Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Mirotičs - Eirolīgas uzlecošā zvaigzne, Kiriļenko - labākais aizsardzībā

Andrejs Siliņš

Mirotičs - Eirolīgas uzlecošā zvaigzne, Kiriļenko - labākais aizsardzībā
Uzbrukumā Nikolā Mirotičs
Foto: AP/Scanpix

ULEB Eirolīgas klubu galvenie treneri balsojumā noteikuši, ka par aizvadītās sezonas turnīra uzlecošo zvaigzni jeb labāko jauno spēlētāju atzīts Madrides "Real" spēka uzbrucējs Nikolā Mirotičs, kurš līdz ar to kļuvis par pirmo spēlētāju vēsturē, kurs saņēmis šādu atzinību divus gadus pēc kārtas.

209 centimetrus garais uzbrucējs aizvadītajā sezonā vidēji mačā spēlēja 23 minūtes, gūstot 12,5 punktus, izcīnot 4,5 atlēkušās bumbas un izprovocējot 3,1 pārkāpumu. Mirotičs izcēlās ar snaipera dotībām, realizējot 43,9 procentus trīspunktu metienu. Šādu apbalvojumu 1991. gadā dzimušais basketbolists saņēma arī pirms gada.

2011. gada vasarā Mirotičs kļuva par Eiropas U20 čempionu un turnīra vērtīgāko spēlētāju, vidēji spēlē gūstot 27 punktus, kas ir jauns turnīra rekords, tāpat spēlētājam vidēji arī desmit atlēkušās bumbas. Vismazāk punktus Mirotičs guva spēlē pret Latviju - 12. Toties izcīnīja 13 bumbas zem groziem un izprovocēja astoņus pārkāpumus.

Vēl pirms U20 čempionāta Mirotiču, kurš dzimis Melnkalnē, bet pārstāv Spāniju, ar 23.numuru pirmajā kārtā draftēja Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) klubs Hjūstonas "Rockets", vēlāk gan aizmainot tiesības uz uzbrucēju Minesotas "Timberwolves" vienībai, kas savukārt iemainīja šīs tiesības uz Čikāgas "Bulls".

Eirolīgas treneru balsojumā noteikts arī labākais aizsardzības spēlētājs. Par to atzīts Maskavas CSKA uzbrucējs Andrejs Kiriļenko, kurš šajā sezonā atgriezās Eiropā pēc daudziem pavadītiem gadiem NBA. 206 centimetrus garais spēlētājs vidēji mačā bloķēja 1,9 metienus, pārtvēra 1,5 bumbas un izcīnīja 7,2 atlēkušās bumbas (5,5 no tām pie sava groza). Tāpat Kiriļenko, kurš ar CSKA spēlēs "Final Four" turnīrā un cīnīsies par titulu, vidēji guvis 14 punktus.

Izmantotie resursi:
Turkish Airlines Euroleague - Welcome to...

  -2 [+] [-]

, 2012-04-19 12:27, pirms 12 gadiem
Mirotiču vai tomēr Mirotičs???

     [+] [-]

, 2012-04-20 10:50, pirms 12 gadiem
ThomYork rakstīja: Mirotiču vai tomēr Mirotičs???
Akuzatīvs(ko?)