Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

LSPA piedzīvo zaudējumu Somijā

Kristaps Desmitnieks

LSPA piedzīvo zaudējumu Somijā
LSPA vārtsargs Helmuts Tihanovs
Foto: Romualds Vambuts

Sestdien, 17. decembrī, Somijā tika aizvadīta Baltijas handbola līgas spēle, kurā Latvijas čempioni LSPA sacentās ar ''Riihimaen Cocks''. Lai arī pret mājiniekiem tika izrādīta cienīga pretestība, studenti piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 25:28 (11:16).

Lai arī Latvijas vīriešu Virslīgas čempionāta pirmais posms noslēdzies, divas spēcīgākās nacionālā čempionāta komandas Ziemassvētku brīvdienās priekšlaicīgi doties nevarēja. Gan LSPA, gan Dobeles ''Tenax'' vienībām šajā nedēļas nogalē paredzēta vizīte Somijā, kur Baltijas handbola čempionāta ietvaros jāmērojas spēkiem ar ''Riihimaen Cocks''.

Pirmo cīņu ar somu komandu aizvadīja LSPA handbolisti, kuri nedēļas sākumā savā laukumā atzina dobelnieku pārākumu, tādējādi, pēc piedzīvotā zaudējuma, atkrītot uz turnīra tabulas pēdējo vietu. Savukārt ''Cocks'' līdz šai spēlei bija izcīnījuši trīs uzvaras un trīs reizes atzinuši sāncenšu pārākumu.

Abām komandām šī bija otrā tikšanās reize šajā sezonā, septembra nogalē studenti atzina somu pārākumu ar rezultātu 19:29. Tie, kuri paredzēja, ka izbraukumā LSPA klāsies vēl plānāk, nekā tas bija savā laukumā, tie kļūdījās. Jā, pēc pirmā puslaika mājinieki bija iekrājuši piecu vārtu pārsvaru, taču Latvijas čempioniem atlikušajās 30 minūtēs sadeldēt rezultāta starpību nešķita neiespējamā misija. Lai arī kā LSPA centās, tomēr spēles vadības grožus pārņemt neizdevās. Otro puslaiku rīdzinieki prata uzvarēt ar +2, taču ar to bija par maz, piedzīvots cienīgs zaudējums - 25:28.

Jau svētdien ''Cocks'' meistarību uz savas ādas izjutīs Dobeles ''Tenax'', kas uz Somiju aizbraukuši pacilātā garastāvoklī pēc otrdienas pārliecinošās uzvaras pār LSPA. Arī Dobeles komandai šī būs otrā tikšanās reize ar ''Cocks'' šajā sezonā. Septembrī dobelnieki saspringtā mačā ar 25:28 tomēr atzina somu pārākumu, tā kā gana liela motivācija revanšam un pārvest mājās no Somijas kaut punktu.

Baltijas līga
17. decembris.
Riihimaen Cocks – LSPA 28:25 (16:11)

LSPA: Rūtiņš 6, Leitis 5, Eglītis 4, Arājs 3, Ivanovs 2, Lejnieks 2, Drobots 2, Černousovs 1.

izmantotie resursi:
Baltic Handball league | News

     [+] [-]

, 2011-12-18 10:14, pirms 13 gadiem
piedzīvots cienīgs zaudējums - 25:28. p.s. cienigs necienigs,punkti tad nav.