Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kubarevs: "Gribētu, lai tādu nesaturīgu spēļu būtu pēc iespējas mazāk"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kubarevs: "Gribētu, lai tādu nesaturīgu spēļu būtu pēc iespējas mazāk"
Oļegs Kubarevs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Preses konferencē pēc SynotTip futbola Virslīgas 2. kārtas spēles starp Jūrmalas "Spartaku" un BFC "Daugavpili" (3:0) neapmierināts ar savas komandas sniegumu pirmajā puslaikā bija uzvarētaju galvenais treneris Oļegs Kubarevs, kurš izteica cerību, ka nākotnē tādu spēļu būs pēc iespējas mazāk.

Jūrmalas "Spartaka" galvenais treneris Oļegs Kubarevs: "Mums pirmajā puslaikā daudz kas neizdevās. Gribētu uzslavēt pretinieku, jo tas bija viņu nopelns. Nevar salīdzināt to komandu, kas spēlēja pirmajā kārtā [pret "Mettu/LU"], ar šodienas. Pretinieks darbojās ļoti organizēti, pie tam mēs paši spēlējām slikti. Uzvara nenāca viegli, neskatoties uz rezultātu. Darba ir daudz. Gribētu, lai tādu nesaturīgu spēļu mūsu izpildījumā būtu pēc iespējas mazāk.

Mūs neapmierināja spēle flangos, tādēļ pārtraukumā veicām maiņas. Abi uznākušie futbolisti arī noorganizēja vārtu guvumu. Pirmajā puslaikā spēlējušajiem futbolistiem nesanāca, viņiem [Jevgeņijam Kozlovam un Elvim Stuglim] - sanāca. Mēs pirmajā puslaikā nenogādājām bumbu līdz sitienu pozīcijām [puslaikā neviena sitiena], kas lielā mērā bija saistītas ar to, ka nestrādāja mūsu flangi. Pārāk daudz bumbojāmies, neredzot mērķi savām darbībām, kaut gan pirms spēles bija noteikti uzstādījumi, kā ir jāspēlē.

Uzskatu, ka 2016. gada "Spartaka" spēlētāji līmeņa ziņā ir pārāki, ja salīdzinu ar 2013. gada modeli. Tomēr, nedomāju, ka būtu korekti salīdzināt šīs komandas, jo bija citi pretinieki un arī citi mērķi. Labāk gribētu runāt par tagadni. Šobrīd mums jāturpina gatavoties, saspēlēties. Tagad gan došu puišiem pāris dienas atpūsties, jo pietrūkst svaiguma pēc smagajiem treniņiem.

Vai mainīšu sastāvu pēc šodienas spēles? Jau iepriekš teicu, ka man ļoti reti atkārtojas sastāvs. Futbolistiem ir jācīnās par vietu sastāvā. Mans mērķis ir nevis sodīt futbolistus, bet apbalvot viņus par sniegumu spēlēs un treniņos. Šoreiz sevi labi pieteica Stuglis, kurš pirmajā kārtā nespēlēja. Kopā ar treneriem skatīsimies un izvēlēsimies sastāvu."

BFC "Daugavpils" galvenais treneris Sergejs Pogodins: "Pirmajā puslaikā darbojāmies organizēti, it īpaši aizsardzībā, kur darbojāmies cieši, neļaujot pretiniekam izvērsties. Centāmies noķert [viņus] pretuzbrukumos, kas brīžiem arī izdevās. Negribētu teikt, ka otro puslaiku aizvadījām pavirši, bet spēli izšķīra vieni vārti. Pēc ielaistajiem vārtiem nācās pārkārtoties, centāmies presingot pretinieku tā laukuma pusē, paši ielaižot otros vārtus, bet galotnē arī pendeli. Divejādas emocijas par komandas sniegumu. Patika, ka pamazām sāk parādīties zīmējums, kaut kas pamazām sāk arī izdoties. Žēl, ka kļūdas mūs pieviļ, beigās 0:3 un psiholoģiski atrodamies ne tajā labākajā situācijā.

Pirmos vārtus ielaidām muļķīgi, jo mums nemaz nedrīkstēja ļaut situācijai nonākt līdz stūra sitienam. Bumba bijā jāizsit autā. Pēc tam sekoja centrējums, tad vēl viens centrējums. Zinot, ka soda laukumā ir garš futbolists, jāspēlē gudri. Jācenšas viņu piebloķēt, izsist no līdzsvara ar citiem paņēmieniem. Treneri to stāsta, bet futbolisti to laukumā neizdara. Tas ir meistarības jautājums - Elvis Stuglis nospēlēja meistarīgi, bet mēs nē.

Anastasijs Mordatenko progresē. Ļoti svarīgi, ka viņš sev uzstādījis mērķi. Mums bija nopietna saruna ar viņu par nākotni. Puisis nebija ilgu laiku trenējies, ar mums sāka trenēties tikai nedēļu pirms sezonas sākuma. Es neesmu Dievs, nevaru tik īsā laikā viņu sagatavot. Viņam jātrenējas un šajā ziņā viņš ir malacis.

Izlašu pārtraukumā nekādu paužu treniņprocesā nebūs, turpināsim gatavoties. Praktiski visi futbolisti, kuri mums pievienojās pēdējā brīdī, nav gatavi. Viņi šobrīd tikai aizlāpa caurumus, bet reāli spēli nepastiprina. Mums ir nepieciešams laiks, strādāsim ļoti nopietni."

  +3 [+] [-]

, 2016-03-19 21:55, pirms 8 gadiem
Anastasijs Mordatenko progresē. Ļoti svarīgi, ka viņš sev uzstādījis mērķi.

Interesanti būtu uzzināt,kādu mērķi ir uzstādījis.Cerams,ka sāks draudzēties vismaz ar savu galvu.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-19 22:35, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Anastasijs Mordatenko progresē. Ļoti svarīgi, ka viņš sev uzstādījis mērķi.

Interesanti būtu uzzināt,kādu mērķi ir uzstādījis.Cerams,ka sāks draudzēties vismaz ar savu galvu.
oj nesac, tada vecuma sedeji un tikai gramatas lasiji,aiz krumiem cigareti nevilki pa kluso? tads pareizasi arprac