Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2923, Did:0, useCase: 3

Orlovs: "Noraidījuma tur nebija, bet ceru, ka ar Batņu viss kārtībā"

Rolands Eliņš

Orlovs: "Noraidījuma tur nebija, bet ceru, ka ar Batņu viss kārtībā"
Oskars Batņa spēlē pret Čehiju. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Krievijas izlases hokejists Dmitrijs Orlovs intervijā izdevumam „Izvestija” paskaidroja, ka spēlē pret Latviju sitiens Oskaram Batņam sanācis cīņas karstumā un viņš to neuzskata par diskvalifikācijas vērtu. Orlovs arī izteica cerību, ka Batņa traumu šajā epizodē neguva.

Latvijas un Krievijas spēles otrajā periodā Oskars Batņa un Dmitrijs Orlovs devās cīņā par ripu Krievijas aizsardzības zonā. Pirmais pie tās pieslidoja Orlovs, taču ar rokas vēzienu trāpīja elkoni tieši Batņam pa galvu, nokautējot Latvijas uzbrucēju. Tiesneši noteikumu pārkāpumu nefiksēja.

„Es arī nedomāju, ka tur bija jādod noraidījums,” intervijā krievu medijam sacīja Orlovs. „Mēs abi gājām pēc ripas, un es uzvarēju šajā skrējienā un atvēzējos, lai atkal uzņemtu ātrumu. Sanāca tā, ka viņš palika man tieši blakus un es viņam trāpīju. Godīgi sakot, nevar tagad precīzāk nokomentēt. Ceru, ka ar puisi viss kārtībā. Es neesmu netīrs spēlētājs, necentos trāpīt pa galvu vai traumēt. Tā ka ceru, ka ar Batņu viss ir ir kārtībā. Atkārtošos, ka pat necentos traumēt. Vienkārši tā sanāca.”

Intervijā tika pieļauts, ka IIHF varētu šo incidentu izskatīt papildus un piespriest diskvalifikāciju. „Es pagaidām par to neko nezinu,” sacīja Orlovs. „Tāpēc arī šobrīd bezjēdzīgi par to runāt. Ceru, ka nebūs diskvalifikācijas.”

Orlovs norādīja, ka agresīvais hokejs nav viņu pārsteidzis, kas līdzīgs jau bijis gaidīts no Latvijas izlases: „Latvija ir laba komanda, kura spēlē pietiekami agresīvu un ātru hokeju. Domāju gan, ka arī mēs neizskatījāmies slikti šajā spēlē. Lai gan trešajā periodā devām pretiniekiem iespējas noticēt savām iespējām. Mums vajadzētu dažreiz vienkāršāk nospēlēt, kad esam vadībā, mazāk zaudēt ripu. Ja tā sanāks, tad arī mierīgāk varēsim pabeigt mačus.”

Jāatgādina, ka Batņa cieta spēlē arī pret Čehiju, kad viņam tika pārsists deguns, taču arī tajā epizodē noteikumu pārkāpums netika fiksēts. Batņa abas spēles tik un tā nospēlēja līdz galam.

Izmantotie resursi:
https://iz.ru/879520/aleksei-fomin/...

  +9 [+] [-]

, 2019-05-19 14:39, pirms 5 gadiem
Jā,jā tā viņš ņemš un atzīsies

 +18 [+] [-]

, 2019-05-19 14:57, pirms 5 gadiem
Pipec atvēzējās... urla kas urla! Ja Batņa būtu tā atvēzējies, tad visa vateņu brigāde klaigātu, cik nesportiski un vēl rusofobiju pieminētu.

 +16 [+] [-]

, 2019-05-19 15:19, pirms 5 gadiem
Kad būs zināms Idiot Ice Hockey Federation komisijas lēmums?
Jāatgādina, ka Batņa cieta spēlē arī pret Čehiju, kad viņam tika pārsists deguns, taču arī tajā epizodē noteikumu pārkāpums netika fiksēts.
Vieni noteikumi ir priekš Latvijas izlases, bet citi priekš pārējām izlasēm!

  +8 [+] [-]

, 2019-05-19 15:42, pirms 5 gadiem
Trāpīgs kopsavilkums par tiesāšanu pret Latvijas izlasi:
Hokejs. Latvija pret Krieviju. Dažas mācības no...
Hokejs. Latvija pret Krieviju. Dažas mācības no tiesāšanas "paraugstundas"...
Čempionāts Slovākijā parāda ko unikālu un jaunu līmeni pietiesāšanas praksē- ir izveidojusies tāda kā vesela sistēma, kura negodprātīgi veic tiesāšanas darbu, atklāti un ciniski spēles noteikumus interpretējot patvaļīgi un par labu favorītizlasēm. Ja agrāk turnīrā tāds varēja būt viens vai divi nekorekti tiesneši, tad tagad to ir krietni vairāk, kuri, ņemot vērā viņu sistēmiski regulāro un tendenciozi vienpusējo tiesāšanu, rada priekšstatu, ka ir iesaistīti koruptīvā darbībā un pilda pasūtījumu.

  +5 [+] [-]

, 2019-05-19 15:50, pirms 5 gadiem
Sitiens pretiniekam ar elkoni.
Kur problēma?

  +2 [+] [-]

, 2019-05-19 15:59, pirms 5 gadiem
iihf_referee_104130557497037 rakstīja: Kad būs zināms Idiot Ice Hockey Federation komisijas lēmums?
Jāatgādina, ka Batņa cieta spēlē arī pret Čehiju, kad viņam tika pārsists deguns, taču arī tajā epizodē noteikumu pārkāpums netika fiksēts.
Vieni noteikumi ir priekš Latvijas izlases, bet citi priekš pārējām izlasēm!
Negribu katru gadu kritizēt tiesnešus,ceru,ka kaut kas mainīsies,un mēs augstāk par vidusstrīpu šajā jomā beidzot aizsniegsim...
Arī pret iespējami visvājāko-Itālijas komandu acīmredzamo epizodi,kad aizsargs ar nūju atdod savam vārtsargam klušku,mums jānosmaida bārdā...Kāda starpība-NHL veči vai autsaideri.. A varbūt tiesneši nemaz noteikumus nezin??

  +5 [+] [-]

, 2019-05-19 16:11, pirms 5 gadiem
Urlas cienīga atbilde.Tiesāšana un dažu spēlētāju (un pāris treneru) intelekts ir no vienas sūdubedres. Fāzels prot ''rakt'' un ''izrakt''. Neapskaužu viņa klientus zobārtsniecības kabinetā.

  +8 [+] [-]

, 2019-05-19 16:20, pirms 5 gadiem
Nu krieviem jau būs vienmēr sava taisnība..Kur vēl izteiktāku iebraucienu galvā var vēlēties..!?Un kuri sitieni tad nav cīņas karstumā,tad jau nevienu nevajag noraidīt!

  +7 [+] [-]

, 2019-05-19 16:38, pirms 5 gadiem
Atvēzējos ar elkoni lai uzņemtu ātrumu Lielisks attaisnojums! Tāpat kā otram par ielīmēšanu bortā-es jau neesmu vainīgs ka viņš nebija sagrupējies. Cik atceros, tad mūsējie VIENMĒR šādos gadījumos tikuši sodīti bez žēlastības

     [+] [-]

, 2019-05-19 21:10, pirms 5 gadiem
. ';