Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Maple Leafs" līderis Tavaress nevarēs spēlēt vismaz divas nedēļas

Rolands Eliņš

"Maple Leafs" līderis Tavaress nevarēs spēlēt vismaz divas nedēļas
Džons Tavaress. Foto: AFP/Scanpix

LETA--NHL. Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Toronto "Maple Leafs" viens no vadošajiem uzbrucējiem Džons Tavaress salauzis rokas pirkstu, tādējādi paredzams, ka spēlētājs laukumā nevarēs doties vismaz divas nedēļas.

Uzbrucējs savainojumā iedzīvojās pēdējā spēlē pret Vašingtonas "Capitals", kurā Toronto vienība piedzīvoja zaudējumu ar rezultātu 3:4.

Vienība vēlāk vēstīja, ka spēlētājam būs jāveic medicīniskās pārbaudes, kas varētu tuvāko divu nedēļu laikā. Tas nozīmē, ka Tavaress nepiedalīsies vismaz sešās šīs sezonas spēlēs.

Uzbrucējs šosezon astoņās spēlēs izcēlies ar trim gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Spēlē pret "Capitals" viņš guva vienus vārtus, pagarinot savu gūto punktu sēriju līdz četrām spēlēm.

Tāpat uzbrucējam sezonas ievadā piederēja trešais lielākais spēles laiks (18 minūtes un desmit sekundes), atpaliekot vienīgi no Mičela Mārnera un Ostona Metjūsa, kuri uz ledus attiecīgi caurmērā pavada 19 minūtes un 44 sekundes un 18 minūtes un 53 sekundes.

Pērn Tavaress aizvadīja savu rezultatīvāko NHL sezonu 82 regulārā čempionāta spēlē izceļoties ar 88 rezultativitātes punktiem (47+41). Tā viņam bija pirmā sezona Toronto klubā, jo iepriekš viņš deviņus gadus pārstāvēja Ņujorkas "Islanders".

Spēlētājs pagājušajā vasarā ar "Maple Leafs" noslēdza septiņu gadu līgumu par 77 miljoniem ASV dolāru (69 miljoniem eiro).

Zīmīgi, ka Tavaress kopš 2014./15.gada sezonas sākuma līdz šim bija izlaidis vien deviņas spēles, bet kopš 2017.gada aprīļa viņš ne reizi maču nenoraudzījās no malas.

"Maple Leafs" nākamo spēli aizvadīs sestdien, tiekoties ar Bostonas "Bruins".

Izmantotie resursi:
LETA