Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Arī Latvijas U-21 izlase Baltijas kausā tiek galā ar Igauniju

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Arī Latvijas U-21 izlase Baltijas kausā tiek galā ar Igauniju
Jegors Novikovs. Foto: LFF

Latvijas U-21 izlase piektdien Valmierā savā pirmajā Baltijas kausa izcīņas spēlē ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Igauniju.

Debiju Latvijas U-21 izlasē šajā mačā, dodoties sākumsastāvā, piedzīvoja Niks Sliede, bet uz maiņu savā pirmajā šī vecuma valstsvienības spēlē iesaistījās Valerijs Lizunovs.

Lai arī pirmajā puslaikā teritoriālais pārsvars piederēja Latvijas izlasei, kas tika arīdzan pie vairākiem bīstamiem stūra sitieniem, labākas iespējas gūt vārtus bija igauņiem. Vienā no situācijām savu komandu, atvairot raidījumu no tuvas distances, glāba Jānis Beks. Puslaika pēdējā minūtē gan Latvijas izlase spēja iegūt vadību, kad pēc Kristiāna Kaušeļa centrējuma pa vārtiem sita Lūkass Vapne, bumbai vēlāk pēc rikošeta atrodot ceļu vārtos.

Otrā puslaika vidū igauņi pēc uzreiz piecu spēlētāju maiņu veikšanas bija tuvu rezultāta izlīdzināšanai, tomēr no izcilas pozīcijas raidīja bumbu vārtiem garām. Latvijas komandā labākā iespēja pēc individuāla reida bija Kristoferam Rēķim, kura sistā bumba pēc rikošeta atsitās pret vārtu pārliktni. Kopumā laukuma saimnieki iegūto pārsvaru nosargāja pārliecinoši, lai arī spēles izskaņā sava komanda atkal bija jāglābj Bekam.

Pirms tam trešdien turnīra atklāšanas mačā Igaunija savā laukumā ar 5:1 sagrāva Lietuvu, bet noslēdzošā spēle svētdien starp Latviju un Lietuvu risināsies Kauņā.

Galvenais treneris Aleksandrs Basovs sastāvā pulcējis 23 spēlētājus no septiņiem pašmāju klubiem un Norvēģijas, no kuriem pirms turnīra pieredze U-21 valstsvienībā bija 14 futbolistiem. Latvijas U-21 izlasē, kas jūnijā noslēdza 2023. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu, pašlaik notiek pakāpeniska spēlētāju rokāde. Septembra pārbaudes spēlē izbraukumā pret Poliju (1:1) debiju U-21 valstsvienībā piedzīvoja uzreiz desmit spēlētāji.

Baltijas kausa izcīņa U-21 izlasēm notiek pirmoreiz kopš 2018. gada, kad tajā uzvarēja Lietuva, bet Latvija ierindojās otrajā vietā. Pirms tam 2016. gadā labākā turnīrā bija Latvija.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/14492/ari-u-21...

     [+] [-]

, 2022-11-18 15:41, pirms gada
Futbola šodien bija maz , futbols tomēr jāspēlē uz zāles nevis sniegā (Gribētos uzzināt uzvārdu ,kurš izdomāja spēlēt novembra beigās) ... uzvarējām pateicoties šaubīgam vārtu guvumam!

     [+] [-]

, 2022-11-18 17:36, pirms gada
Nevis šaubīgs,bet nebija vispār bumba pat puse pāri vārtu līnijai.