Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Celtics" aizsargs Smārts atzīts par labāko aizsardzības spēlētāju NBA

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

"Celtics" aizsargs Smārts atzīts par labāko aizsardzības spēlētāju NBA
Markuss Smārts. Foto: AP/Scanpix

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) paziņojusi, ka par labāko 2021./22. gada sezonas aizsardzības spēlētāju kļuvis Bostonas "Celtics" aizsargs Markuss Smārts. Viņš kļuvis vien par otro ķeltu vēsturē, kurš izpelnījies šo atzinību.

Pāris dienas atpakaļ tika nosaukti visi trīs finālisti, kas pretendēja uz sezonas labākā aizsardzības spēlētāja balvu. Starp tiem bija Jūtas "Jazz" centra spēlētājs Rūdi Gobērs, Fīniksas "Suns" uzbrucējs Mikals Bridžess un Bostonas "Celtics" aizsargs Markuss Smārts.

Aizvadītajā naktī tika paziņots, ka pie apbalvojuma ticis tieši Smārts. Viņš kopumā saņēma 257 punktus, otro vietu izplenījās Bridžess, kuram 202 punkti, bet Gobērs, kurš pie šīs balvas ticis jau trīs reizes, palika trešajā vietā.

Smārts ir pirmais aizsargs kopš 1995./96. gada sezonas, kurš ticis pie šīs apbalvojuma. Tolaik par labāko aizsardzības spēlētāju tika atzīts Gerijs Peitons. "Celtics" vēsturē Smārts ir tikai otrais spēlētājs, kurš ticis pie šīs atzinības – 2007./08. gada sezonā to izpelnījās Kevins Gārnets.

Šosezon 28 gadus vecais Smārts vidēji nospēlēja 32,3 minūtes. Viņš guva vidēji 12,1 punktu, izcīnīja 3,8 atlēkušās bumbas, atdeva 5,9 piespēles un pārtvēra 1,7 bumbas.

Vidēji pārtverto bumbu rādītāja Smārts bija septītajā vietā līgā. Sezonas laikā viņam bija 19 spēles ar vismaz trīs pārtvertajām bumbām. Vairākos citos aizsardzības rādītājos Smārts atradās starp līgas līderiem.

"Celtics" komandai ar Smārtu priekšgalā bija labākais aizsardzības reitings NBA (106,2) un vismazāk vidēji ielaisto punktu (104,5). Tāpat "Celtics" komandām ļāva realizēt vien 43,4% metienu. Lieliskā aizsardzība palīdzēja "Celtics" izcīnīt otro vietu Austrumos.

Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/news/bostons-ma...

     [+] [-]

, 2022-04-19 08:54, pirms 2 gadiem
Not so smārts