Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Roja likstas turpinās - vajadzīga jau septītā ceļgala operācija

Andrejs Siliņš

Roja likstas turpinās - vajadzīga jau septītā ceļgala operācija
Brendons Rojs
Foto: AP/Scanpix

Bijusī Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) superzvaigzne, Minesotas "Timberwolves" aizsargs Brendons Rojs, kurš šosezon atgriezās profesionālajā sportā, jau septīto reizi karjerā būs spiests veikt labās kājas ceļgala operāciju.

28 gadus vecais Rojs ienāca līgā 2006. gadā, kad ar sesto numuru uzbrūkošo aizsargu draftēja Minesotas "Timberwolves", taču tika aizmainīts uz Portelndas "Trail Blazers". Potlendā Rojs kļuva par superzvaigzni, kļūstot par Gada labāko pirmgadnieku, trīs reizes piedaloties Visu zvaigžņu spēlēs un divas reizes tiekot iekļauts sezonas pirmajā simboliskajā pieciniekā.

Tomēr basketbolista lieliski uzsāktā karjera beidzās krietni ātrāk nekā domāts. Pēc neskaitāmām problēmām ar ceļgalu spēlētājs pagājušā gada decembrī paziņoja par karjeras noslēgumu. Sezonu izlaidis, Rojs tomēr atgriezās profesionālajā sportā, šovasar paziņojot, ka veselības liktas ir garām. Zīmīgi, ka Rojs pievienojās tieši "Timbwerolves", kas savulaik spēlētāju draftēja.

Tomēr atgriešanās NBA spēļu ritmā atkal par sevi likusi manīt tik bieži savainotajam labās kājas ceļgalam. Pēc piecām aizvadītām spēlēm Rojs sāpju dēļ vairs nevarēja spēlēt. Tagad, kad izlaisti jau četri mači, kļuvis zināms - kārtējo reizi jāveic operācija. Tā būs septītā ķirurģiskā iejaukšanās labās kājas celī kopš vidusskolas laikiem.

Karjeras laikā Rojs vidēji guvis 18,8 punktus, atdevis 4,7 rezultatīvas piespēles un izcīnījis 4,3 atlēkušās bumbas. Šosezon "Wolves" rindās Rojam 5,8 punkti, 4,6 piespēles un 2,8 bumbas.

Rojam ar "Wolves" ir divu gadu līgums. Šajā sezonā basketbolists saņems 5,4 miljonus dolāru, bet otrais līguma gads nav garantēts. Sadarbība automātiski turpināsies gadījumā, ja uzrādīs attiecīgus nosacījumus.

"Wolves" vienību turpina vajāt savainojumi - ierindā nav Rikijs Rubio, Dž.Dž.Barea, Brendons Rojs, Čeiss Badingers, Malkolms Lī, Kevins Lovs un Nikolā Pekovičs.

Izmantotie resursi:
Oregon Local News, Breaking News, Sports &...

  +6 [+] [-]

, 2012-11-19 20:17, pirms 11 gadiem
Njā, ilgi viņš tā nepavilks..

  +4 [+] [-]

, 2012-11-19 20:26, pirms 11 gadiem
Žēl, ka Wolves nevar parādīt, savu labāko spēli ar šādu sastāvu(kas viss ir traumēts)

  +4 [+] [-]

, 2012-11-19 20:28, pirms 11 gadiem
Wolves šī gada situācija atgādina pagājušā gada Knicks situāciju, kur arī traumējās viens pēc otra..

  +4 [+] [-]

, 2012-11-19 21:17, pirms 11 gadiem
jebal kā Rojam neveicas, intervijās gan viņš bija priecīgs un teica, kad viss ok, bet jā, pa daudz tika kapāt un celis atkal neizturēja

  +2 [+] [-]

, 2012-11-19 22:08, pirms 11 gadiem
Traks var palikt, Timberwolves sastāvā vairāk traumēto kā veselo, no traumētajiem vien veselu komandu varētu uztaisīt...
Un cerības, ka beidzot šī komanda sāks rādīt labāko spēli, atkal un atkal atbīdās tālāk (kaut gan šosezon pagaidām, par spīti šīm neveiksmēm, nemaz neiet slikti, it sevišķi, ja salīdzina ar aizvadītajām sezonām!).

     [+] [-]

, 2012-11-19 23:03, pirms 11 gadiem
Žēl bija tiešām labs spēlētājs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja