināties mūžīgi?

ko tieši Dainis gribēja panākt šajā spēlē? izraut neizšķirtu? pēdējā cikla spēlē, kur, visoptimistiskākajam futbola fanam bija skaidrs, ka būs stabils zaudējums, kāpēc neizlaist kādu, kas praktiski nav spēlējis visa cikla garumā? tā maniere, kā viņš atbild uz jautājumiem arī ir peļama, it kā viņš būtu gvardiola vai klopps ķēms gatavais

  +1 [+] [-]

, 2023-11-19 04:23, pirms 5 mēnešiem
...vinš nav dzemdēts,vinš ir atvemts...tādus normālā valstī izolē no sabiedrības,nerunājot par strādāšanu ar cilvēkiem...

  +6 [+] [-]

, 2023-11-19 05:02, pirms 5 mēnešiem
Dainis pautcs!

  +4 [+] [-]

, 2023-11-19 05:30, pirms 5 mēnešiem
Ābolu par Treneri,kurs uzreiz pateiktu,ka shada speele ir suuds!

  +7 [+] [-]

, 2023-11-19 05:33, pirms 5 mēnešiem
Ko tur lai saka - riktīgs sūdubrālis... uzpūtīgs, nobarojies vepris...

  -1 [+] [-]

, 2023-11-19 06:27, pirms 5 mēnešiem
Glumeklis urinē uz galvas un saka — hei, lietus līst! 🌧️

  -2 [+] [-]

, 2023-11-19 07:42, pirms 5 mēnešiem
Rūjienas Dainis pēc spēles teica, ka ne katram dainim- fizkultūras skolotājam var uzticēt vadīt valsts izlasi

  +9 [+] [-]

, 2023-11-19 08:53, pirms 5 mēnešiem
Bronsons rakstīja: tas i vāks...šis idiots pats labprātīgi nekur neies....
Ies,ies.Pēc tik "vidēji statistiska"snieguma nākošais solis būtu kandidēšana uz LFF prezidenta krēslu.Mūsu Latvijā tā ir pieņemts jau sākot ar deputātiem.Galvenā īpašība,kurai jābūt ir skaisti runāt,pārējais viss ir otršķirīgi😂

  +3 [+] [-]

, 2023-11-19 09:17, pirms 5 mēnešiem
Ko var muldēt? Paskatīsimies ko pret Poļiem izdarīsiet. Malējiem spēlētājiem ātrumi nekādi ,tas skar pat aizsargus kuriem ir jāpiedalās arī kādreiz uzbrukumā un jāspēj atpakaļ, nerunājot par malējiem uzbrucējiem. Cik var skatīt šadu autobusu stilu? Mīzēji,ieskaitot galveno treneri un viņa korpusu. Ļaško kur tu slēpies? Kur tavs redzējums? Labakās Latvijas futbola spēles ir tikai arhīvā🇱🇻 Nožēlojami un skarbi.

  +3 [+] [-]

, 2023-11-19 09:42, pirms 5 mēnešiem
Šis čalis totāli kaunu pazaudējis. Cikla bilance 1-0-7, visa cikla laikā labi ja pusotra spēle kaut cik cienīga. Viņš stāsta, ka vidēji aritmētisks rezultāts, nav katastrofāls. Ja tāds trenera domugājiens, ko var gribēt. Un spēlētāji, cik redzams, vēl viņu atbalsta. Kāda vaina valsts izlases kreklā visiem pa..st bez variantiem?

  +3 [+] [-]

, 2023-11-19 09:46, pirms 5 mēnešiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Daini, Latvijas izlase ir spēlējusi EČ, un te izlase ir izcīnījusi vienu uzvaru visā ciklā... Man pat nebūtu jāskatās šis cikls, lai matemātiski secinātu - tas ir fiasko. Neuzskaitīšu, cik punktus savulaik esam izcēluši pret Eiropas spēcīgām vidusmēra komandām, tāpat kā pašos pirmsākumos neizšķirtus pret jaunizceptajiem EČ dāņiem vai spāņiem. Un te mums vidēji 0,6 vārti spēlē. Reiz spēlējām EČ, bet te esam atpakaļ '90...
Lūdzu, atkāpjaties kā vīrs, kuram rūp Latvijas futbols! Paldies!
Viņš to nedarīs, kamēr vektors viņa makā no federācijas naudas ies uz augšu. Ja viņš pametīs izlases trenera amatu, kam viņš vairs vajadzīgs ar tādu nekādu CV. Viņš reāli kaut ko ir uzvarējis tikai gadsimta sākumā ar Jelgavu, visu pārējo laiku tikai zaudē un gudri spriedelē par kaut kādiem vektoriem un gaišo nākotni pēc daudziem gadiem.

     [+] [-]

, 2023-11-19 10:06, pirms 5 mēnešiem
Nelasīju nemaz šo rakstu,tikai gribu piekrist komentāriem par to skaisto muldēšanu.

  +4 [+] [-]

, 2023-11-19 10:10, pirms 5 mēnešiem
Gluži kā Putins ir iedzīvojies savā valstībā.

     [+] [-]

, 2023-11-19 10:14, pirms 5 mēnešiem
Grūti būs noturēt Daini izlases vadībā uz nākamo sezonu. Pēc tik satriecoša snieguma esot vairākās izlases, kas mēģinot pierunāt viņu ilgtermiņa kontraktam. Visperspektīvākais piedāvājums esot no Lihtenšteinas U10 izlases !

  -2 [+] [-]

, 2023-11-19 10:14, pirms 5 mēnešiem
Kāds zin kur tas vepris dzīvo, vajadzētu māju ar krāsu bundžām un olām nomētāt nakts aizsegā!

  +1 [+] [-]

, 2023-11-19 10:26, pirms 5 mēnešiem
Saprotu,ka ar citu treneri iespejams nekas labaks nebutu ,bet ar šito vektoru-ja izlasei laukumā ir pohujisms ,kad nespēj pat uzbrukumā izdarīt sitienu....
Saprotu ,ka spēlētāji nostājas vektora pusē,jo paši zina,ka cits spēlētājs šitādus pohujistus nosedinātu malā!
Isi sakot ar veču futbolu ir galīgi di....
Palasot intervijas-vēl riebīgaks iespaids par kazu,atklāti pateikt ,ka viss ir di... ,ja esam pēdējā vietā,tad nekas labs tur nav...

     [+] [-]

, 2023-11-19 10:57, pirms 5 mēnešiem
jāvāc paraksti , galvenā liekēža amats jānodibina un jācer ka daiļrunātājs to pieņems , pļuščenko gan jau nebūs pretī

  +1 [+] [-]

, 2023-11-19 11:45, pirms 5 mēnešiem
Dainītim toč nav pilns rubulis

     [+] [-]

, 2023-11-19 11:59, pirms 5 mēnešiem
ļoti slikti tagad nozīmēs- ne ļotu labi/ murgus nav vērts analizēt, otmazku mestars

  +6 [+] [-]

, 2023-11-19 12:09, pirms 5 mēnešiem
OTELO rakstīja: Ko var muldēt? Paskatīsimies ko pret Poļiem izdarīsiet. Malējiem spēlētājiem ātrumi nekādi ,tas skar pat aizsargus kuriem ir jāpiedalās arī kādreiz uzbrukumā un jāspēj atpakaļ, nerunājot par malējiem uzbrucējiem. Cik var skatīt šadu autobusu stilu? Mīzēji,ieskaitot galveno treneri un viņa korpusu. Ļaško kur tu slēpies? Kur tavs redzējums? Labakās Latvijas futbola spēles ir tikai arhīvā🇱🇻 Nožēlojami un skarbi.
Autobusam nav ne vainas ja tas nes rezultātu. Tā pati Latvija Starkova laikos labs piemērs - ne viena vien lielā uzvara, neizšķirts nāca ar stratēģiju autobuss + Verpis aiziet un iesit vai Laizāns, vēlākos gados Cauņa iebliež tālo.
Šobrīd autobuss nestrādā, jo nav vidū neviena, kas var uztaisīt momentu uzbrucējiem. Un ja uzbrukumā ir koka kāja Uldriķis, tad pat uztaisot momentu rezultāta nebūs. Pamainīt stilu - to Dainis neriskēs. Motivēt spēlētājus - neprot. Nu nevar spēlējot pret top komandām pastaigāties pa zālienu. Lai mācās no tiem pašiem hokejistiem, basketbolistiem, ka laukumā jāatdod visi spēki.

  +5 [+] [-]

, 2023-11-19 12:39, pirms 5 mēnešiem
DainisKazačoks rakstīja: Dainītim toč nav pilns rubulis
Viss ar tiem rubļiem Dainim ir kārtībā, tādēļ arī mocīs visu tautu tik ilgi kamēr viņu neizmetīs ārā. Citur viņš tādu algu nekad nedabūs.

  +3 [+] [-]

, 2023-11-19 12:43, pirms 5 mēnešiem
Biju šajā spēlē. Šausmas.
Komanda vispār nekustas , Jaunzems savā pozīcijā nezin ko darīt , viņš atdod piespēli atpakaļ un skrien tājā pašā virzienā nevis atverties uz priekšu pa savu malu. Netika ne uz vienu piespēli no cita flanga. Vajadzēja mainīt pēc 30 min. Kāpēc tiek laists Jurkovskis? Man ir aizdomas ka , ja ne maldos, no UEFA par katra spēlētāja iziešanu laukumā atlases spēlēs , klubi saņem kompensācijas naudu beigās. Domajiet paši par to, priekš kam 88.min laukumā iet pieredzējušais spēlētajs .

  +3 [+] [-]

, 2023-11-19 12:50, pirms 5 mēnešiem
tu nemaldies , klubi saņem piķi , tikai nezinu cik liels procents no tā jāsaņem spēlētājam

  +6 [+] [-]

, 2023-11-19 12:57, pirms 5 mēnešiem
"Vēl viens moments – nevar tik vienkārši noprognozēt, cik labi kurš varēs iziet uz maiņu ļoti sarežģītā spēlē pret dominējošu pretinieku."

Sākumsastāvu uzliek, lai gan arī nevar prognozēt, kā kurš spēlēs.
Taktiku izveido, lai gan arī nav vienkārši prognozēt, vai tā nostrādās.
Uz vārtiem labāk nesist, ja distance ir vismaz 15 m, jo tad ir grūtāk prognozēt, vai bumba vispār tiks līdz vārtiem, kur nu vēl vārtos. Un tā tālāk, un tā tālāk.
Sagaidu, ka Dainis pirms spēles ģērbtuvē izmantos kristāla bumbu, lai vieglāk ar prognozēšanu, savādāk, kā izrādās, viss ir viens liels risks.

  +3 [+] [-]

, 2023-11-19 13:01, pirms 5 mēnešiem
jenkijs17 rakstīja: "Vēl viens moments – nevar tik vienkārši noprognozēt, cik labi kurš varēs iziet uz maiņu ļoti sarežģītā spēlē pret dominējošu pretinieku."

Sākumsastāvu uzliek, lai gan arī nevar prognozēt, kā kurš spēlēs.
Taktiku izveido, lai gan arī nav vienkārši prognozēt, vai tā nostrādās.
Uz vārtiem labāk nesist, ja distance ir vismaz 15 m, jo tad ir grūtāk prognozēt, vai bumba vispār tiks līdz vārtiem, kur nu vēl vārtos. Un tā tālāk, un tā tālāk.
Sagaidu, ka Dainis pirms spēles ģērbtuvē izmantos kristāla bumbu, lai vieglāk ar prognozēšanu, savādāk, kā izrādās, viss ir viens liels risks.
Kristāla vektors ģērbtuvē

  +2 [+] [-]

, 2023-11-19 13:24, pirms 5 mēnešiem
KĀ ...nu KĀ šis korpulentais tikai attaisnojumus sniedzošais un nespējīgais normāli komunicēt kungs vēl nav patriekts?!

  +3 [+] [-]

, 2023-11-19 13:41, pirms 5 mēnešiem
Ar katru preseni brauc lielākās auzās. No paškritikas, kur nu vēl profesionalitātes tur vairs nav nekas palicis. Viens ir rezultāta neesamība, bet nu šitā komunikācija ir vien jau iemesls viņu patriekt no amata...

  +5 [+] [-]

, 2023-11-19 14:00, pirms 5 mēnešiem
Kad tavas izlases teneris ir teorētiķis - tukšmuldis

  +5 [+] [-]

, 2023-11-19 16:15, pirms 5 mēnešiem
Šis cilvēks dzīvo citā realitātē
1 2 46 komentāri