Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bertāns Stambulas derbijā pret problēmu mākto pastarīti "Galatasaray"

Andrejs Siliņš

Bertāns Stambulas derbijā pret problēmu mākto pastarīti "Galatasaray"
Dairis Bertāns
Foto: euroleague.net

Šovakar Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina un Daira Bertāna pārstāvētā “Daruššafaka Doguš” Stambulas derbijā tiksies ar ULEB Eirolīgas pastarīti “Galatasaray”, kas līdz šim izcīnījusi tikai vienu uzvaru. Spēles sākums 19:00.

“Daruššafaka” Eirolīgā izcīnījusi trīs uzvaras pēc kārtas un ar pieciem panākumiem septiņos mačos ieņem otro vietu turnīra tabulā. Turpat priekšā esošajai Madrides “Real” ir tāda pati bilance, Šovakar Stambulas komandai ir iespēja apsteigt madridiešus, ja tie zaudēs Spānijas klasikā pret “Barcelona”. Ļoti teorētiski iespējams apsteigt arī pirmajā vietā esošo CSKA, ja “armijnieki” zaudēs Kauņā, turklāt tik pamatīgi, lai “Daruššafaka” varētu apsteigt CSKA pēc gūto un zaudēto punktu bilances.

Pēdējo spēli “Daruššafaka” aizvadīja tieši pret CSKA, trešdien sagādājot Krievijas superklubam pirmo zaudējumu jaunajā Eirolīgas sezonā (91:83). Dairis Bertāns šai mačā laukumā bija 23 minūtes un guva trīs punktus, kā arī atdeva divas rezultatīvas piespēles un izcīnīja divas atlēkušās bumbas. Sezonā caurmērā Dairim nepilnās 16 ar pusi minūtēs 7,0 punkti, realizējot 47,4% izdarīto tālmetienu.

Šovakar spēle norisināsies “Galatasaray” mājas arēnā, kas nosaukta septiņdesmitajos noslepkavotā cilvēktiesību aizstāvja un žurnālista Abdi Ipekči vārdā. Dačkai (“Daruššafaka” iesauka) šīs arēnas parkets labi zināms un grozi piešauti – mačam pret CSKA savu “Volksvwagen” arēnu komanda bija nomainījusi pret krietni ietilpīgāko Ipekči arēnu (vairāk nekā 12 tūkstoši vietu). Tiesa, paredzētais līdzjutēju pieplūdums pret Eirolīgas čempioni nebija novērojams – atnāca tikpat, ap četriem pieciem tūkstošiem, līdzjutēju, cik parasti uz “Daruššafaka” mājas spēlēm.

Šovakar mājinieku lomā būs arēnas īstie saimnieki “Galatasaray” basketbolisti, kuriem sezona sākusies gaužām skumji – izcīnīts viens panākums septiņās spēlēs, kas neļauj tabulā izrāpties no pēdējās vietas. ULEB Eiropas kausa čempione atgriešanās sezonai Eirolīgā sagatavojās ar budžeta pieaugumu no sešiem līdz deviņiem miljoniem eiro, kas gan arvien nevar stāvēt pat tuvumā pārējām Stambulas komandām. Neveiksmīgais sākums saistāms arī ar neveiksmīgu komplektācijas darbu vasarā.

Kā pamata saspēles vadītājs tika piesaistīts 27 spēles NBA nospēlējušais 2013. gada NCAA čempions Rass Smits. Tomēr 25 gadus vecais amerikānis nespēja pielāgoties galvenā trenera Ergina Atamana prasībām (8,5 minūtes, 6,7 punkti un 0,8 piespēles) un pēdējā mačā pret “Žalgiri” nemaz vairs nebija ar komandu. Pēc zaudētās spēles (75:87) Kauņā trešdien cits amerikāņu aizsargs Džastins Dentmons naktī izgāja satikt vecos cīņu biedrus un draugus no laika, kad spēlēja “Žalgirī”. Un Atamans ņēma un uz pagaidām nenoteiktu laiku atskaitīja basketbolistu no komandas.

Ja treneris pieturēsies saviem vārdiem, “Galatasaray” šovakar būs jāiztiek bez viena no saviem līderiem – ar 13,4 punktiem Dentmons ir rezultatīvākais komandā. Pret “Žalgiri” savu sliktāko spēli nospēlēja 2014. gada NBA čempions (“Spurs”) Ostins Dejs, gūstot tikai trīs punktus. Spēlētāju nestabilitāte nav ļāvusi Atamanam izveidot stabilu kodolu, ap kuru veidot spēli un katrā mačā gandrīz no jauna jānodarbojas ar efektīvāko virknējumu meklējumiem.

Eirolīgā ir četras Stambulas komandas, taču pagaidām no visām vislabāk gājis tieši tai, kuras tradīcijas ir vismazākās. Tiesa, “Galatasaray” līdzjutēji tiek uzskatīti par trakākajiem Turcijas basketbolā un, jādomā, ka Stambulas derbijam viņi šovakar būs gatavi. Lai gan atsevišķās spēlēs to skaits tuvojies “Daruššafaka” vidējam apmeklējumam, uz maču pret Stambulas “Fenerbahce” atnāca vairāk nekā deviņi tūkstoši, tāpēc arī šovakar, domājams, par atmosfēru spēlē līdzjutēji parūpēsies.

Kā jau minēts sākumā, šodien notiek vēl divi lielie derbiji – Barselonā viesosies Madrides “Real”, bet Atēnās paredzēts “Panathinaikos” un “Olympiacos” duelis. "Viasat Sport Baltic" tiešraides sāksies 18:45, kad sāks demonstrēt CSKA un "Žalgira" cīņu, trīs stundas vēlāk "Barcelona" un "Real" tiešraide, kam sekos Atēnu derbija ieraksts. Bertāna spēli šīs dienas programmā nav paredzēts rādīt. Oficiālo mača tiešraidi var meklēt šeit: Euroleague TV - HOME

Eirolīgas astotā kārta

DatumsLaiksSpēleRezultāts
17. novembris18:00Unics – Maccabi73:74
19:45Fenerbahce – Anadolu Efes88:80
20:00Crvena Zvezda – E7 Emporio Armani83:70
21:30Baskonia – Brose81:74
18. novembris19:00CSKA – Žalgiris
19:00Galatasaray – Darussafaka Dogus
21:15Panathinaikos – Olympiacos
22:00Barcelona – Real Madrid

Kopvērtējums

VKomandaSUZ+/-
1.CSKA761+52
2.Real Madrid752+43
3.Darussafaka752+17
4.Baskonia853+37
5.Fenerbahce853-12
6.Panathinaikos743+13
7.Barcelona743+7
8.Olympiacos743+20
------
9.Crvena Zvezda844+3
10.EA7 Milano844-6
11.Maccabi Tel Aviv844-7
12.Anadolu Efes835-42
13.Žalgiris725-27
14.Brose826-9
15.Unics826-29
16.Galatasaray716-68

  +1 [+] [-]

, 2016-11-18 17:04, pirms 7 gadiem
Tādiem kā Atamanam nav vietas pie normālas komandas stūres. Ja Galatasaray grib ko uzlabot, tad vispirms vajag patriekt Atamanu ar visu viņa bandu un nolīgt normālu treneri.
Bet katrā ziņā interesants maču vakars gaidāms, vien žēl, kā VSB Bertāna maču atstāj aiz borta. Vismaz grieķu derbija vietā gan varēja parādīt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja