Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Pārgaujai" pirmā uzvara, "Ķekava" nosargā pirmo vietu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Pārgaujai" pirmā uzvara, "Ķekava" nosargā pirmo vietu
Stalbes "Pārgauja"
Foto: floorball.lv

Šodien Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā notika sešas spēles pie pirmā panākuma jaunajā sezonā ticis arī Stalbes sporta klubs "Pārgauja", kas viesos ar 13:10 pārspēja "Ķekavas Bulldogus". Pirmo vietu turnīra tabulā nosargāja "Ķekava", kas viesos ar 6:3 pieveica "Lielvārdi". Vēl uzvaru svinēja "Rubene" ar 8:4 pār "Bausku", FK "Rīga" ar 9:6 pār "Ulbroka/FS Masters", "Lekrings" ar 9:0 pār "Talsi/Triobet", kā arī "Kurši" pēcspēles metienos ar 4:3 pārspēja FBK "Valmiera/ViA".

Ķekavas sporta namā nebija nospēlētas vēl ne divas pilnas minūtes, kad stalbietis Lauris Ābols jau pat divas reizes paspēja sarūgtināt "Ķekavas Bulldogu" vārtsargu Edgaru Gailīti – 2:0. Pirmā perioda vidū arī ķekavieši atbildēja ar diviem precīziem metieniem (2:2), tomēr pārtraukumā labākā noskaņojumā devās viesi, kuri bija atguvuši divu vārtu handikapu – 4:2. Pēc otrās trešdaļas "Pārgauja" bija panākusi jau triju vārtu pārsvaru (8:5). Nervozi aizritēja pēdējais periods, kura pirmajā pusē laukuma saimnieki Intara Labsvārda personā rezultāta starpību spēja samazināt līdz minimumam – 7:8. Tad divas reizes precīzi meta arī stalbietis Ralfs Priedītis (10:7). Ķekavieši nepadevās – Jāņa Sniķera un Nila Meļķa metieni atjaunoja intrigu – 9:10. Tomēr "Pārgauja" mājinieku spiedienu izturēja – pa reizei precīzi meta Emīls Eglītis, Olafs Zvīnis un Gatis Grāvelis, panākot 13:9. Ķekavietis Oskars Eglītis 15 sekundes pirms pamatlaika beigām varēja tikai nofiksēt mača galarezultātu – 13:10 par labu Stalbes "Pārgaujai".

Kocēnu "Rubene" šo čempionātu sāka ar piecām uzvarām, bet iepriekšējā spēlē ar 3:6 piekāpās "Ķekavai". Šodien Kocēnos viesojās samērā nestabili spēlējošā "Bausku". 10.minūtē baušķenieki bija izvirzījušies vadībā ar 3:1, tomēr tālāk savu panākumu nespēja attīstīt. Pēc pirmā perioda viesiem bija minimāls pārsvars (3:2), arī pēc otrā tikai vienu vārtu deficīts (4:3), bet pēdējā trešdaļā "Rubene" guva piecus bezatbildes vārtus, svinot uzvaru ar 8:4 un turnīra tabulā saglabājot sev otro vietu.

Vicečempione "Lielvārde" savā laukumā uzņēma vīriešu Virslīgas līderi "Ķekavu". Mača pirmajā periodā nevienai no sāncensēm pie vārtu guvuma neizdevās tikt, bet 23.minūtē rezultātu atklāja mājinieki Toma Akmeņlauka personā – 1:0. Arī pēc otrā perioda Lielvārdes komandai minimāls pārsvars – 2:1. Pēdējās trešdaļas 11.sekundē ķekavietis Aivis Hammers panāca izlīdzinājumu (2:2), bet pēc pusotras minūtes Edžus Bunka pirmo reizi vadībā izvirzīja jau "Ķekavu" – 3:2. Ķekavieši vadības grožus tā arī vairs neatdeva un, skanot finālsvilpei, varēja svinēt savu sesto uzvaru šosezon – 6:3.

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas jaunpienācējs FK "Rīga" šovakar viesojās pie vienīgās komandas, kura līdz šim nebija izjutusi zaudējuma rūgtumu – pie "Ulbroka/FS Masters". Pirmā perioda otrajā pusē rīdzinieki bija izvirzījušies vadībā ar 4:1, tomēr laukuma saimnieki divus vārtus atguva – 3:4. Toties otrajā trešdaļā "Rīga" vairs nebija apturama – pieci pēc kārtas gūti vārti, četri no kuriem Alvja Dāles kontā – 8:3. Pēc otrā perioda 8:4, bet visā spēlē rīdzinieki uzvarēja ar 9:6. Tā Rīgas komandai bija sestā uzvara pēc kārtas, kas ļauj tai ieņemt vietu līderu trijniekā.

Cēsu "Lekrings", kas tikai pirmdien no Slovākijas atveda "EuroFloorball" kausa izcīņas turnīra galveno trofeju, šovakar savā laukumā uzņēma Virslīgas autsaiderus - "Talsi/Triobet" florbolistus. Spēle ar pastarīšiem Latvijas čempioniem nekādas īpašās problēmas nesagādāja – ja pirmajā periodā tika gūti tikai vieni vārti, tad otrajā – vēl divi, bet pēdējā – veseli seši. Talseniekiem šoreiz pie vārtu guvuma tik neizdevās, tāpēc "Lekrings" varēja svinēt jau otro "sauso" uzvaru šajā sezonā – 9:0. Talsu komandai tas bija septītais zaudējums septiņās aizvadītajās spēlēs.

Liepājas "Kuršiem" šovakar bija sīva cīņa pret FBK "Valmiera/ViA" pretinieku laukumā. Pēc pirmā perioda uz rezultātu tablo bija neizšķirts (1:1), tāpat arī pēc otrās trešdaļas (2:2), un pat pēc trešās – 3:3. Jāpiebilst, ka pamatlaika izskaņā atspēlēties nācās tieši liepājniekiem – 58.minūtes sākumā rezultātu izlīdzināja Mārtiņš Gross. Piecās pagarinājuma minūtēs rezultāts nemainījās, bet sešu pēcspēles metienu sērijā veiksme bija liepājnieku pusē – izšķirošo "bullīti" realizēja Ingars Jansons.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2013-10-19 17:33, pirms 11 gadiem
Pēc rezultāta un apraksta var noprast, ka bija ļoti aizraujoša spēle. Vārtsargiem drūma diena, bet kas par šovu skatītājiem.

     [+] [-]

, 2013-10-20 09:20, pirms 11 gadiem
Kas notiek ar talsiem?