Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Nākamvasar Eiropas līgā debitēs arī Latvijas sieviešu volejbola izlase

Ints Megnis
Ints Megnis

Nākamvasar Eiropas līgā debitēs arī Latvijas sieviešu volejbola izlase
Latvijas sieviešu volejbola izlase. Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas sieviešu volejbola izlase nākamvasar debitēs Eiropas Sudraba līgā, turklāt 2020. gadā Sudraba līgā startēs arī Latvijas vīri, vēsta Eiropas Volejbola konfederācija (CEV).

2020. gada turnīram pieteikušās 36 izlases no 23 nacionālajām federācijām. Zelta līgā iespēju piedalīties ieguvušas pa 12 spēcīgākajām izlasēm pēc ranga, kamēr pārējām būs jāpiedalās Sudraba līgā. Sacensības sāksies maija beigās un apakšgrupu turnīrs ilgs līdz jūnija beigām. Latvijas vīriešu volejbola izlase sākotnēji bija pieteikta Zelta līgai, bet, vadoties pēc izlašu reitinga (CEV reitingā šobrīd Latvijai 28. vieta), kurā netika ņemti vērā 2019. gada Zelta līgas sacensību rezultāti, Avo Kēla vadītā Latvijas vīriešu izlase tomēr tika iekļauta Eiropas Sudraba līgas sacensībās.

"Divos gados ieguldījumu turnīrā esam palielinājuši no 125 000 eiro līdz 1,2 miljoniem," izteicies CEV prezidents Aleksandars Boričičs, aicinot nacionālās federācijas maksimāli daudz reklamēt turnīru savās valstīs.

Sudraba līgā gan vīriem gan dāmām spēlēs pa sešām izlasēm, kas sākotnēji būs sadalītas divās apakšgrupās. Pēc tam grupu pirmās vietas kvalificēsies finālam. Turnīra uzvarētāji pacelsies uz 2021. gada Zelta līgas sacensībām. Šajās sacensībās Latvijas izlases gatavosies 2020. gada augustā un septembrī gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Lai tām sagatavotos, Latvijas volejbola federācija ir nolēmusi piedalīties Eiropas izlašu līgas turnīrā.

“Redzam, ka sieviešu volejbols piedzīvo atdzimšanu – RVS spēlē Eiropas kausos, Latvijas čempionātā norisinās intriģējošas cīņas, un komandām labi veicas Baltijas līgā,” Latvijas sieviešu izlases debiju komentē Latvijas volejbola federācijas (LVF) ģenerālsekretārs Kaspars Timermanis. “Aug laba jaunā paaudze. Tāpēc lēmām par labu komandas pieteikšanai Eiropas Sudraba līgā. Perspektīvā jau skatāmies gan uz 2020. gadā notiekošo Eiropas čempionāta kvalifikāciju, gan vēl pēc diviem gadiem jau uz 2023. gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas turnīru, kurā ceram redzēt Latvijas sieviešu valstsvienību cīnāmies par iekļūšanu finālturnīrā. Lai atgrieztos Eiropas elites sacensībās, sāksim dalību izlašu sacensībās no pašas apakšas. Savukārt no vīriešu komandas gaidām uzvaru Sudraba līgā, kaut arī tur ir gana spēcīgas vienības kā Somija un Grieķija. Sieviešu izlasei, kuras pluss un mīnuss vienlaicīgi ir jaunība, aktuāli būs parādīt savu varēšanu un samērot spēkus ar mūsu klases komandām.”

Vīriešu izlasei 2020. gadā ir mērķis gan uzvarēt Sudraba līgā, gan iekļūt Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā. 2021. gada Eiropas čempionāta finālturnīrs vīriešiem notiks 4 valstīs – Somijā, Polijā, Čehijā un Igaunijā, bet sieviešu finālturnīram pagaidām oficiāli ir paziņotas trīs valstis – Serbija, Rumānija un Bulgārija.

Latvijas vīriešu izlase Eiropas Zelta līgā pirmoreiz spēlēja šogad, apakšgrupā paliekot aiz Turcijas, bet apsteidzot Slovākiju un Beļģiju. Gadu pirms tam Latvijas izlase izcīnīja bronzas godalgas Eiropas Sudraba līgā. Tikmēr Latvijas dāmas šādās sacensībās spēlēs pirmoreiz.

CEV Eiropas Sudraba līga vīriem:

A grupaB grupa
SomijaGrieķija
AzerbaidžānaLatvija
HorvātijaLuksemburga

CEV Eiropas Sudraba līga dāmām:

A grupaB grupa
SlovēnijaGrieķija
IgaunijaPortugāle
Bosnija un HercegovinaLatvija