Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ostapenko kļūdām bagātā mačā zaudē kvalifikācijas 2. kārtā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ostapenko kļūdām bagātā mačā zaudē kvalifikācijas 2. kārtā
Aļona Ostapenko
Foto: Ashley Marshall/usopen.org

Aļona Ostapenko svētdien piedzīvoja otro zaudējumu trīs dienās, Poatjē ITF 100 000 sērijas kvalifikācijas turnīra 2. kārtas mačā ar 2:6, 5:7 piekāpjoties Ukrainas sportistei Jūlijai Bejgelzimerei. Latvijas tenisiste 2. setā izsēja 5:1 pārsvaru un nespēja izmantot vienu setbumbu.

Ostapenko ITF 100 000 sērijas turnīru kvalifikācijā piedalījās pirmo reizi. Ja vakar viņas uzvara pret rangā neesošo Francijas tenisisti Faniju Karamaro šaubas neradīja (6:4, 6:0), tad šodien Vimbldonas junioru čempionei bija daudz sarežģītāks uzdevums, ar kuru viņa galā netika, zaudējot 30 gadus vecajai Bejgelzimerei. Viņa pašreiz rangā atrodas 169. vietā, bet rekords ir 83. vieta 2006. gadā.

Ostapenko maču sāka ar otrās serves eisu un uzvarēja pirmajās sešās izspēlēs ar savu servi. Pēc tam sākās milzīgas problēmas. Trešo geimu viņa ar trim nepiespiestajām kļūdām zaudēja no 30:0 pārsvara, geimu pabeidzot ar dubultkļūdu. Ostapenko tūlīt ar agresīvu un uz brīdi precīzu spēli uzreiz atguva breiku, panākot izlīdzinājumu – 2:2. Tas bija Aļonas pēdējais uzvarētais geims 1. setā.

Latvijas tenisiste turpināja spēlēt ļoti steidzīgi un arī ļoti neprecīzi. Piektajā geimā Ostapenko vēl četras kļūdas, ieskaitot divas ar servi, uzdāvinot pretiniecei vēl vienu breiku. Arī šo geimu Ostapenko pabeidza ar dubultkļūdu. Aļona brīžiem izcēlās ar iespaidīgiem uzbrukumiem, taču tie bija ļoti reti. Vēl trīs kļūdas septītajā geimā noveda pie kārtējā breika un drīz vien sets pabeigts ar graujošu 2:6.

Ostapenko pēc murgainā sākuma izdarīja pareizos secinājumus un 2. setā spēlēja mazliet mierīgāk, samazinot nepiespiesto kļūdu skaitu. Tas sakrita ar laiku, kad neprecīzu darbību vairāk bija Bejgelzimerei. Aļona ar pārliecinoši spēli uzbrukumā ieguva šķietami komfortablu 5:1 pārsvaru, taču pamanījās vairs neuzvarēt nevienā geimā!

Esot vadībā ar tik lielu pārsvaru, Ostapenko atkal sāka pārāk bieži kļūdīties un setu neizservēja divas reizes. Pirmo breiku Bejgelzimere atguva, pateicoties Ostapenko dubultkļūdai un veiksmīgi no tīkla atlēkušai bumbiņai. Savukārt, otro reizi servējot par uzvaru setā, Ostapenko tika līdz setbumbai, taču to neprata izmantot, jo pievīla "backhand" sitiens. Mača izskaņā tieši sitiens no kreisās puses pārāk bieži bija neprecīzs, sekmējot zaudējumu. Ostapenko pēdējā geimā uzvarēja pirmajās divās izspēlēs, taču līdz breikbumbai neaizsniedzās.

Ostapenko svētdien piedzīvoja otro zaudējumu trīs dienās. Piektdien viņa Tūras ITF 50 000 sērijas turnīra ceturtdaļfinālā piekāpās Karīnai Vitheftai, kura, starp citu, vēlāk kļuva par sacensību uzvarētāju. Aļona ar vienas uzvaras gūšanu Poatjē kvalifikācijā ieguva vienu reitinga punktu. Nākamās sacensības viņai paredzētas nākamās nedēļas nogalē Nantes ITF 50 000 kvalifikācijā.

     [+] [-]

, 2014-10-19 22:16, pirms 10 gadiem
nekas, ar pieredzi naaks uzvaras,un pazudiis sasteigtaas kjuudas

     [+] [-]

, 2014-10-19 23:44, pirms 10 gadiem
gribēja nospēlēt pa smuko bet rezultātā zāģis. tas nekas- pretinieces nāk no otrā simta, Diāna piemēram nemaz labāk nespēj nospēlēt pret tādām un mokas ar trešo simtu.