Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

Štelmahers: "Janičenoka un Vairoga devums ir lielāks par statistikas skaitļiem"

Štelmahers: "Janičenoka un Vairoga devums ir lielāks par statistikas skaitļiem"
Roberts Štelmahers: 1-1 finālsērijā pret VEF
Foto: Aivars Ķesteris, f64

"Spēli maksāja neizmantotās iespējas uzbrukumā. Tehniskajā protokolā viss redzams – zaudējām gan cīņā par atlēkušajām bumbām, gan piespēlēs, turklāt Ventspils precīzāk meta," piedzīvojot neveiksmi LBL fināla mājas spēlē, atzina basketbola kluba "VEF Rīga" kapteinis Jānis Timma.

Māris Gulbis, BK "Ventspils" spēlētājs

"Spēle bija stāsts par diviem dažādiem puslaikiem. Pirmajā slikti kustinājām bumbu, spēlējām individuāli un daudz kļūdījāmies. VEF mūsu kļūdas pārvērta savā maizē, gūstot daudz punktus ātrajos uzbrukumos.

Otrajā puslaikā nospēlējām kā komanda. Labi kustinājām bumbu, katrs zināja savu vietu uzbrukumā. Atradām labas pozīcijās metieniem, taču, galvenais, spēlējām no sirds, viens par otru. Kluba prezidenta klātbūtni nepamanīju."

Roberts Štelmahers, BK "Ventspils" galvenais treneris

"VEF daudz centās izmantot savus galvenos trumpjus – ātru spēli, apspēlēšanu viens pret vienu. Mūsu aizsardzībā šoreiz bija laba un izdevās pretiniekus noturēt. Pirmajā puslaikā par daudz rāvāmies uz grozu, aizmirstot sargāt aizmuguri. Turpinājumā nospēlējām labāk.

Akseļa Vairoga un Kristapa Janičenoka pieaugošā klātbūtne mums palīdz arvien vairāk. Tās ietekme nav atrodama tikai statistikas ailēs un gūtajos punktos. Kapteinis laukumā atgriezies pēc smagas traumas un priecājamies, ka viņš var mums palīdzēt. Janičenoka lietderība ir zināma gan klubu, gan izlases līmenī."

Jānis Timma, "VEF Rīga" kapteinis

"Aizvadījām vienu no sezonas sliktākajām spēlēm, īpaši uzbrukumā. Sasteidzām, netrāpījām metienus. Spēli maksāja tieši neizmantotās iespējas uzbrukumā. Tehniskajā protokolā viss redzams – zaudējām gan cīņā par atlēkušajām bumbām, gan piespēlēs, turklāt Ventspils precīzāk meta.

Radusies sajūta, ka izslēgšanas spēlēs pret mani spēlē agresīvāk. Arī spēles garšu vēl neesmu sajutis. Tas neattaisno manu sniegumu, tajā nevaru vainot ne nogurumu, ne sezona beigas. Pagaidām ir 1-1 un mums priekšā vismaz trīs spēles."

Nikolajs Mazurs, "VEF Rīga" galvenais treneris

"Apsveicu Ventspili ar uzvaru. Neizmantojām savas iespējas, kuras parasti realizējām. Iemesli – kļūdas un neprecīzi metieni, pēc kuriem vairāk nevarējām atgriezties spēlē. Atgriešanās ceļus nogrieza vajadzīgajos brīžos neizcīnītās bumbas zem groziem. Ventspilnieki mūs nepārsteidza. Risinājumi snieguma uzlabošanai jāmeklē komandas iekšienē.

Bambas Fala nespēlēšanas galvenais iemesls ir savainojums. Brauksim uz Ventspili un cīnīsimies par uzvaru nākamajā spēlē."


, 2015-05-19 22:43, pirms 9 gadiem
Bamba ar traumu plus vel divi cirvji Mazuram uz benkisa - Pasecniks un A.Berzins, tos laukuma laist nav jegas. Reali VEFam sastavs pavisam knaps, tas varetu but izskirosais faktors, kapec ventini varetu nosargat cempiontitulu.
, 2015-05-19 22:45, pirms 9 gadiem
Ka tik tribīnēs nebūs bijis kāds aģents atkal...
, 2015-05-19 22:48, pirms 9 gadiem
Timmam jācenšas vienkārši spēlēt savu spēli, janomierinās un ar vēsu prātu jādodas laukumā....Pa lielam šī spēle ir pirmās spēles pretstats un neko spriest nevar....Īstā jautrība sāksies tad, kad abām komandām kritīs metieni...
, 2015-05-19 23:17, pirms 9 gadiem
Man ļoti patika kā Ventspils spēlē, es viņiem novēlu izturību,neatlaidību un protams-uzvaru visā sērijā!
, 2015-05-20 10:31, pirms 9 gadiem
Ja Timma pasaka, ka: "mums priekšā vismaz 3 spēles", tas neko labu neliecina par viņa psiholoģiju.
, 2015-05-20 11:36, pirms 9 gadiem
Viena no sliktākajām spēlēm VEF izpildījumā šī noteikti nebija, jo nesen pret Liepāju bija 60 punkti (pamatlaikā Aizkrauklē) un 59 Kandavā!
Patika Ventspils ātrums un pārliecība. Ar lielu pārliecību var gāzt kalnus (kā to bieži dara VEF), šoreiz ar VEF ieročiem pie tam VEF zālē uzvarēja kurzemnieki. Feini! Par intrigu, garu sēriju un BKV čempionu godā!
''Prometey'' komanda pēc titula iegūšanas. Foto: Paf League
14

Oficiāli: ''Prometey'' noslēdz Eiropas projektu un izstājas no LAT-EST līgas

Ukrainas basketbola komanda ''Prometey'' oficiāli paziņojusi, ka neturpinās projektu Eiropā, kura laikā divas sezonas tā bāzējās Latvijas galvaspilsētā Rīgā un kļuva par divkārtējo Latvijas - Igaunijas līgas čempioni.
Dairis Bertāns. Foto: Mikus Kļaviņš
49

Bertāns ar trejačiem izšķir sēriju, Vefiņš kļūst par tituliem bagātāko LBL klubu

"Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas kulminācijā tika sasniegta 22. maija vakarā, kad finālsērijas piektajā spēlē "VEF Rīga" ar 80:74 pieveica "Rīgas Zeļļus", saglabājot savu iesildīto vietu valsts čempionu tronī. Ar 27 gūtiem punktiem savu karjeras piekto titulu izkārtoja Dairis Bertāns.
Māris Gulbis un Aiga Gulbe. Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga
2

No Lielupes līdz Gaujai par viņiem brīnījās. LBL leģendas 2024

VEF treneri Jānis Gailītis un Jevgeņijs Kosuškins tuvojas sestajam titulam pēc kārtas, ceļā kļūstot par uzvarām bagātāko duetu Latvijas Basketbola līgas vēsturē. Uzmanību pelna arī Māra Gulbja vienpadsmitā kvalificēšanās līgas finālam.