Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Monreālas centram un 2019. gada drafta trešajam numuram sezona galā jau otrajā spēlē

Agris Suveizda

Monreālas centram un 2019. gada drafta trešajam numuram sezona galā jau otrajā spēlē
Kērbijs Daks pret Čikāgas "Blackhawks". Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Monreālas "Canadiens" pavēstījusi, ka 22 gadus vecā centra uzbrucēja Kērbija Daka labajā ceļgalā ir atklāts gan priekšējās krusteniskās, gan sānu saites plīsums.

Sezonas pirmajā spēlē pret Toronto "Maple Leafs" (5:6 bullīšos) uzbrucējs aizvadīja vairāk nekā 21 minūti un izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm un pozitīvu lietderību +2, bet otrajā mačā pret savu bijušo komandu Čikāgas "Blackhawks" (3:2) uz ledus pavadīja tikai 280 sekundes un jau pirmajā trešdaļā iedzīvojās nopietnā ceļgala savainojumā.

Dakam konstatēts gan priekšējās krusteniskās, gan arī sānu saites plīsums. Precīzs atlabšanas termiņš tiks noteikts pēc medicīniskajām procedūrām, taču jau tagad ir skaidrs, ka sezona viņam ir noslēgusies. Pirms gada iegūts trīs vienību darījumā, Daks pirmajā sezonā Monreālā aizvadīja 58 spēles un tika pie 38 (14+24) punktiem, 43 soda minūtēm un negatīvas lietderības -2.

Čikāgas "Blackhawks" 2019. gadā Daku draftēja ar trešo numuru – pēc Džeka Hjūza un Kāpo Kako. Daks cerības gan neattaisnoja un trīs sezonu laikā 152 spēlēs tika pie 59 (19+40) punktiem, 71 soda minūtes un negatīvas lietderības -22. Savā otrajā NHL sezonā viņš aizvadīja tikai 18 spēles, lielāko daļu sezonas izlaižot plaukstas savainojuma dēļ, ko guva pasaules junioru čempionātā.

Iepriekšējā naktī Monreālas "Canadiens" mājās ar 2:5 piekāpās Minesotas "Wild", sezonu sākusi ar trim punktiem trijos mačos un naktī uz svētdienu uzņems arī Vašingtonas "Capitals". Dakam rit otrā sezona četru gadu līgumā par 13,45 miljoniem ASV dolāru.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/canadiens/news/...

     [+] [-]

, 2023-10-18 17:30, pirms 7 mēnešiem
Brutāli! Vairāk pat nav ko teikt...