Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Arī ''Tenax'' piedzīvo zaudējumu pret ''Cocks''

Kristaps Desmitnieks

Arī ''Tenax'' piedzīvo zaudējumu pret ''Cocks''
Dobeles ''Tenax''
Foto: Romualds Vambuts

Šodien Baltijas handbola līgas ietvaros spēli aizvadīja Dobeles ''Tenax'', kas, viesojoties Somijā, cīnījās ar ''Riihimaen Cocks''. Somu komandu arī šoreiz uzveikt nebija pa spēkam, piedzīvots zaudējums ar 25:35.

Jau iepriekš ziņojām, ka abas spēcīgākās Latvijas komandas LSPA un Dobeles ''Tenax'' šajā nedēļas nogalē devušās uz Somiju, kur bija paredzēts aizvadīt Baltijas līgas spēli ar ''Riihimaen Cocks''. Vakar pret somiem spēlēja LSPA, un, aizvadot spēli cienīgi, tomēr tika piedzīvots zaudējums ar 25:28. Šodien bija dobelnieku kārta pārbaudīt spēkus pret gaiļiem, un iespēja revanšēties par septembrī piedzīvoto zaudējumu.

Tāpat kā vakar LSPA handbolisti, arī dobelnieki pirmo puslaiku aizvadīja neveiksmīgi, ļaujot mājiniekiem izvirzīties rezultāta vadībā un iegūt vairāku vārtu pārsvaru. Pēc pirmajām 30 minūtēm ''Tenax'' atradās iedzinējos ar -7, rezultāts - 11:18. Pakaļdzīšanos Latvijas vicečempioniem veikt neizdevās, ''Cocks'' veiksmīgi nosargāja pirmajā puslaikā iegūto pārsvaru un turēja dobelniekus drošā atstatumā. Līdz spēles beigu signālam mājinieki vēl nedaudz attālinājās no dobelniekiem, tādējādi Somijas komanda izcīnīja uzvaru mačā ar rezultātu 35:25.

Līdz ar to nedz LSPA, nedz ''Tenax'' komandām punktus no Somijas pārvest nav izdevies. Pēc aizvadītām astoņām spēlēm abas latviešu vienības izcīnījušas vienu uzvaru, pa reizei apspēlējot viena otru, tabulā ierindojas pēdējās divās vietās - ''Tenax'' atrodas sestajā vietā, LSPA ieņem septīto pozīciju. Šogad šīs bija pēdējās spēles abām komandām, tagad iespēja nedaudz atvilkt elpu līdz jaunā gada sākumam, kad handbola sezona atsāksies.

Baltijas līga
18. decembris.
Riihimaen Cocks – Dobeles Tenax 35:25 (18:11)

Dobeles Tenax: Grandbergs 6, Bisenieks 4, Juzups 4, Krastiņš 3, Politers 3, Sproģis 2, Kreicbergs 1.

Izmantotie resursi:
Baltic Handball league | News