Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbim Vīnē lieliska iespēja beidzot uzvarēt

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbim Vīnē lieliska iespēja beidzot uzvarēt
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Ernests Gulbis (ATP 117.) šodien plkst. 14:00 dosies cīņā Vīnes "ATP World Tour 500" turnīrā, kur 1. kārtā sacentīsies ar 19 gadus veco austrieti Lukasu Mīdleru. Viņš rangā atrodas tikai 522. vietā un pie spēšanas tik nozīmīgā turnīrā tika, gūstot divas uzvaras kvalifikācijā.

Par motivāciju sūdzēties šoreiz nav iemesla

Bieži vien tenisa sezonas finiša posms nozīmē problēmas motivācijas meklēšanā. Es mēdzu profesionālos spēlētājus iedalīt tīs kategorijās. Pirmie ir tie, kuri vēl sitas par "ATP World Tour Finals" kvalifikāciju vai jau gatavojas finālturnīram. Otrie ir simtniekā droši esošie, kuriem liela stresa par rezultātiem nav, tāpēc interese pēdējos 2-3 turnīros var būt gūt kādu uzvaru un nopelnīt papildus naudiņu Ziemassvētku dāvanām.

Un tad ir trešā kategorija – spēlētāji, kuri atrodas otrajā simtā, bet ne pārāk tālu no pirmā. Viņiem šajā gada laikā ir pēdējā iespēja sakrāt nepieciešamos punktus, lai, ja ne gluži tiktu simtniekā, tad būtu dažas pozīcijas ārpus tā. Iemesls ir ļoti vienkāršs – simts labāki un vēl daži izvairīsies no "Australian Open" kvalifikācijas spēlēšanas.

Šobrīd šajā grupā atrodas arī mūsu Gulbis, kuram šonedēļ Vīnē un/vai nākamajā nedēļā Bāzelē dažas uzvaras jācenšas gūt. No rezultātiem būs atkarīgs tas, kur Ernests sāks jauno sezonu. Uz nepatīkamo Melburnu doties mocīties trīs spēlēs kvalifikācijā diez vai būs Gulbja interesēs.

Gan Vīnē, gan Bāzelē būs 500 punktu turnīri, par 1. kārtas pārvarēšanu pienākas 45 punkti. Apzinoties to, kāds pirmais pretinieks Gulbim ticis Austrijā, šonedēļ 2. kārta ir minimālā programma. Pērn Gulbis šajā laikā bija iestrēdzis ranga 13. vietā un īpašas degsmes nemaz nevarēja būt. Tagad uzdevums ir skaidrs.

Kārtējā zaudējumu sērija

Gulbis zaudējis pēdējos sešus mačus (ieskaitot vienu "Challenger" līmenī), divus no tiem – "US Open" pret Aljažu Bedeni un Šeņdžeņā pret Džonu Milmanu – pabeidzot ar izstāšanos plaukstas locītavas savainojuma dēļ. Ernestam tā ir otrā sešu zaudējumu sērija šogad, pirmā bija no marta līdz maijam.

Kombinējot pagājušās sezonas beigas un šīs sezonas sākumu, Latvijas labākais tenisists zaudēja pat septiņus (2+5) mačus pēc kārtas. Pirms Šeņdžeņas turnīra rakstīju, ka Ķīnā ir iespēja beidzot uzvarēt. Un tā noteikti arī bija – pretiniekos augstākajā līmenī neko īpašu neparādījušais Austrālijas tenisists Džons Milmans. Un tomēr viņam tika zaudēts. Gulbja aizstāvībai var minēt divas lietas – sarežģītos apstākļus Ķīnā un veco kaiti ar roku.

Šodien Vīnē par apstākļiem sūdzēties nevar. Turnīrs notiekot slēgtajos kortos – ne karstums, ne vējš vai paaugstināts gaisa mitrums šoreiz spēlēt netraucēs. Ja nu vienīgi savu elku nofotografēt ļoti alkstošie fani, kuri nav iepazinušies ar knipsēšanas instrukciju tenisa maču laikā.

Pretinieks, pret kuru Gulbim "nav tiesību" zaudēt

No sliktā formā esoša tenisista uzvaras prasīt nav pieklājīgi, taču atļaušos apgalvot, ka šodien patiešām ir tā reize, kad Gulbis zaudēt nedrīkst. Kāpēc? Pretiniekos 19 gadus vecs austriešu puika, kurš rangā nekad nav bijis augstāk par 520. vietu un kurš pirmo reizi spēlēs ATP pamatsacensībās. Nepārspīlējot var droši teikt, ka Gulbis šodien sacentīsies ar "Futures" līmeņa tenisistu.

Mīdleram labākie rezultāti ir dubultspēlēs, kur viņš šogad uzvarējis 11(!) "Futures" turnīros. Vienspēlēs viņam titulu nav, bet šosezon ir četri "fjūčeru" fināli, pa diviem uz "hard" un māla seguma. Sezonas bilance 36-21, karjeras: 40-30. Dubultspēlēs viņam šogad 61-12 bilance!

Pats kā mīļāko segumu ir norādījis zālāju, uz kura gan daudz nav spēlēts, junioru Vimbldonā divreiz tiekot līdz 2. kārtai. Junioru "Grand Slam" turnīros austrietis vienspēlēs ne reizi netika tālāk par 3. kārtu, bet dubultspēlēs 2014. gadā uzvarēja "Australian Open". Junioros viņam rangā augstākā pozīcija bija 14.

Interesanti, ka Lukass vēl ne reizi nav piedalījies "Challenger" sacensībās, bet ATP turnīrā pēc šodienas būs uzspēlējis. Ar to domātas ATP pamatsacensības. Mīdlers nedēļas nogalē pirmo reizi kvalificējās ATP turnīram. Viņš saņēma kvalifikācijas "wild card" un ar 3:6, 6:4, 6:4 pieveica "Challenger" līmeņa Itālijas tenisistu Rikardo Beloti (#225) un ar 6:4, 6:4 apspēlēja karjeras pēdējo sezonu aizvadošo vācieti Mihaelu Bereru (#108).

No otrā mača pret 35 gadus veco Bereru jāatzīmē divas lietas. Pirmā serve 81%, ar to uzvarot 76% punktu (35/46), kas ir labi rādītāji. Mīdlers veterānam nedeva nevienu breikbumbu. Toties 1. kārtā aina bija citāda – pirmā serve vien 47%, punkti ar to 73% (32/44), toties nobreikots pats tika četras reizes, pretiniekam kopumā dodot 11 iespējas.

Mīdlers ATP kvalifikācijā piedalījās ceturto reizi. Vīnē 1. kārtā zaudēts gan 2012., gan 2013. gadā, bet šogad Kicbīlē izdevās gūt vienu uzvaru, pie tās tiekot mačā pret rangā neesošu vienaudzi un tautieti Aleksandru Erleru. Skaidrs, ka Mīdlers līdz šim vēl ne reizi nav sacenties ar Top 100 spēlētāju (tiesa, tas nenotiks arī šodien), tāpēc viņa spējas uz augstākā līmeņa tenisistu fona līdz šim novērtēt izdevies vēl nav.

Viņa spēlē nekā īpaša nav, tāpēc arī tādā vecumā, kad lielie talanti (piemēram, Kokinakis, Zverevs, Čoričs un Čons) jau sekmīgi startē lielajos turnīros, pagaidām augstāk par sesto simtu rangā nav ticis. Ar ko Mīdlers var sagādāt Gulbim problēmas? Viņam patīk bumboties, proti, pret garajām izspēlēm austrietis neiebilst un mēdz izvēlēties tādu taktiku, kas paredz pretinieka kļūdu gaidīšanu. Mīdlera spēle brīžiem ir pārāk pasīva. Serve – nekas īpašs, "backhand" tiek spēlēts ar vienu roku, turklāt no neērtās puses Lukass var uzsist gan asos sitienus, gan arī izpildīt "slaisu".

Gulbis Vīnē spēlējis divreiz, abos gadījumos pārvarot vienu kārtu. 2008. gadā uzvarēts Filipo Volandri (6:2, 6:3), pēc tam ar piecām mačbumbām zaudējot Fernando Gonsalesam (6:4, 6:7(11), 1:6), bet 2012. gadā, toreiz startējot ar "wild card", apspēlēts Somdevs Devarmans (7:6(6), 6:3), nākamajā cīņā piekāpjoties Janko Tipsarevičam (3:6, 4:6).

Ja šodien izdosies apliecināt ļoti liela favorīta statusu, Gulbis 2. kārtā tiksies ar Džonu Isneru vai Keniju De Šeperu. Gulbja mačs pret Mīdleru atklās dienas programmu galvenajā arēnā un sāksies brīdi pēc plkst. 14:00, būs tiešraide internetā.

Mača piezīmes

● Gulbis Vīnē 1. kārtas mačos nav zaudējis (2-0).
● Gulbis šogad ir bez uzvarām, spēlējot telpās (0-3). 1. kārtā zaudēts Roterdamā, Marseļā un Sanktpēterburgā.
● Gulbis šosezon guvis tikai 8 ATP uzvaras. Vismaz 10 panākumi sezonā viņam ir ik gadu kopš 2007. gada. Mazāk bija tikai 2006. gadā (4), kad Ernests piedalījās tikai vienā ATP turnīrā un divās spēlēs Deivisa kausā.
● Gulbim pret Austrijas tenisistiem ir negatīva 3-5 bilance. Pēdējā mačā gan izdevās uzvarēt, Monreālā atspēlējot divas mačbumbas pret Dominiku Tīmu. Pirms tam austriešiem zaudēti pieci mači pēc kārtas.
● Gulbis Austrijā ar šīs valsts spēlētājiem sacenties tikai vienreiz, 2012. gadā Kicbīlē trīs setos pieveicot Andreasu Haideru-Maureru.
● Gulbis šogad tikai otro reizi sacentīsies ar tīņa vecuma tenisistu. Ernests "Australian Open" 1. kārtā dramatiskā piecu setu mačā ar četrām mačbumbām zaudēja tobrīd 18 gadus vecajam Tanasi Kokinakim.
● Gulbis Vīnē vienreiz jau ir ticies ar sestā simta tenisistu, 2012. gadā uzveicot tobrīd 579. vietā bijušo indieti Somdevu Devarmanu.
● Gulbis ārpus Top 500 esošam spēlētājam pēdējo reizi zaudēja 2012. gada aprīlī Deivisa kausā, kad piecos setos piekāpās 544. numuram Mārtonam Fučovičam.

1 2 3 91 komentārs

  +1 [+] [-]

, 2015-10-19 09:48, pirms 9 gadiem
jāuzvar . eirosport tv nerāda?

  +1 [+] [-]

, 2015-10-19 10:23, pirms 9 gadiem
Mīdleram fantastiska iespēja sākt ATP pamatturnīru karjeru ar uzvaru pār izbijušu pirmā desmitnieka spēlētāju! Ja serve klausīs, iespējas būs un daudz.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-19 10:31, pirms 9 gadiem
Es neliktu ne centa uz Gulbi, jo austrietis nāvīgi alks asiņu... Plus Gulbja trauma, motivācija utt. utjp.

     [+] [-]

, 2015-10-19 10:32, pirms 9 gadiem
Kā Gulbim veselība šobrīd? Kāds zin?

     [+] [-]

, 2015-10-19 11:41, pirms 9 gadiem
es domaju shis ir ljoti labs spots, lai iegutu normaalu naudu.
protams, Gulbis var ari uzvaret, bet ir verts likt uz Austrieti, jo izredzes es verteju aptuveni 50 uz 50.
Njemiet vera, ka vinjs vinneja M. Berreru, kursh jau nu noteikti shaadu klibu Gulbi varetu uzvaret. Veel var provet njemt +1.5 sets handikapu (koefs aptuveni 3), jo Gulbja stabilitate ir zem katras kritikas un ir gandriiz skaidrs, ka vinsj nespees aizvadit visu speeli bez kritumiem.

Iespeejams izmoiis uzvaru, bet tas setu handikaps ir veertiigs

     [+] [-]

, 2015-10-19 11:43, pirms 9 gadiem
tomeer visdroshak njemiet austriesha uzvaru, jo peec viena zaudeeta seta Gulbis var izstaaties aizbildinoties ar traumeto roku. un tad set handikaps visdrizzak tiks skaitits kaa atgriezta likme. Koefs 7 shobriid uz austriesha uzvaru (piem. pinnaclesports)

  -1 [+] [-]

, 2015-10-19 11:44, pirms 9 gadiem
Ja runājam par likmēm,tad šoreiz atkal pateicīga situācija likt uz vājāko un pazīstot Ernesta raksturu cerības ir labas.
Vēlam veiksmi Ernestam un vēlam veiksmi austrieš puikam.

     [+] [-]

, 2015-10-19 11:46, pirms 9 gadiem
ta kā austrietis nav zināms frukts tad uz viņu arī ir risks likt, bet nu piecīti uzliku. tad jau redzēs ja Gulbis vinnēs būs prieks, ja otrs tad arī.

     [+] [-]

, 2015-10-19 12:09, pirms 9 gadiem
Protams, lai nu veicas, bet vai nebutu prātigāk noslegt so sezonu, izārstet visas kaites un nākamajā jau labā fiziskajā formā esot, sākt uzvaret un kāpt augsā reitingā?
Citadi no si turnira izstājas traumas del, no sita, te vinam trauma, te vins esot sliktā formā, jo tik tikko esot izarstejis traumu... Citādi tādā gaisotne var paiet ari nākamā sezona. Ernest, tev to vajag?

  -1 [+] [-]

, 2015-10-19 12:50, pirms 9 gadiem
Dmitry rakstīja: Protams, lai nu veicas, bet vai nebutu prātigāk noslegt so sezonu, izārstet visas kaites un nākamajā jau labā fiziskajā formā esot, sākt uzvaret un kāpt augsā reitingā?
Citadi no si turnira izstājas traumas del, no sita, te vinam trauma, te vins esot sliktā formā, jo tik tikko esot izarstejis traumu... Citādi tādā gaisotne var paiet ari nākamā sezona. Ernest, tev to vajag?
Sovjetu mantojums - pats zin labāk, kad ārstēties un trenēties.

Saņemtos, nospēlētu pienācīgi vēl 6 gadus. Pēc tam izveidotu Amerikā savu TV šovu. Grābtu miljonus. I man par biznesa plānu varētu ko atmest

     [+] [-]

, 2015-10-19 12:53, pirms 9 gadiem
Regbists rakstīja: jāuzvar . eirosport tv nerāda?
I nesapņo,neviens sevi cienošs sporta kanāls neraidīs tiešraidē maču starp 100 un 500 raketi Bet ja nopietni, pa Austrijas ORF Sport vakarā 21:30 būs dienas maču apskats.

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:03, pirms 9 gadiem
Hmm, tur, kur paredzēts Gulbja mačs, rāda Noles un Tsongas vakardienas maču. Kādam ir izdevies sameklēt strīmu?

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:04, pirms 9 gadiem
Laikam vārdi jāņem atpakaļ Spriežot pēc tā ar ko ORF tagad aizpilda ēteri un EPG ielikuši izmaiņas, respektīvi 15:55 šie slēzas klāt tiešraidē tenisam un spēlē, kā nekā perespektīvs mājinieks pastāv iespēja maču redzēt.

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:15, pirms 9 gadiem
Fig viņu zin...nav neviena linka

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:16, pirms 9 gadiem
Pat Unibet nerāda... vai tik nav tā, ka dīvainas likmes ir uzliktas uz šito maču?

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:18, pirms 9 gadiem
Tad Valdi ieliec linku ja jau ir I-netā!
Bet kkā nevines nevar atrast linku.
tev šķība info.

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:19, pirms 9 gadiem
Valdis šoreiz nav pie vainas, no rīta bija paredzēts, ka rādīs

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:21, pirms 9 gadiem
1-1, tikai on-line rezultāts

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:21, pirms 9 gadiem
1:0 ernests priekšā

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:22, pirms 9 gadiem
1:1

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:24, pirms 9 gadiem
Aste rakstīja: Valdis šoreiz nav pie vainas, no rīta bija paredzēts, ka rādīs
Tad jau vjg izlabot.
savādāk visi, kas izlasarakstu mēģina sameklēt.

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:24, pirms 9 gadiem
vienīgais kā gulbis tiek pie punktiem ir ar Ace...

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:25, pirms 9 gadiem
Varbūt labāk, ka nav ar tiešraide,pēc punktiem izskatās, ka Ernests atkal piļī viskautkur, labāk bezkaislīgi palūrēt ik pa brīdim livescores

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:26, pirms 9 gadiem
knapi bet 2:1

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:30, pirms 9 gadiem
https://www.unibet.co.uk/betting#/e...

Te nevar redzeet...jaielogojas vai jkaaaa?

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:33, pirms 9 gadiem
4-1

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:39, pirms 9 gadiem
4-2

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:48, pirms 9 gadiem
nu, nesāka nekur rādīt?
Pirmais sets ir vinnets 6-3!

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:52, pirms 9 gadiem
Aste rakstīja: Valdis šoreiz nav pie vainas, no rīta bija paredzēts, ka rādīs
Pie vainas ir Austrijas ORF Sport+ , kas nodrošina turnīra maču tv translāciju no centralā korta. Es piem. nesaprotu kādēļ vēl pa dienu šiem nebija live aus der Wiener Stadthalle ielikts vispār un šie sāk translāciju tikai no 15:55 (Lv laiks)

     [+] [-]

, 2015-10-19 14:54, pirms 9 gadiem
7ww7 rakstīja: Pie vainas ir Austrijas ORF Sport+ , kas nodrošina turnīra maču tv translāciju no centralā korta. Es piem. nesaprotu kādēļ vēl pa dienu šiem nebija live aus der Wiener Stadthalle ielikts vispār un šie sāk translāciju tikai no 15:55 (Lv laiks)
TV pieslēgsies, kad puišeļi beigs un sāks vīri.

     [+] [-]

, 2015-10-19 15:00, pirms 9 gadiem
2. setā cirks sākaaas, jo Gulbis zaude 0-2

     [+] [-]

, 2015-10-19 15:04, pirms 9 gadiem
pirms spēles uzliku uz pretnieku, laime jebkurā gadījumā!

     [+] [-]

, 2015-10-19 15:06, pirms 9 gadiem
blag triobetā naudu nevar iemaksāt

  +4 [+] [-]

, 2015-10-19 15:06, pirms 9 gadiem
fagcentrs rakstīja: pirms spēles uzliku uz pretnieku, laime jebkurā gadījumā!
Nepriecājies par ātru. Laimestus izmaksā tikai tad, ja spēle tiek pabeigta.

     [+] [-]

, 2015-10-19 15:07, pirms 9 gadiem
M rakstīja: TV pieslēgsies, kad puišeļi beigs un sāks vīri.
Mājinieka spēli gan varēja rādīt tiešraidē, ņemot vērā, ka puika caur kvaļiem izsitās Tā vietā šie rādija vietējo meiteņu vingrošanas turnīa atkārtojumu, tagad vietējo aviopilotu sacensību atk.
1 2 3 91 komentārs