Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laura Grabe: "Trešdienās trenēties ar TTT ir visgrūtāk"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Laura Grabe: "Trešdienās trenēties ar TTT ir visgrūtāk"
Laura Grabe
Foto: TTT Rīga

"Būtu labi, ja man no visiem būtu jāprasa tik maz kā no Lauras. Viņas lēmumi ir savlaicīgi un pareizi, bet cīņas spars pelnījis uzslavas," treneris Ainārs Čukste vēlas, lai basketbolā būtu vairāk tādu meiteņu kā Laura Grabe.

Vidusskolas gados basketbolu spēlēt nav viegli. Kamēr vienaudži ļaujas apkārtējās pasaules vilinājumiem vai stundām “sēž” internetā, sportistiem katru vakaru mācības jāapvieno ar treniņiem, bet nedēļas nogalēs spēļu ir vairāk nekā brīvdienu.

Pavasarī un vasarā atšķirības ir vēl krasākas. “Suņu dienas” aizvieto jaunatnes līgas fināli, vasaras treniņnometnes un Eiropas čempionāti. Plus sajūtas, kādas nevar iegūt nekur citur.

Lauras Grabes attieksme un neatlaidība ļauj ar visu tikt galā. Treneres Anitas Mikāles audzēkne, vēl mācoties 10. klasē, kļuva par vienu no labākajām aizsardzības spēlētājām VEF LJBL. Maijā pūles tika atalgotas ar Rīgas 3. Bērnu un jaunatnes sporta skolas meiteņu uzvaru U19 čempionātā. Tagad Laura trenējas TTT sastāvā, bet spēlēs palīdz “TTT juniorēm”.

Nesen bija svarīga spēle pret Latvijas Universitāti (pēc tam sekoja arī uzvara pār “RSU/Merks” – Sportacentrs.com). Vai varēja just LU spēlētāju koncentrēšanos un apņēmību?
Zinājām, ka viņām tā ir svarīga spēle cīņā par iekļūšanu “Top 6” turnīrā. Izjutām LU spēlētāju spiedienu un presingu, varēja just, ka viņas bija gatavojušās.

Izskaņā komandai paveicās. LU varēja pēdējā uzbrukumā izšķirt spēli, taču metiens nebija precīzs.
Jā, mazliet paveicās. Mēs daudz kļūdījāmies aizsardzībā un ielaidām daudzus punktus, tādēļ treneris dusmojās. Viņš teica, ka bija ļoti satraucies par pēdējo aizsardzību, bet mūsu sniegums galotnē viņu neapmierināja.

Kā Tev izdodas savienot laiku starp “TTT Rīga” un “TTT juniorēm”?
Reizēs, kad TTT dodas uz Eirokausa izbraukuma spēlēm, apmeklējam “TTT junioru” treniņus. Pārējais laiks tiek pavadīts ar lielo komandu.

Par slodzi jautājumu nav. Jautājums, vai neesi pārslogota?
Mācības parasti notiek līdz četriem pēcpusdienā. TTT vakara treniņš sākas piecos un turpinās divas stundas. Pēc atgriešanās mājās turpinu mācīties. Ap divpadsmitiem cenšos iet gulēt. Rīta treniņu laikā jābūt skolā, taču vakaros jāierodas vienmēr.

Teici, ka mācības beidza četros. Vai uz treniņiem vari paspēt laikā?
Mana skola – Āgenskalna Valsts ģimnāzija – atrodas samērā tuvu Olimpiskajam sporta centram. Piecpadsmit minūšu brauciens ar trolejbusu. Puspiecos parasti esmu klāt un tas ir laiks, kad ierodas arī pārējās spēlētājas. Vienmēr ierodos laicīgi.

Kuras nedēļas dienas ir grūtākās?
Trešdienas. Nedēļas vidū skolā ir vairāk stundu, pirms treniņa sakrājas lielāks nogurums. Tās ir dienas, kad vajadzīga lielāka miega rezerve.

Oktobra beigās bija skolēnu brīvlaiks. Vai Tev tas bija?
Mazliet bija. TTT gatavojās Eirokausa pirmajai spēlei, bet mūsu treniņu un spēļu grafiks atļāva vairāk laika atvēlēt individuālajam darbam. Gājām uz svariem, taču koptreniņu skaits brīvlaikā sanāca mazāks.

Ko treneris no tevis prasa?
Garām iet Ainārs Čukste un, atbildot uz Lauras jautājumu, pasmaida: “Treneris prasa agresīvi spēlēt gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Cīnīties par visām bumbām. Būtu labi, ja man no visiem būtu jāprasa tik maz kā no Lauras. Viņas lēmumi ir savlaicīgi un pareizi, bet cīņas spars pelnījis uzslavas. Apbrīnoju tavu spēju izturēt kritienus un sāpes. Tā tik turpini!”

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja