Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins: "Par savu NHL debiju saukšu šo spēli"

Ints Megnis
Ints Megnis

Merzļikins: "Par savu NHL debiju saukšu šo spēli"
Elvis Merzļikins atvaira metienu spēlē pret Čikāgas "Blackhawks". Foto: AP/Scanpix

Pirmā spēle Nacionālajā hokeja līgā (NHL) izvērtās par murgu, tāpēc latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins apņēmies par savu pilnvērtīgu debiju pasaules spēcīgākajā turnīrā saukt piektdien aizvadīto otro spēli.

Merzļikins NHL debitēja pirms gandrīz divām nedēļām, kad atvairīja 33 no 40 pretinieku mestajām ripām un viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" piekāpās Pitsburgas "Penguins". Otro iespēju latvietis ieguva vien piektdien un vēl nespēja tikt pie savas pirmās NHL uzvaras, bet ieguva pirmo punktu - pēc 30 no 33 metienu atvairīšanas "Blue Jackets" ar 2:3 pagarinājumā piekāpās Čikāgas "Blackhawks".

"Viņš spēlēja veiksmīgi, tiekot galā ar pāris labiem šāvieniem. Domāju, šodien ikviens tā spēlēja. Man patika daudzas minūtes daudzu puišu izpildījumā," saka "Blue Jackets" spēlētājs Niks Folinjo.

"Viņam būtu jābūt lepnam par sevi. Viņš aizvadīja ļoti labu spēli un deva mums iespēju uzvarēt," par latviešu vārtsargu izteicās vārtus guvušais Pjērs Liks Dubuā.

Pats Merzļikins gan nebija tik apmierināts. "Rezultāts, protams, nav tāds, kādu vēlējos. Laukumā devos ar vēlmi izcīnīt savu pirmo uzvaru, tiešām to vēlējos un komanda man ļoti palīdzēja, bloķēja metienus, kad neredzēju ripu," pauda latvietis. "Kopumā gan spēle bija labāka. Turpināšu smagi strādāt un gaidīšu savu nākamo iespēju."

"Es šmaukšos un savu pirmo spēli nesaukšu par debiju, jo tas bija murgs. Šī būs mana debija. Nevienam nenovēlu gaidīt tik daudzus gadus, lai iekļūtu NHL, un tad ielaist septiņus vārtus. Šodien vismaz tiku pie punkta," stāsta Merzļikins. "Vārtsargam ir grūti atgriezties pēc septiņu vārtu ielaišanas, kad turklāt pēc tam tik ilgi nav spēlēts. Čikāgā ir lieliska arēna, man šeit patika un pirms mača biju uztraucies. Laikam tas bija pie vainas Pitsburgā, jo toreiz nemaz nebiju satraucies. Nevaru sagaidīt, kad atgriezīšos treniņā."

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/bluejackets/vid...

  +5 [+] [-]

, 2019-10-19 10:20, pirms 5 gadiem
Var jau saukt kā vēlas, bet pirmā spēle ir pirmā. Laba vai slikta bet pirmā. Liels prieks ka Merzļikinam otrā spēle izdevās.
Slēpts komentārs: Madzigais

  -2 [+] [-]

, 2019-10-19 12:13, pirms 5 gadiem
Saki, ko gribi, bet uzvarus vartos apckareja ka mazo. To jau vareja atkost!

  -2 [+] [-]

, 2019-10-19 13:57, pirms 5 gadiem
SimplyTheBest rakstīja: Saki, ko gribi, bet uzvarus vartos apckareja ka mazo. To jau vareja atkost!
Ti debil ilji kak? Ilji prosto za Putina vonjaeš?
Slēpts komentārs: balkons

  +3 [+] [-]

, 2019-10-19 17:36, pirms 5 gadiem
Madzigais rakstīja: Dabū skilu un gaidam tevi Čikāgā Elvi!

GG BLACKHAWKS!
galīgi saspiests esi?

  +1 [+] [-]

, 2019-10-19 17:38, pirms 5 gadiem
Krisons_bez_olām2 rakstīja: Ti debil ilji kak? Ilji prosto za Putina vonjaeš?
tas, ka tevi kastrēja, tas ir loģiski un pašsaprotami, tas tev uz pieres rakstīts

     [+] [-]

, 2019-10-19 18:29, pirms 5 gadiem
Noskatījos visu spēli. Bija labāk nekā iepriekšējā, bet vienalga nevar teikt, ka vārtos viņš pārliecināja. Pirmais gols piedodams, bet otrais un trešais uz Elvi.

Gan jau laikam ejot paliks ar vien labāk un labāk, bet nu būs viņam daudz pie kā piestrādāt.

  +2 [+] [-]

, 2019-10-19 18:48, pirms 5 gadiem
2 spēles, protams, neko daudz nerāda, bet šobrīd - ņemot vērā, ka viņš tika pozicionēts kā viens no labākajiem ārpus NHL.. tad šobrīd diez ko spoži neizskatās. Pāris labi atvairīti metieni. NHL pat trešie vārtsargi ir spējīgi atvairīt pāris labus metienus. Ja būtu pāris gadus jaunāks, tad šie divi zaudējumi būtu pupu mizas, bet šobrīd - gan jau atkal kādu laiku kaste viņš netiks, ja vien konkurents kādus podus nenogāzīs pats.

to saku, kā Elvja fans...

  +1 [+] [-]

, 2019-10-19 21:23, pirms 5 gadiem
Markieris rakstīja: Noskatījos visu spēli. Bija labāk nekā iepriekšējā, bet vienalga nevar teikt, ka vārtos viņš pārliecināja. Pirmais gols piedodams, bet otrais un trešais uz Elvi.

Gan jau laikam ejot paliks ar vien labāk un labāk, bet nu būs viņam daudz pie kā piestrādāt.
Vinam nav daudz laika, ir jau 25 gadi un tika nemts ar domu ka spes cinities par pirmo numuru un butu stabils otrais. Vinam ir sis gads, ja neiekaros stabilu vietu vartos, nakosgad noklus AHL galas masina un no turienes saubos vai vins tiks uz NHL, drizak atgriezisies Sveice ar izsapnotu sapni.
Ta ka realitate lai sevi pieraditu un izcinitu vietu NHL vinam ir tikai si sezona.

     [+] [-]

, 2019-10-22 09:36, pirms 4 gadiem
Amīšiem ir viena īpašība, kura baigi kaitina - viņi visur stāstīs, cik tu kolosāls vārtsargs, cik tu labs cilvēks...
Bet, kad viņiem prasi, kāpēc tad neliekat mani vārtos , tie ar smaidu sejā atbild :
"NOTHING PERSONAL, JUST BUSINESS !"