Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Četras principiālas divcīņas Elvi līgā

Četras principiālas divcīņas Elvi līgā
"talsu NSS/Krauzers", foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar paredzētas četras spēles. Sevišķi principiāli varētu būt mači Talsos un Ulbrokā, taču arī Valmieras un Kocēnu komandām būs nopietni jāpiepūlās, lai tiktu pie panākumiem Irlavā un Bauskā.

“Talsu NSS/Krauzers” – “Lielvārde/FatPipe” (pulksten 17:00 Talsos un FK “Talsi” Solidsport” kanālā)

Talsu komanda var lepoties ar septiņu uzvarēto spēļu sēriju, kas turnīra tabulā ar 23 punktiem dod otro vietu tabulā, tikai par diviem punktiem atpaliekot no “Rubenes”. Pēdējos mačos fantastiski rezultatīvs bijis Jānis Ragovskis, kuram pašlaik deviņās spēlēs ir jau 22 (9+13) punkti, kas līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā dod trešo pozīciju, tikai par punktu atpaliekot no līdera Alvja Dāles. Ļoti rezultatīvs joprojām turpina būt Linards Putniņš, kuram debijas sezonā 20 (8+12) punkti. Savukārt Toms Akmeņlauks iekrājis 19 (9+10) punktus. Pirms šīs spēles komandas pieteikumā parādījies pašu audzēknis Rūdolfs Niedrājs, kā arī nokārtota pāreja par Niedrāja vienaudža Adriana Spundes piesaisti no “FBK Baloži”. Spunde pēdējos gados bijis starp rezultatīvākajiem vienaudžiem jauniešu čempionātos, pērn debitējot 2.līgā “Vārmes” sastāvā, bet šosezon “FBK Baloži” debijas sezonā 2.līgā sešās spēlēs iekrāja 10 (8+2) punktus.

Lielvārdes komanda pirms pāris dienām izcīnīja minimālu uzvaru pār Elvi līgas līderiem “Rubeni” Latvijas-Igaunijas čempionātā, bet Elvi līgā komanda ar 16 punktiem pašlaik ieņem ceturto ailīti tabulā. Iepriekšējā kārtā rezultatīvā mačā apspēlējot “Irlavu”, komanda prata pārtraukt trīs zaudēto spēļu sēriju un atgriezties uz panākumu takas. Komandas divi rezultatīvākie spēlētāji Niks Blumfelds (12+7) un Sandis Mihailovskis (11+4) nespēlēja iepriekš pieminētajā mačā Kocēnos. Savukārt trešais rezultatīvākais ir Oskars Tūtāns (8+7). Pēc sešu gadu pārtraukuma virslīgā šovakar varētu atgriezties bijušais Latvijas U-19 izlases uzbrucējs Matīss Pēteris Polis, savukārt komandas kapteinis Juris Sandis Jēgers aizvakar nospēlēja vienu nepilnu trešdaļu pēc kājas savainojuma izārstēšanas.

Spēles sākums Talsu Valsts ģimnāzijā šovakar pulksten 17:00 un mača video tiešraide būs pieejama FK “Talsi” Solidsport kanālā. Cīņu vadīs tiesnešu pāris Mārtiņš Larinovs un Aivars Māliņš.

“Irlava” – “FBK Valmiera/Betsafe” (pulksten 18:00 Irlavas SN un LFS Youtube kanālā)

Irlavas un Valmieras komandu divcīņās vēsturiski favorītu statusu gribētos piedēvēt valmieriešiem, taču pirms šīvakara spēles tam nav nekāda pamata, jo “Irlavas” komanda ar 14 punktiem ieņem sesto vietu, kamēr viņu oponenti atpaliek par pieciem punktiem, atrodoties vien devītajā vietā, par trim punktiem atpaliekot no izslēgšanas spēļu zonas. Irlavas vienība gan ir zaudējusi pēdējās divas spēles, turklāt abās ielaižot vismaz desmit vārtus. Ja vairāki eksperti par izteiktu mājas komandu dēvē FBK SĀC, tad šo statusu pilnīgi noteikti var piedēvēt arī irlavniekiem, kuri uz savas grīdas šajā sezonā vienīgo zaudējumu piedzīvojuši papildlaikā mačā ar “Bausku”. Komandas rezultatīvākais florbolists ar 15 (9+6) punktiem ir kapteinis Mareks Stančiks, turpat netālu gan atrodoties Kristeram Tiltiņam (8+7) un Gintam Siliņam (6+6), kurš gan pēdējos trijos mačos nav bijis komandas pieteikumā. Iepriekšējo sezonu līderis Kristaps Kazlovskis, kurš komandai pievienojies pēdējās divās spēlēs, kad komanda pašlaik nav tikusi pie punktiem tabulā, iekrājis 4 (2+2) punktus.

Valmieras komanda piedzīvojusi neveiksmes pēdējās trijās Elvi līgas spēlēs, turklāt par sevišķi neveiksmīgu uzskatāma pēdējā spēle pirms divām nedēļām, kad ar 6:13 tika kapitulēts Ādažos. Mārtiņš Broks ar 14 (10+4) punktiem ir vienīgais, kas pārkāpis desmit punktu robežai, jo divi nākamie rezultatīvākie ir Pāvels Semjonovs (3+6) un Lauris Alvis Stiprais (3+6). Pēc ilgāka laika apritē atgriezies rokas savainojumu izārstējušais Arvis Kārkliņš (1+2), kuram gan nepieciešams atgūt spēļu formu.

Spēles sākums šovakar Irlavas sporta namā pulksten 18:00 un mača video tiešraide būs vērojama Latvijas Florbola savienības Youtube kanālā. Cīņu vadīs tiesnešu pāris Jurijs Petrovs un Normunds Zēmelis.

“FS Masters/Ulbroka” – “Lekrings” (pulksten 18:00 Ulbrokas SN un FS Masters Solidsport kanālā)

Viena no dienas centrālajām spēlēm tiks aizvadīta Ulbrokā, jo tiksies divas komandas, kuras kopvērtējumā šķir vien trīs punkti. Pašlaik vienas uzvaras tiesu tabulā augstāk atrodas šīvakara laukuma saimnieki, kuri pēdējās divās spēlēs tikuši galā ar abām pērnās sezonas finālistēm, tādējādi atgūstot pārliecību pēc vairākām neizteiksmīgām cīņām. Komandas rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Rolands Kovaļevskis, kurš gan pēdējos mačos ir nedaudz samazinājis apgriezienus ar punktu krāšanu, pašlaik deviņās spēlēs savācot 22 (19+3) punktus. Turpat aiz muguras atrodas Kevins Šmits, kurš nospēlējis par vienu maču mazāk, taču savācis 20 (16+4) punktus. Savukārt Toma Bitmaņa rēķinā pašlaik 17 (4+13) punkti.

Pirms divām nedēļām “Lekrings”, kas ar 15 punktiem deviņās spēlēs atrodas piektajā pozīcijā, divās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru, bet pagājušajā nedēļā aizvadīja divas spēles Igaunijā, arī uzvaras dalot uz pusēm. Igaunijā lielisks bija Artūrs Jurševskis, taču Elvi līgā gan šajā, gan divās nākamajās spēlēs cēsniekiem būs jāiztiek bez kapteiņa, kurš ticis pie trīs spēļu diskvalifikācijas. Komandas rezultatīvākie florbolisti gan būs ierindā – Emīls Dzalbs sakrājis 15 (9+6) punktus, Toma RĪsmaņa rēķinā ir 13 (4+9) punkti, bet trešais labākais punktu krājējs pašlaik ir Bruno Beķeris, kuram deviņās spēlēs 9 (5+4) punkti. Kopš atgriešanās laukumā pēc savainojuma izārstēšanas ar trim vārtu guvumiem izcēlies iepriekšējo sezonu līderis Edgars Puriņš.

Spēles sākums Ulbrokas Sporta kompleksā šovakar pulksten 18:00 un spēles video tiešraide būs pieejama FS Masters Solidsport kanālā. Cīņu apkalpos tiesnešu duets Pēteris Freimanis un Vitālijs Ksenzovs.

“Bauska” – “Rubene” (pulksten 18:00 Bauskas SC)

Mačā, kurā tabulas otra vājākā komanda uzņems čempionāta līderus favorītus nav grūti atrast, taču baušķenieki ik pa laikam spēj rādīt zobus saviem oponentiem. Turklāt pēdējā spēlē izdevies arī izcīnīt trīs punktu uzvaru pār galvenajiem konkurentiem, viesos apspēlējot “RTU/Rocketes”. Komandas rezultatīvākais florbolists šosezon ir Ralfs Akmentiņš, kuram 12 (5+7) rezultativitātes punkti. Turpat netālu ir arī Pēteris Zeltiņš (6+5) un Everts Janušauskis (4+7). Pašlaik “Bauska” ir izpildījusi galveno uzdevumu, ar pieciem punktiem apsteidzot vājāko komandu tabulā, atrodoties vien četru punktu attālumā no pērnās sezonas finālistiem.

“Rubenes” vienība uz Bausku dodas pēc kāŗtējiem trim punktiem čempionāta kopvērtējumā. Komanda uzvarējusi pēdējās sešās spēlēs, līdz šim vienīgo zaudējumu piedzīvojot Ādažos. Tiesa, pirms pāris dienām tika zaudēts Lielvārdes komandai Latvijas-Igaunijas čempionātā. Tas gan neiespaidoja situāciju Elvi līgas turnīra tabulā, kur komanda ar 25 punktiem atrodas tabulas galvgalī un šovakar lūkos šajā pozīcijā arī noslēgt čempionāta pirmo apli. Šovakar gan spēli būs jāaizvada bez komandas kapteiņa Jēkaba Keiša (4+14), kuram vienas spēles diskvalifikācija par rezervista soliņa atstāšanu konflikta brīdī komandas izbraukuma spēlē pret “Lekringu”. Tikmēr trīs nākamie rezultatīvākie florbolisti piektdien tika iespēlēti vienā virknējumā – Matīss Celms sakrājis 18 (15+3) punktus, Dāvim Zēmelim pašlaik ir 14 (10+2) punkti, bet Ingars Matisons savācis 12 (10+2) punktus.

Spēle Bauskas sporta centrā “Mēmele” sāksies pulksten 18:00 un mača tiesneši būs Krists Štelmahers un Guntars Krukovskis.

Elvi florbola virslīga. Turnīra tabula

VietaKomandaSpēlesVārtiPunktiFormaPts 5 spēlēs
1.Rubene956:3625W-W-W-W-W15
2.Talsu NSS/Krauzers972:3523OW-W-W-W-W14
3.FS Masters/Ulbroka978:4418W-L-L-W-W9
4.Lielvārde/FatPipe965:5316W-L-OL-L-W7
5.Lekrings957:3815W-W-W-L-W12
6.Irlava955:6314L-W-W-L-L6
7.FBK SĀC/ENFRIHO1053:7013L-OW-L-W-L5
8.FBK Valmiera/Betsafe943:509W-W-L-L-L6
9.Ķekava/RB&B1054:6412W-OL-L-L-W7
10.Bauska946:815L-L-L-L-W3
11.RTU/Rockets1032:773L-L-W-L-L3

Elvi florbola virslīga. Rezultatīvākie spēlētāji

VietaSpēlētājsKomandaSpēlesPunkti
1.Alvis DāleFBK SĀC/ENFRIHO1023 (17+6)
2.Rolands KovaļevskisFS Masters/Ulbroka922 (19+3)
3.Jānis RagovskisTalsu NSS/Krauzers922 (9+13)
4.Kevins ŠmitsFS Masters/Ulbroka820 (16+4)
5.Linards PutniņšTalsu NSS/Krauzers920 (8+12)
6.Niks BlumfeldsLielvārde/FatPipe919 (12+7)
7.Toms AkmeņlauksTalsu NSS/Krauzers819 (9+10)
8.Matīss CelmsRubene918 (15+3)
9.Jēkabs KeišsRubene918 (4+14)
10.Toms BitmanisFS Masters/Ulbroka917 (4+13)

Liepājas FK "Kurši" šosezon ne tikai kļuva par 1. līgas čempioni, bet arī izcīnīja tiesības spēlēt ELVI līgā vīriešiem. Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
2

"Kurši" uzvar "Bausku" bullīšos un spēlēs ELVI līgā

Ar Liepājas FK "Kurši" panākumu pēcspēles metienos (4:3) noslēdzās izslēgšanas spēļu sērija pret "Bausku" par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem. Sērijā ar 2:0 pārāki izrādījās liepājnieku 1. līgas komanda, kas nu atgriezīsies augstākajā sabiedrībā, bet baušķeniekiem, kas Virslīgā bija kopš tās pirmsākumiem, nu jādodas uz vīriešu 1. līgu.
Liepājas FK "Kurši". Foto: Ritvars Raits, floorball.lv
3

Liepājas FK "Kurši" sper soli ELVI līgas virzienā

Šovakar Liepājas Olimpiskajā centrā startēja pārspēļu sērija par tiesībām nākamajā sezonā spēlēt ELVI florbola līgā vīriešiem starp 1. līgas čempioni FK "Kurši" un Virslīgas desmito spēcīgāko komandu "Bauska". Sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām vadībā ar 1:0 izvirzījās liepājnieki, kas savā laukumā baušķeniekus pieveica ar 5:3. Divus vārtus uzvarētāju labā guva Patriks Bliska.
"Masters"/"Ulbroka" florbolisti. Foto: LFS
9

"Masters"/"Ulbroka" florbolisti trešo reizi kļūst par Latvijas čempioniem

LETA. "Masters"/"Ulbroka" florbolisti sestdien Rīgā kļuva par "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīra uzvarētājiem. "Masters"/"Ulbroka" finālā ar 6:2 (2:1, 1:1, 3:0) pieveica Talsu NSS/"Krauzers", trešo reizi izcīnot čempionu titulu. Finālspēli "Arēnā Rīga" vēroja 4517 skatītāju.