Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Ērvingam 50 tūkstošu dolāru sods par vidējā pirksta rādīšanu līdzjutējiem

Rolands Eliņš

Ērvingam 50 tūkstošu dolāru sods par vidējā pirksta rādīšanu līdzjutējiem
Kairijs Ērvings spēlē pret Bostonu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija paziņojusi, ka piespriedusi Kairijam Ērvingam 50 tūkstošu dolāru lielu naudas sodu par viņa rīcību Bruklinas "Nets" spēlē pret Bostonas "Celtics".

Kairija Ērvinga bijušās komandas Bostonas "Celtics" līdzjutēji "play-off" pirmajā spēlē sagaidīja ar negatīvu attieksmi, viņu atkal izsvilpjot un veltot viņam aizvainojošus saukļus. Ērvings spēles gaitā divreiz sniedza atbildi, parādot rupju žestu ar izstieptu vidējo pirkstu līdzjutēju virzienā.

Ērvings pēc tam intervijā skaidroja, ka atbildējis līdzjutējiem ar tādu pašu attieksmi, kādu viņi snieguši viņam, un ka viņš var saglabāt neitralitāti tikai līdz zināmai robežai.

NBA līgas operāciju nodaļas prezidents Bairons Sprūels oficiāli pavēstījis, ka Ērvings par šo rīcību sodīts ar soda naudu 50 tūkstošu dolāru apmērā. NBA paziņojumā norādīts, ka Ērvings rādījis rupjus žestus basketbola laukumā, kā arī lietojis rupjus vārdus, uzrunājot spēles apmeklētājus.

Bruklina pirmajā spēlē cieta zaudējumu saspringtā mača galotnē, un sērijas otrā spēle, kas arī būs Bostonā un par ko attiecīgi būs pastiprināta interese Ērvinga dēļ, norisināsies naktī uz ceturtdienu.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...