Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Bušāra kļūst par Ostapenko nākamo pretinieci Meksikā, Kvitova noslēdz sezonu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Bušāra kļūst par Ostapenko nākamo pretinieci Meksikā, Kvitova noslēdz sezonu
Eižēnija Bušāra. Foto: Prensa GDL Open 2022 / guadalajaraopen.com

Meksikas pilsētā Gvadalaharā turpinās "WTA 1000" tenisa turnīrs, kur tiks noskaidrotas pēdējās ceļazīmes uz prestižo sezonas finālturnīru. Otrdien-trešdien paklupa arī Beatrise Hadada-Maija, Barbora Krejčīkova un Petra Kvitova, kuras tādējādi zaudēja cerību kvalificēties WTA finālsacensībām. Otrdienas izskaņā noskaidrojās, ka Latvijas labākās tenisistes Aļonas Ostapenko nākamā pretiniece būs kanādiete Eižēnija Bušāra.

# Kādreizējā pasaules piektā rakete Eižēnija Bušāra (WTA 443.) ar 7:5 un 6:3 pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo amerikānieti Keilu Deju (WTA 194.) un otrajā kārtā spēlēs pret Aļonu Ostapenko.

Ostapenko un Bušāras cīņa sāksies 19. oktobrī pkst. 19.00. Uzvarētāja iekļūs astotdaļfinālā.

# Pasaules 17. numurs Barbora Krejčīkova (Čehija) ar 3:6 un 4:6 zaudēja neitrālajai sportistei Annai Kaļinskajai (WTA 73.).

Oktobra pirmajā pusē 26 gadīgā čehiete triumfēja Tallinas un Ostravas "WTA 250" turnīros, taču pēc tam veselības apsvērumu dēļ pēdējā brīdī atteicās no starta Rumānijā. Ja neskaita novembrī gaidāmo "Billie Jean King Cup" finālturnīru, Krejčīkovas sezona turpināsies tikai dubultspēlēs, kur viņa ir ranga vicelīdere.

# Pasaules 18. rakete Beatrise Hadada-Maija (Brazīlija) ar 5:7 un 2:6 piekāpās čehietei Kateržinai Siņakovai (WTA 54.), kura ir dubultspēļu ranga līdere.

26 gadīgā brazīliete aizvadīja savas karjeras labāko sezonu un vienspēļu pasaules rangā pacēlās uz rekordaugsto 15. pozīciju, taču izskaņā piedzīvoja trīs zaudējumu sēriju. Viņai šī sezona turpināsies tikai dubultspēlēs.

# Gvadalaharas "WTA 1000" ir pēdējais turnīrs cīņā par tikšanu uz WTA finālsacensībām, kas novembra sākumā risināsies Teksasas pilsētā Fortvērtā. Vairākas saglabā vismaz teorētisku cerību, tostarp mūsu Aļona Ostapenko, kurai jāizcīna pirmā vieta Gvadalaharā + Badosa, Benčiča vai Kīza nedrīkst iekļūt finālā.

Gvadalaharā notiek cīņa par pēdējām piecām ceļazīmēm uz WTA finālturnīru
Foto: @juanignacio_ac + updated

# Aizvadītajā naktī kādreizējā pasaules ranga vicelīdere un tagadējais 21. numurs Petra Kvitova (Čehija) ar 6:3, 2:6 un 0:6 piekāpās kanādietei Rebekai Andresku (WTA 59.), kura savulaik bija pasaules ceturtā rakete.


32 gadīgā čehiete tādējādi zaudēja cerību kvalificēties WTA finālturnīram. 8.-13 novembrī viņa nepiedalīsies "Billie Jean King Cup" finālturnīrā. Šī gada kalendārā vairs nav citu nozīmīgu sacensību. Līdz ar to Kvitova ir noslēgusi šo sezonu.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com