Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Gunta Baško: "TTT raksturo viens vārds"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Gunta Baško: "TTT raksturo viens vārds"
Gunta Baško 2022. gada 16. oktobrī Viļņā. Foto: Saulius Čirba

"Parādījām raksturu un nepadevāmies, par spīti zaudējumam ar lielu starpību. Esmu patiesi lepna par savu komandu, jo turējāmies kopā un cīnījāmies," svētdien, 16. oktobrī, pēc Baltijas līgas pirmās spēles Viļņā teica "TTT Rīga" basketboliste Gunta Baško.

Mārtiņa Gulbja rīcībā bija astoņas spēlētājas, bet rotācijā – septiņas, jo Endija Sedliņa komandai pievienojās tikai spēles priekšvakarā. Viņa tika izsaukta brīdī, kad kļuva zināms, ka Viļņā būs jāspēlē bez četrām profesionālēm.

“Diemžēl nevarējām spēlēt labākajā sastāvā – vairāk bija jaunās meitenes,” pēcspēles intervijā teica Baško. “Domāju, ka cīnījāmies godam un (meitenes) ieguva vērtīgu pieredzi, neraugoties uz agrāk piedzīvotajām grūtībām. Mums bija tikai viena pārbaudes spēle.”

Neraugoties uz zaudējumu Lietuvas čempionei, svētdien visas TTT spēlētājas bija pelnījušas uzslavas. Saspēles vadītāja Estere Petrus debijā iemeta 5 no 12 trīspunktu metieniem un piespieda pretiniecēm četras reizes pārkāpt noteikumus. Garā spēlētāja Tīna Grausa uzbrukumā spēlēja ar lielu pārliecību – realizēja metienus ar 70% precizitāti, kā arī izprovocēja četras piezīmes.

“Esmu ļoti, ļoti lepna par jaunajām meitenēm,” Baško slavēja jaunās spēlētājas. “Mēs trenējamies vienu mēnesi – pat nedaudz mazāk. Domāju, ka meitenes ir ārkārtīgi progresējušas. Pagājušajā gadā viņas spēlēja tikai jaunatnes līgā. Meitenes strādā, lai uzlabotu savu spēli un uzņemtos atbildību. Viņas ātri mācās un mani tas priecē.”

Pieredzējusī uzbrucēja “oranži-melno” rindās aizvadījusi sešas sezonas. “Jeep” arēnā Viļņā bija 194. reize, kad Baško laukumā devās TTT kreklā un viņa to darīja godam. Spēlētāja “pieskatīja” soda laukumu, pasita malā bumbas, rezultatīvi nospēlēja uzbrukumā un izdarīja skaistu piespēli Amandai Baumgartei.

Eirolīgas klubi spēlētāju tirgū sāk darboties februārī, bet maijā pabeidz komplektēt sastāvu. Par TTT jauno modeli skaidrības nebija vēl pirms dažām nedēļām – pirmie līgumi tika izziņoti 29. septembrī. “Klubā notika pārmaiņas, kas prasīja laiku. Komandas izveide sākās ļoti vēlu. Kad saņēmām zaļo gaismu, veidojām komandu no tiem (spēlētāju) resursiem, kādi bija pieejami.”

Spēja pārvarēt grūtības iekodēta komandas DNS, uzsvēra Baško. “Iespējams, ka sezonas pirmā puse būs sarežģītāka – mazāk naudas un visa cita, taču... Ja vienā vārdā jāraksturo mūsu komanda, tas ir cīnīšanās. Mēs vienmēr cīnāmies, neskatoties ne uz ko.”

“Esmu lepns par ikvienu spēlētāju, kura devās laukumā šajā sarežģītajā laikā,” teica TTT galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. “Aizvadījām normālu spēli un cīnījāmies – tas bija pats svarīgākais. Vēl trīs spēlētājas atbrauca līdzi, viena palika mājās – jājautā klubam, kad viņas varēs spēlēt. Jaunās meitenes cīnījās – brīžos, kad spēlēja “Kibirkštis” rezervistes, spēle bija līdzīga.”

     [+] [-]

, 2022-10-18 04:36, pirms 2 gadiem
Kas tas tāds - DNA? Labi zināms, ka dezoksirobonukleīnskābe saīsinās kā DNS. Vispār jau "A" un "S" taustiņi atrodas blakām, tāpēc reizēm tomēr jāiečeko, vai nav gadījies misēklis, citādi var sanākt acīs krītošas aplamības.

  +1 [+] [-]

, 2022-10-18 18:19, pirms 2 gadiem
Tā arī Guntiņa-uguntiņa nepateica kas tas ir par vienu vārdu, kas raksturo TTT. Elektrotransports?

     [+] [-]

, 2022-11-09 10:37, pirms gada
#22924 rakstīja: Tā arī Guntiņa-uguntiņa nepateica kas tas ir par vienu vārdu, kas raksturo TTT. Elektrotransports?
šis vārds ir "pi$ģec"