Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Āboliņš: "Jelgavai ir neprognozējama un spēcīga komanda"

Jānis Celmiņš

Āboliņš: "Jelgavai ir neprognozējama un spēcīga komanda"
Armands Āboliņš, "Jēkabpils Lūši". Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas kausa volejbolā glabātāju “Jēkabpils Lūšu” rindās pirms diviem gadiem, klubam otro reizi iegūstot Latvijas kausu, bija arī Armands Āboliņš. Tā ir viņa vienīgā uzvara Latvijas kausa izcīņā. Ņemot vērā šīs sezonas ranga tabulu un jēkabpiliešu spēju noskaņoties uz izšķirīgajām spēlēm, Armandam ir labas izredzes dubultot savu kausu kolekciju.

- Cik Latvijas Kausa trofeju ir tavā īpašumā?
- Tas ir vienīgais kauss, kuru izcīnījām pirms diviem gadiem. Toreiz uzvarējām diezgan viegli, ja nemaldos, divos setos (tā arī bija – 3-0 uzvara pār RTU/”Robežsardzi”. - LVF). Pusfinālā toreiz bija jāspēlē divi mači, kuros abos uzvarējām. Tas bija tituls, ko nekad iepriekš nebiju izcīnījis. Baltijas valstu čempionāta medaļa man bija, Latvijas čempiona tituli pat laikam divi – gan Ozolniekos, gan Jēkabpilī. Latvijas Kausā trīs – četras reizes esmu bijis finālā, un vienmēr nācies zaudēt.

- Kā vērtē nākamos pretiniekus pusfinālā “Biolars”/Jelgava komandu?
- Spēcīgs pretinieks. Neprognozējama komanda. Nav zināms, vai Mārcis Jirgensons spēlēs par “pusīti” vai būs cēlājs. Daudz kas būs atkarīgs no cēlājs Ralfa Ozoliņa. Aleksandrs Kudrjašovs bija notraumējies. Vai būs atgriezies un cik labi varēs paspēlēt, vēl nav zināms. Atstrādāsim visādus variantus, lai būtu gatavi jebkādam sastāvam. Noteikti bīstama būs viņu “diagonāle” Kārlis Pauls Levinskis, bet kopumā jāspēlē daudz labāk nekā aizvadītajās brīvdienās pret Tartu un “TalTech” komandām.

- Tev jau ir bagātīga kausu pieredze. Varbūt gadījušies arī kādi kuriozi?
- Vienā no pirmajām sezonām iekļuvām finālā, un tad bija vienīgā reize, kad pret RTU komandu Sporta namā “Daugava” izdevās paservēt zem tīkla. Interesanti, ka arī no Rīgas komandas puses bija kādas divas – trīs serves zem tīkla.

Jēkabpilieši Mārča Obrumana vadībā ar cītīgu darbu ir nopelnījuši cieņu gan Latvijā, gan Baltijas valstu sacensību mērogā. Viņi lieliski tiek galā izšķirošajos brīžos, kaut gan pagājušogad bija par mata, pat divu un trīs, tiesu no zaudējums finālā pret Laura Iecelnieka vadītajiem jaunajiem limbažniekiem. Un tomēr uzvarēja “lūši”. Un tā tas jau trīs gadu ir Latvijas kausā un divus – Latvijas čempionātā.

Pusfinālā sestdien, 21. decembrī, pulksten 17:30, spēkus samēros RTU/”Robežsardze” un VK “Ezerzeme”/DU, bet pulksten 19:30 tiksies kausa glabātāji no SK “Jēkabpils Lūši” un VK “Biolars”/Jelgava. Abas spēles tiešraidēs būs skatāmas portālā Sportacentrs.com, bet Jēkabpils un Jelgavas komandu duelis paralēli arī Sportacentrs.com TV kanālā.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija