Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL sastopas ar pretestību Kanādā: visām komandām varētu nākties pārcelties uz ASV

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL sastopas ar pretestību Kanādā: visām komandām varētu nākties pārcelties uz ASV
Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas vadība turpina sarunas ar Kanādas piecu provinču varasiestādēm par iespējām aizvadīt nākamo sezonu. Ja tas nebūs iespējams, Kanādā bāzētajām komandām nāksies spēlēt Amerikas Savienotajās Valstīs.

“Kanādas valdības prioritāte ir kanādiešu veselības un drošības pasargāšana. Lai sporta pasākumi Kanādā varētu atsākties, tiem jāievēro visi noteikumi, kas pieņemti, lai cīnītos pret Covid-19 izplatību. NHL un citām profesionālajām komandām jāpakļaujas provinču noteikumiem,” pausts varasiestāžu paziņojumā.

Pašreizējais plāns paredz, ka nākamajā sezonā visas septiņas Kanādas komandas (Vankūveras “Canucks”, Kalgari “Flames”, Edmontonas “Oilers”, Vinipegas “Jets”, Toronto “Maple Leafs”, Otavas “Senators” un Monreālas “Canadiens”) spēlētu vienā divīzijā, aizvadot tikai savstarpējos mačus. Tas saistīts ar faktu, ka nav iespējams šķērsot Kanādas un ASV robežu bez pašizolācijas ievērošanas.

Tomēr arī šāds scenārijs varas gaiteņos saskāries ar pretestību. Lai varētu aizvadīt mačus, nepieciešama atļauja no piecu provinču - Kvebekas, Ontario, Manitobas, Albertas un Britu Kolumbijas - veselības uzraugiem. Valdība priekšroku dotu, ja komandas atrastos burbulī, nevis starp mačiem ceļotu, tomēr NHL neuzskata, ka tas ir reāls variants visas sezonas aizvadīšanai.

Ceturtdien NHL vadībai bija saruna ar Kanādas komandu pārstāvjiem, un tika pieļauta iespēja, ka visām vienībām nāksies pārcelties uz Amerikas Savienotajām Valstīm. Sarunas ar Kanādas varasiestādēm turpinās, taču vienošanos nepieciešams panākt tuvākajā laikā, jo NHL sezonu vēlas sākt janvāra vidū, lai varētu aizvadīt 56 maču regulāro čempionātu. Šāds scenārijs ar katru aizritējušo dienu kļūst arvien nereālāks.

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Toronto “Raptors” gaidāmajā sezonā spēlēs Tampā. Arī pasaules vadošajā beisbola līgā ir viena komanda no Kanādas - Toronto “Blue Jays”. Tā bija spiesta spēlēt Bufalo. Tiesa, šie gadījumi saistīti ar ceļošanas ierobežojumiem, kamēr NHL Kanādas komandām regulārā čempionāta ietvaros nav plānots šķērsot robežu.

Arī Amerikas NHL komandas saskārušās ar ierobežojumiem. Piemēram, Sanhosē “Sharks” savu treniņnometni plāno aizvadīt Skotsdeilā, Arizonas štatā, nevis Santaklāras apgabalā, Kalifornijas štatā, jo to neļauj varasiestādes.

Izmantotie resursi:
https://www.sportsnet.ca/nhl/articl...

     [+] [-]

, 2020-12-18 11:00, pirms 3 gadiem
Ļoti prātīgs lēmums no Kanādas puses, zinot, kas notiek ASV. Manuprāt, vispār šajā sezonā, ja jau to NEKĀDI nevar atcelt, būtu nepieciešami atsevišķi burbuļi (katrai divīzijai) un pēc tam labākie tiekas play-offos jau citā burbulī (nu, kā NBA).

     [+] [-]

, 2020-12-18 11:34, pirms 3 gadiem
A uz ko viņi cerēja? Pirms mēnešiem diviem jau bija zināms,ka Raptors nevarēs spēlēt Toronto..
Bet te vispār ir septiņas komandas.
Nav jau īsti starpības kurā pilsētā atrodas tava komanda iekš statiem ja fanu lielākajā daļā stadionu nebūs no pirmās dienas,vai sezonas vidus daļas.

     [+] [-]

, 2020-12-18 11:50, pirms 3 gadiem
Nelietotājs rakstīja: Ļoti prātīgs lēmums no Kanādas puses, zinot, kas notiek ASV. Manuprāt, vispār šajā sezonā, ja jau to NEKĀDI nevar atcelt, būtu nepieciešami atsevišķi burbuļi (katrai divīzijai) un pēc tam labākie tiekas play-offos jau citā burbulī (nu, kā NBA).
nespid, neviens nesedes burbuli tik ilgi.

     [+] [-]

, 2020-12-18 12:21, pirms 3 gadiem
Tas ir skarbi, vienu varam uzņemt Rīgā!

  +1 [+] [-]

, 2020-12-18 13:20, pirms 3 gadiem
Bet Dinamo...

     [+] [-]

, 2020-12-18 13:45, pirms 3 gadiem
Freedom for Canada !

     [+] [-]

, 2020-12-18 13:49, pirms 3 gadiem
sapnis rakstīja: Bet Dinamo...
Reklāma: Ja Tu jautā par dinamiešiem, tad varētu pastāvēt iespēja, ka tiks iedalīti Britu Kolumbijā, kaut kur starp Vankūveru un Sietlu, tuvu indiāņu rezervātam. Kopā ar jums Air Baltic

     [+] [-]

, 2020-12-18 17:01, pirms 3 gadiem
Kanādas valdības prioritāte ir kanādiešu veselības un drošības pasargāšana. ASV Nauda. Jājautā kapēc mazajiem veikalniekiem un veikaliem ir aizliegts pelnīt naudu, tas ir aizklopē ciet, a vot milijonāriem sporta klubiem atļauj? Vēl pie visa ņemot vērā ka tie ir cilvēku masu pasākumi.