Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Melburnā noteiks pirmos ceturtdaļfinālistus, mačs arī Ostapenko

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Melburnā noteiks pirmos ceturtdaļfinālistus, mačs arī Ostapenko
Aļona Ostapenko

Ap sešiem rītā pēc Latvijas laika savu otro „Australian Open” junioru turnīru uzsāks 15 gadus vecā Aļona Ostapenko. Meiteņu vienspēļu turnīra 1.kārtā viņai jāspēlē pret ASV pārstāvi Kristinu Makarovu. Tikmēr sieviešu un vīriešu vienspēļu turnīros sākas izšķirošie notikumi – šonakt un rīt no rīta noskaidros pirmos ceturtdaļfinālu dalībniekus (spēles notiks trijos galvenajos kortos).

Cik veiksmīgi būs Melburnas korti Ostapenko otrajā starta reizē?
Aļona Ostapenko „Australian Open” junioru sacensībās debitēja pērn 14 gadu vecumā. Debija iznāca pietiekami laba, jo vienspēlēs izdevās pārvarēt vienu kārtu, bet dubultspēlēs tika sasniegts ceturtdaļfināls. Aizvadītā gada laikā Aļonai izdevies diezgan uzlabot junioru ranga vietu (šobrīd 37.), kā arī uzspēlēt pieaugušo ITF turnīros, kas pat vainagojies ar vienu 10 000 sērijas turnīra titulu. Tā kā WTA sportistēm līdz 18 gadu vecumam limitē pieaugušo turnīru skaitu, tad arī šogad Aļonai junioru „Grand Slam” turnīri būs vieni no svarīgākajiem.

Šogad pirms Melburnas viņa uzspēlēja Traralgonas G1 sacensībās un tika līdz ceturtdaļfinālam, apspēlējot arī junioru ranga 2.vietas īpašnieci Katerinu Siņakovu (Čehija). Labu sniegumu „Australian Open” kortos Aļonai būs jārāda jau 1.kārtā, jo pretiniekos ielozēta gadu vecākā ASV pārstāve Kristina Makarova. Junioru rangā viņai 14.vieta, kas devusi 9.izliktās sportistes statusu. Viņa Melburnas kortos spēlēs trešo reizi – pērn sasniegta 3.kārta, bet vēl gadu iepriekš ceturtdaļfināls. Līdz šim pret šo sportisti Aļona nav spēlējusi.

Spēle gaidāma kā trešā kortā ar numuru 5. un varētu sākties ap sešiem rītā pēc Latvijas laika. Videotiešraides no junioru mačiem turnīru sākotnējā fāzē nav plānotas. Jāpiemin, ka kopā ar ukrainieti Olgu Fridmanu Ostapenko startēs arī dubultspēļu turnīrā. Tajā izloze vēl smagāka – jau 1.kārtā jāspēlē pret sacensību galvenajām favorītēm Anu Konjuhu (Horvātija) un Kerolu Žao (Kanāda). Šī spēle visticamāk notiks naktī uz pirmdienu.

Vai Džokovičs zaudēs pirmo setu?
Vīriešu vienspēļu turnīrā paredzēts izspēlēt četras 4.kārtas spēles, pēc kurām tiks noteikti pirmie divi ceturtdaļfinālu pāri. Dienas noslēdzošajā mačā, kas sāksies ap 12:00 pēc Latvijas laika spēlēs, pērnā gada čempionu Novaku Džokoviču gaida cīņa ar šveicieti Stanislasu Vavrinku. Kā viens, tā otrs turnīrā vēl nav zaudējis ne seta, bet pārliecinošāks tomēr bijis serbs, kurš šķietami spēlējis ar rezervi. Abu savstarpējās spēles ir ar senu vēsturi. Jau 2004.gadā abi tikušies Challenger sērijas sacensībās, bet kopumā bijuši 15 savstarpējie dueļi. Vavrinkam izdevies uzvarēt vien divreiz, turklāt pēdējo reizi tas noticis 2006.gadā. „Australian Open” abu ceļi krustojušies 2005.gadā, kad kvalifikācijas 2.kārtā Nole sakāva savu oponentu ar 6:3, 6:1. Bukmeikeri paredz drošu Džokoviča uzvaru, turklāt visticamāk trijos setos.

Šī dueļa uzvarētāju ceturtdaļfinālā gaida cīņa ar čehu Tomašu Berdihu vai DĀR pārstāvi Kevinu Andersonu. Ja Berdihs Grand Slam turnīros regulāri tiek līdz 4.kārtai vai tālāk, tad 26 gadus vecajam Andersonam tas izdevies pirmo reizi karjerā. Iepriekšējā mačā viņš piecos setos salauza spāni Fernando Verdasko, kamēr Berdihs visus oponentus uzveicis trīs setos. Tā kā gan Berdiham, gan Andersonam ir labas serves, tad mačā būtu jābūt vismaz vienam taibreikam. Tā tad bijis arī pērn Melburnā – Berdihs uzvarēja ar 7:6(5), 7:6(1), 6:1. Čehs uzvarējis arī trijās pārējās savstarpējās cīņās, turklāt visas notika pērn. Spēles sākums 08:00.

Ap četriem rītā centrālajā kortā tiksies spānis Davids Ferers un japānis Kei Nišikori. Pēc „Australian Open” Ferers kļūs par Spānijas pirmo numuru, bet noteikti alkst vismaz atkārtot pērnā gada sasniegumu Melburnā – tikt ceturtdaļfinālā. Pirmajos trīs mačos nenogurdināmais spānis zaudējis tikai vienu setu, bet tāda pati bilance arī Nišikori. Interesanti, ka japānim ir pozitīva savstarpējo spēļu bilance (2-1) pret Fereru, tomēr uzskatīt viņu par favorītu gaidāmajā spēlē nevar. Pirms Melburnas viņš guva savainojumu, kas fiziski smagā mačā var likt par sevi manīt.

Bukmeikeru skatījumā dienas līdzvērtīgākais mačs varētu būt starp serbu Janko Tipsareviču un Nikolasu Almagro. Spānis uzvarējis abus savstarpējos mačus (viens no tiem pašā pērnā gada beigās paraugturnīrā) un varētu būt nedaudz svaigāks. Viņš piecus setus spēlēja 1.kārtā pret amerikāni Stīvu Džonsonu, bet pēc tam divreiz uzvarējis trīs setos, kamēr Tipsarevičs sāka ar trīs setu panākumu pār Leitonu Hjuitu, bet pēc tam mocījies gan pret Lukašu lačko, gan Žiljenu Beneto. Pret abiem spēlēti pieci seti, turklāt pēdējā duelī Janko pat bija iedzinējos ar 1-2. Ja serbam pietiks spēka, nav izslēgti pieci seti arī šoreiz. Šīs spēles sākums ap sešiem rītā.

Vai Ivanoviča apturēs Radvansku?
No dāmu vienspēļu turnīra mačiem tieši šis tiek gaidīts ar lielāko interesi. Poliete šogad spēlē perfekti – divi tituli pirms Melburnas, kopā jau 12 uzvaras pēc kārtas un joprojām nav zaudētu setu. Labākā Serbijas tenisiste ar šādu bilanci nevar lepoties, tomēr viņai ir ambīcijas. Savstarpējos dueļos pārsvars polietei (4-3), turklāt uzvarētas pēdējās četras cīņas. Ivanovičas kontā gan panākums Melburnas kortos 2007.gadā – 6:2, 3:6, 6:2. Astotās savstarpējās spēles sākums 10:00 pēc Latvijas laika.

Šī dueļa uzvarētāju nākamajā mačā gaidīs tikšanās ar agresīva tenisa piekritēju – ķīnieti Na Lī vai vācieti Jūliju Gergesu. Abu sniegums mēdz būs nestabils ar daudz nepiespiestām kļūdām, tomēr ķīnietei pagaidām izdevies izvairīties no zaudētiem setiem (Gergesai divi trīssetnieki). Tā kā abām šī ir pirmā savstarpējā cīņa, tad favorītes loma tiek atvēlēta rangā augstāk esošajai ķīnietei (mača sākums ap deviņiem rītā).

Centrālā korta pirmais mačs 02:00 kopā savedis vācieti Angeliku Kerberi un krievieti Jekaterinu Makarovu. Ranga 5.vietā esošajai vācietei šis ir labākais sasniegums Melburnā, kamēr krieviete pērn bija pat ceturtdaļfinālā. Vācietes kontā trīs divu setu uzvaras, kamēr Makarovai iepriekšējā mačā vajadzēja trīs setus Marionas Bartoli uzveikšanai. Savstarpējā bilance 3-2 par labu Kerberei, uzvarot pēdējās trīs cīņas (visas pērn). Tomēr ļoti ticams, ka šoreiz ceturtdaļfinālistes noteikšanai vajadzēs trīs setus.

Vismazākā intriga tiek gaidīta spēlē starp Mariju Šarapovu un Kirstenu Flipkensu no Beļģijas. Pēc pirmajām divām kārtām, kurās Šarapova guva sausās uzvaras, daudzi runāja, ka tas nav uz labu. Tomēr pēc 3.kārtas spēles, kurā Maša ar 6:1, 6:3 „nomazgāja” Venusu Viljamsu, visiem krieviete ir jāpieskaita pie galvenajām favorītēm uz panākumu turnīrā. Beļģietei 4.kārtas sasniegšana ir karjeras labākais panākums „Grand Slam” turnīros un gaidāmajā spēlē viņai īsti nav ko zaudēt. Varbūt izdodas sagaidīt Šarapovas vājuma brīdi. Savstarpējā bilance 2-0 krievietes labā, turklāt pirmais mačs noticis pirms 10 gadiem... Spēles sākums ap septiņiem rītā.

”Australian Open” vīriešu vienspēles

4.kārtas spēles (20.01)

SpēleUnibet.com prognoze
(1) Novak Djokovic – (15) Stanislas Wawrinka1.02-15.00
(4) David Ferrer – (16) Kei Nishikori1.18-4.70
(5) Tomas Berdych – Kevin Anderson1.23-4.00
(8) Janko Tipsarevic – (10) Nicolas Almagro2.13-1.68

”Australian Open” sieviešu vienspēles

4.kārtas spēles (20.01)

SpēleUnibet.com prognoze
(2) Maria Sharapova – Kirsten Flipkens1.02-18.00
(4) Agnieszka Radwanska – (13) Ana Ivanovic1.25-3.80
(5) Angelique Kerber – (19) Ekaterina Makarova1.40-2.95
(6) Na Li – (18) Julia Goerges1.20-4.40

Izmantotie resursi:
Home - Australian Open Tennis Championships...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja