Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Sabres" pēdējā minūtē izrauj punktu un piekāpjas bullīšos

Rolands Eliņš

"Sabres" pēdējā minūtē izrauj punktu un piekāpjas bullīšos
Zemgus Girgensons pret Sergeju Bobrovski
Foto:AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā zaudējumu 3:4 pēcspēles metienos piedzīvojis Zemgus Girgensona pārstāvētais klubs Bufalo „Sabres”, kurš pēdējās trīs spēlēs guvis deviņus vārtus. Latviešu uzbrucējs gan atkal palika bez punktu guvuma, bet „Sabres” šodienas pretinieki „Blue Jackets” guva sesto uzvaru pēc kārtas.

Šodienas spēli Zemgus Girgensons aizvadīja trešajā maiņā ar Braienu Flinu un Markusu Folinjo un to pabeidza ar negatīvu lietderības koeficentu -1. Nospēlētajās 14 ar pusi minūtēs latviešu jaunais uzbrucējs izdarīja divus metienus pa vārtiem un bloķēja vienu pretinieku metienu.

Jau mača pirmajā minūtē „Sabres” vadībā izvirzīja Tailers Maierss, taču pēc piecām minūtēm „Blue Jackets” panāca izlīdzinājumu. Tobrīd laukumā bija arī Girgensons, taču Deivida Savāra vārtu guvumā vainu var meklēt tikai vārtsarga Raiena Millera personā, kurš neatvairīja samērā tālu un labi pārredzamu, taču negaidītu metienu.

Krievu vārtsargs Sergejs Bobrovskis gan uzreiz pēc tam bija spiests kapitulēt vēlreiz un kopumā pirmajā periodā atvairīja tikai četrus metienus no sešiem. Viesi no Kolumbusas atspēlējās arī šoreiz, izmantojot brīdi, kad teorētiski „Sabres” vairs nebija mazākumā, bet praktiski Maierss tikko bija izslidojis laukumā no noraidīto spēlētāju soliņa un vēl komandai nespēja palīdzēt aizstāvēties.

Otrā perioda vidū „Blue Jackets” pārņēma vadību, vairākumā iespiežot vārtos gan aizsargu, gan ripu (3:2), kamēr „Sabres” neizmantoja trīs vairākuma iespējas, un līdz pat trešā perioda izskaņai atradās iedzinējos. Taču, spēlējot sešatā pret četriem, labā metiena pozīcijā 25 sekundes pirms pamatlaika beigām tika izvirzīts Maierss, kurš guva vārtus un izrāva komandai punktu par neizšķirtu pamatlaikā (3:3).

Papildlaikā uzvarētājs netika noskaidrots, bet pēcspēles metienos „Blue Jackets” sesto uzvaru pēc kārtas (kluba rekords) nodrošināja Raiens Johansens. „Sabres” pēdējos trīs mačos izcēlusies ar trim gūtiem vārtiem katrā, kas ir pirmā šāda veida sērija Bufalo sezonā, taču visos trijos piedzīvots zaudējums (divreiz bullīšos). Savukārt Girgensons nav guvis rezultativitātes punktus jau deviņās spēlēs pēc kārtas, to laikā nopelnot negatīvu lietderības koeficentu -9.

Senluī un Pavelskis sarīko hat-trick izrādi, tiesnešu kļūda izglābj "Red Wings"

Vakara agrajā spēlē starp „Lightning” un „Sharks” par savām uzbrukuma dotībām atgādināja 38 gadus vecais uzbrucējs Martins Senluī, kurš 10 minūšu intervālā guva četrus vārtus (!) un izvirzīja Tampabejas komandu vadībā ar 4:2. Otrā perioda vidū viņam atbildi pasniedza „Sharks” līderis Džo Pavelskis, sešu minūšu laikā gūstot hat-trick un jau vadību pasniedzot savai komandai (5:4). Trešajā periodā vārti vairs netika gūti, un „Sharks” svinēja uzvaru. Gan Pavelskim, gan Senluī šosezon ir izdevies gūt 25 vārtus.

Savukārt par vakardienas zaudējumu čempionei „Blackhawks” reabilitējusies Anaheimas „Ducks”, kura šīs nakts vizītē pie līgas ceturtās vietas īpašnieces „Blues” prata izvirzīties vadībā ar 3:0. Trešajā periodā gan „Blues” divus vārtus atguva, taču izvairīties no zaudējuma neprata.

Trešajā periodā savus pretiniekus no Kolorādo pabaidīja arī „Predators” hokejisti, kuri vēl 49. minūtē atradās iedzinējos ar 1:5, taču guva trīs vārtus, un mača beigās „Avalanche” uzvarēja vien ar minimālu pārsvaru (5:4). Trīs vārti trešajā periodā arī „Flyers” rēķinā, taču filadelfiešiem tie palīdzēja atspēlēties un izraut uzvaru pār „Islanders” (6:4).

Tikmēr Detroitā vietējā „Red Wings” pēcspēles metienos pieveikusi „Kings”, tiesa, pagarinājumu tā nodrošināja vien 27 sekundes pirms pamatlaika beigām, kad tiesneši nevietā ieskaitīja Niklasa Kronvala vārtu guvumu. „Vārti nebija jāieskaita, taču šādā spēles brīdī, ņemot vērā arī mūsu vietu kopvērtējumā, pieņemsim to, ko mums dod,” pēc mača atzina pats Kronvals, kura mestā ripa vispirms ielidoja aizsargtīklā (spēle šādā mirklī jāpārtrauc, taču neviens tiesnesis to nepamanīja), bet pēc tam atleca laukumā un, atsitusies pret „Kings” vārtsarga Džonatana Kvika muguru, iekrita vārtos.

Savukārt "Canucks" un "Flames" savu maču aizvadīja praktiski triju maiņu sastāvā, jo mača sākumā uz ģērbtuvēm tika aizsūtīti astoņi hokejisti. Uz sākuma iemetienu abas komandas sūtīja savas ceturtās maiņas, kuras uzreiz pēc ripas pieskaršanās ledum uzsāka masveida kautiņu. Pašā spēlē ar 3:2 pēcspēles metienos uzvarēja "Canucks".

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultātsKomandasRezultāts
Senators-Rangers1:4Lightning-Sharks4:5
Jets-Oilers3:2 PSabres-Blue Jackets3:4 PM
Maple Leafs-Canadiens5:3Red Wings-Kings3:2 PM
Flyers-Islanders6:4Hurricanes-Panthers3:2
Blues-Ducks2:3Predators-Avalanche4:5
Coyotes-Devils3:2Wild-Stars3:2 P
Canucks-Flames3:2 PM

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

1 2 41 komentārs

     [+] [-]

, 2014-01-19 07:33, pirms 10 gadiem
Žēl -1

     [+] [-]

, 2014-01-19 07:42, pirms 10 gadiem
Koijoti taču vinnēja!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-19 08:18, pirms 10 gadiem
Sabres neiemeta nevienu no pēcspēles metieniem, Žaketes iemeta tikai pēdējo - ar to arī pietika...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-01-19 09:01, pirms 10 gadiem
Hisense rakstīja: Ceļš uz AHL turpinās. Šosezon viņam vēl vājumu pierādīs, nākamajā arī varbūt, tomēr uz nākamās sezonas beigām treneris sapratīs, ka aršana un talanta nav, un sekos likumsakarīgs nosūtījums uz AHL, pēc kura tā arī atgūties nespēs un atgriešanās NHL nesekos. Dinamo? Šveice? DEL? Karjeras beigas?
Skaudiigais Latvietis ierunaajies...tieshaam ej uz savu palaatu un gaidi brokastis chalim 20g....ir kur veel augt....ja buutu 26-27 tad droshvien,ka suutiitu vinju uz AHL,bet tgd vinjaa iegulda naakotnes vaardaa Zemgus buus zvaigzne!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-19 09:26, pirms 10 gadiem
Es priecājos,ka viņš ir NHL. Bet pēc samērā veiksmīgā sezonas sākuma,tagad ir bedre. Un nemaz nav jābrīnās par biļeti uz AHL. Tur nu nevienam neinteresē,ka viņs īr vienīgais latvietis NHL. Neturēs tāpat vien viņu tur,kauty vai viņš būtu vispār vienīgais latvietis. Un uz kādām pāris spēlēm varbūt,ka nemaz nebūtu slikti nedaudz zemāk atsēdināt.

  +4 [+] [-]

, 2014-01-19 09:27, pirms 10 gadiem
Hisense rakstīja: Pārlasi vēlreiz ko rakstīju. Atkārtošos tiem, kas lasīt nemāk - pirmajās 2 sezonās viņam piedos, pēc tam noteikti nē. Jo nav šajā spēlētājā potenciāla.
Neesmu skaudīgs, esmu reālists.
Par kādu reālismu tu runā,tas ir no sērijas ''Hop,pirms lec pār grāvi''??? Ja jau esi apveltīts ar tādām ''pareģa'' spējām,varbūt vajadzētu tev pieteikties ekstrasensu cīņām,par ko protams māc lielas šaubas!? KHL,Šveice? DEL? Karjeras beigas?...uz doto momentu tāda izskatās krievu talanta,un sliņķa vienā personā Grigorenko turpmākā karjera!

  +3 [+] [-]

, 2014-01-19 09:38, pirms 10 gadiem
paskatījos ar vienu aci nedaudz no 3.perioda.
Girgensons, cik nu viīnš spēlēja, bija pamanāms ar savu fizuhu un pāris momentos viņš pie pretinieka vārtiem diezgan labi pieturēja ripu un iespēlēja to vārtu priekšā, būtībā, arī komentētāju tos brīžus pamanīja un arī operatori vairākas reizes vienu no momentiem atrkārtoja, jo tiešām, neteiksi ka 20 gadīgs čalis izceltops ar tādujaudu.
no tām epizodēm pamanīju, ka aizsardzība īpaši nerullē un to, ka Girgensons nodarbojas ar to, ko mīl- izveido momentus citiem, atliek tikai partneriem tās izmantot vairāk.
Man vin;s uz kopēja Sabres fona joprojām iet pie sirds ar savu spēli un saukt par čekeri nav pilnīgi nekāds pamats, jeb arī man ir atšķirīga sapratne par to kas ir čekers ar dažiem SC ekspertiem .
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-19 10:38, pirms 10 gadiem
Edza007 rakstīja: Ka var nesaprast ka vinam tikko palika TIKAI 20 gadi! Neesam mes Kanada, amerika vai Krievija kur dzivo 50+ miljoni iedzivotaju! Mes esam 2 miljoni, japriecajas ka vismaz kads tiek uz NHL! Cik var atkartot ka no Girgensona nekadu baigo rezultavitati neviens negaida! Puisis censas! Sezona vel nav beigusies un vins vel paradis sevi! Nav vins nekads Malkins vai Crosby kuri debijas sezona katra spele gandriz kraja points!
Kā var nesaprast ka viens zābaks cenšas pievērst jums uzmanību... tak neatbildat uz vinja komentāriem. Es garantēju ka viņš pats fano par Girgensonu, tik kautkāda skrūvīte nav un tāpēc raksta šitās muļķības. Uzspied IGNORĒT uz šitiem tipiņiem un viņi mums vairs netraucēs, bet ja tu atbildi es tapat dabūju izslasīt šo slimo komentāru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2014-01-19 11:14, pirms 10 gadiem
Hisense rakstīja: Diemžēl tādi, kā tu dzīvo citā dimensijā un nav spējīgi ieklausīties objektīvā viedoklī. Nekas, gan jau dzīvē tas Tev iegriezīs, stūrgalvīgais
Tavs ''objektīvais'' viedoklis nemaz nav tik objektīvs,jo ja skatās uz reāliem faktiem,tad mūsu 20 gadīgajam uzbrucējam rezultativitātē ir dalīta 6 vieta,no visiem 30 Sabres spēlētājiem,un to nu par regresu debitantam nemaz nevar nosaukt!
2013-2014 Regular Season Stats - Points -...
Neapvainojies,bet lai kā tu arī censtos izcelties,tavus komentāru,kā vien par tukšu salmu kulšanu nosaukt nevar...

  +3 [+] [-]

, 2014-01-19 11:22, pirms 10 gadiem
Girgensons līderis interesantā statistikas rādītājā. https://www.twitter.com/Jaanis9/sta...

     [+] [-]

, 2014-01-19 11:44, pirms 10 gadiem
Soins guvis traumu - Sjomins nolēma nedaudz uzspēlēt
Kas zin - varbūt Bils pārdomā. Varēs Sočos paslidināties.

  +3 [+] [-]

, 2014-01-19 11:45, pirms 10 gadiem
Zemgus ir ļoti paveicies ar komandu. Tieši šādā komandā vislabāk sākt NHL karjeru jaunam , perspektīvam hokejistam. Prognozes ir nepateicīga lieta, bet tomēr... Ja nebūs nopietnu traumu esmu pārliecināts , ka Zemgus noturēsies NHL, iespējams ka vēl priekšā arī uz brīdi AHL (kādā no tuvākajām sezonām, bet ne uz ilgu laiku).
Galvenais jautājums kādas maiņas spēlētājs viņš būs. Pēc spēles stila viņš ne gluži atbilst 1-2 maiņas spēlētājam (NHL protams, ja izlasē nebūs ko likt 1-2 maiņā tad droši vien Girgensonu liks izlasē 1-2 maiņā). Protams ka 4 maiņu negribētos ka viņš visu laiku spēlētu, bet šai maiņai viņš ļoti labi atbilst.
Prognoze - zvaigznes no debesīm negrābs NHL, bet noteikti nebūs slikts, spēlēs 3 maiņā. Cik metīs sezonā- ap 15-20 vārtiem (varbūt kādu sezonu sanāk rekords ap 30).
Prognozes ir nepateicīga lieta, jo ja kļūdies (un to ļoti viegli izdarīt prognozēs) tad latvieši prognozētāju dzīvu noēdīs.
Būšu priecīgs ja kļūdīšos un būs stabils līderis kādā NHL komandā un rezultatīvs.

  +1 [+] [-]

, 2014-01-19 11:53, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Zemgus ir ļoti paveicies ar komandu. Tieši šādā komandā vislabāk sākt NHL karjeru jaunam , perspektīvam hokejistam. Prognozes ir nepateicīga lieta, bet tomēr... Ja nebūs nopietnu traumu esmu pārliecināts , ka Zemgus noturēsies NHL, iespējams ka vēl priekšā arī uz brīdi AHL (kādā no tuvākajām sezonām, bet ne uz ilgu laiku).
Galvenais jautājums kādas maiņas spēlētājs viņš būs. Pēc spēles stila viņš ne gluži atbilst 1-2 maiņas spēlētājam (NHL protams, ja izlasē nebūs ko likt 1-2 maiņā tad droši vien Girgensonu liks izlasē 1-2 maiņā). Protams ka 4 maiņu negribētos ka viņš visu laiku spēlētu, bet šai maiņai viņš ļoti labi atbilst.
Prognoze - zvaigznes no debesīm negrābs NHL, bet noteikti nebūs slikts, spēlēs 3 maiņā. Cik metīs sezonā- ap 15-20 vārtiem (varbūt kādu sezonu sanāk rekords ap 30).
Prognozes ir nepateicīga lieta, jo ja kļūdies (un to ļoti viegli izdarīt prognozēs) tad latvieši prognozētāju dzīvu noēdīs.
Būšu priecīgs ja kļūdīšos un būs stabils līderis kādā NHL komandā un rezultatīvs.
Pirmā sezona nav rādītājs. Piekrītu visam ko teici.
Daudz kas būs atkarīgs ne tikai no Girgensona,bet arī no tā,ko nākotnē parakstīs komanda transfēru tirgū. Jo tagadnē tā konkurence klubā tomēr nav diez ko liela.
Viņam ir viss,lai mierīgi spēlētu 3,4 maiņa. Vai spēs pacelties augstāk,laiks rādīs.

     [+] [-]

, 2014-01-19 11:54, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Zemgus ir ļoti paveicies ar komandu. Tieši šādā komandā vislabāk sākt NHL karjeru jaunam , perspektīvam hokejistam. Prognozes ir nepateicīga lieta, bet tomēr... Ja nebūs nopietnu traumu esmu pārliecināts , ka Zemgus noturēsies NHL, iespējams ka vēl priekšā arī uz brīdi AHL (kādā no tuvākajām sezonām, bet ne uz ilgu laiku).
Galvenais jautājums kādas maiņas spēlētājs viņš būs. Pēc spēles stila viņš ne gluži atbilst 1-2 maiņas spēlētājam (NHL protams, ja izlasē nebūs ko likt 1-2 maiņā tad droši vien Girgensonu liks izlasē 1-2 maiņā). Protams ka 4 maiņu negribētos ka viņš visu laiku spēlētu, bet šai maiņai viņš ļoti labi atbilst.
Prognoze - zvaigznes no debesīm negrābs NHL, bet noteikti nebūs slikts, spēlēs 3 maiņā. Cik metīs sezonā- ap 15-20 vārtiem (varbūt kādu sezonu sanāk rekords ap 30).
Prognozes ir nepateicīga lieta, jo ja kļūdies (un to ļoti viegli izdarīt prognozēs) tad latvieši prognozētāju dzīvu noēdīs.
Būšu priecīgs ja kļūdīšos un būs stabils līderis kādā NHL komandā un rezultatīvs.
Zemgum. :/ Bet kopumā var piekrist.

     [+] [-]

, 2014-01-19 11:56, pirms 10 gadiem
Tieši tā ! Labākā atbilde uz stulbu komentāru ir ignorēt.
Kā var nesaprast ka viens zābaks cenšas pievērst jums uzmanību... tak neatbildat uz vinja komentāriem. Es gviem.
z'uz nersēarantēju ka viņš pats fano par Girgensonu, tik kautkāda skrūvīte nav un tāpēc raksta šitās muļķības. Uzspied IGNORĒT uz šitiem tipiņiem un viņi mums vairs netraucēs, bet ja tu atbildi es tapat dabūju izslasīt šo slimo komentāru
[/quote]

     [+] [-]

, 2014-01-19 12:06, pirms 10 gadiem
9thGOLD4RUSSIA2 rakstīja: Vankūvera - Kalgarī ! Masveida kautiņš http://allhockey.ru/news/174877/
Nu zinot šo divu Kanādas rietumu komandu rivalry, tad nekā neparasta tur nav!

  -1 [+] [-]

, 2014-01-19 12:07, pirms 10 gadiem
9thGOLD4RUSSIA2 rakstīja: Vankūvera - Kalgarī ! Masveida kautiņš http://allhockey.ru/news/174877/
Beidzot vismaz kaut kas no klasiskā hokeja! Citādi NHL tiek pārvērsts par daiļslidošanu. Scotu no Buffalo noraida no spēles kaut vai tikai, ja viņam kāds pretinieks kaut ko pasaka!

  +1 [+] [-]

, 2014-01-19 12:14, pirms 10 gadiem
FUNS rakstīja: Cik metīs sezonā- ap 15-20 vārtiem (varbūt kādu sezonu sanāk rekords ap 30).
Prognozes ir nepateicīga lieta, jo ja kļūdies (un to ļoti viegli izdarīt prognozēs) tad latvieši prognozētāju dzīvu noēdīs.
Būšu priecīgs ja kļūdīšos un būs stabils līderis kādā NHL komandā un rezultatīvs.

Ja metīs pa 15-20 vārtiem pa sezonu( gan jau arī savus padsmit+ pasus tad savāks), tad toč nespēlēs 3. maiņā! Vismaz Buffalo toč ne! Zemgum viss paša rokās! Tas, ka tagad viņam ir kaut kāds kritums nav nekāds brīnums, jo visu sezonu 20 gadīgs čalis nevar nonēsāties vienā ritmā un vienā līmenī! Agri vai vēlu visiem nāk formas vai/un rezultativitātes kritums! Patreiz viņam svarīgākais ir pildīt to ko Nolans liek un tad jau viss būs ok!

     [+] [-]

, 2014-01-19 13:01, pirms 10 gadiem
Kas notiek ar Girgensonu? Gatavojās uz Sočiem dot triecienu? Jo pagaidām tāds bez punktiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-01-19 13:19, pirms 10 gadiem
Ko jūs visi strīdaties ar tādiem kā Elektriskais zutis vai Hisensi - tie taču ir absolūti nelaimīgi cilvēki, slimi, ar kompleksu kaudzi, varbūt pat impotenti - lai taču lej žulti - ignorējam viņus un tie paši pazudīs))
Jauku dienu visiem!!

  +2 [+] [-]

, 2014-01-19 13:29, pirms 10 gadiem
p.s. visiem,. kuriem atmiņa ir īsa
Sākotnēji, pirmssezonas laikā, reti kurš vispār prognozēja pilnu sezonu, vairāk vel skandināja par AHL, bet, lēnām, jau ar pārbaudes spēlēm sāka domāt ka Girgensonam ir pa spēkam uzsākt sezonu Sabres...
šodien kritizē , peļ un izsaka savas šaubas par viņu, bet aizmirst rudens sākumā prognoizēto...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 41 komentārs