Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Ķekava" ar savu līderi ierindā uzņems "Pārgauju"

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Ķekava" ar savu līderi ierindā uzņems "Pārgauju"
"Ķekava" pret "Pārgauju"
Foto: PPB Media

Šovakar savu jauno sezonu sāks Elvi florbola līgas klubs "Ķekava", kas savā laukumā uzņems turnīrā vienu maču jau aizvadījušo Stalbes "Pārgauju".

Pēc vienas sezonas pārtraukuma "Ķekavas" komandas sastāvā atgriezies viens no Latvijas izlases uzbrukuma līderiem Klāvs Jansons, kurš ir arī visu laiku rezultatīvākais kluba spēlētājs, četrās aizvadītajās sezonās virslīgas klubā atzīmējoties ar 189 (12+66) punktiem. Tāpat "Ķekavas" vienība turnīram pieteikusi vairākus kādreizējos Ķekavas kluba līderus. Cik no viņiem būs gatavi spēlēt un kāda būs viņu sportiskā forma, pašlaik ir grūti spriest un par daļu no viņiem atbildes varēsim rast jau šovakar. Aizvadītajā sezonā "Ķekava" nenostartēja tādā līmenī kā varētu, ar 26 punktiem ierindojoties desmitajā vietā, tādējādi otro sezonu pēc kārtas paliekot ārpus izslēgšanas spēļu turnīra.

Tikmēr Stalbes "Pārgauja" aizvadīs otro spēli trīs dienu laikā, jo trešdienas vakarā vienība viesojās Kocēnos pie "Rubenes", kur prata atspēlēties no triju vārtu deficīta, tādējādi ievirzot spēli ne vien papildlaikā, bet arī pēcspēles metienu sērijā, kurā gan bija spiesti atzīt sakāvi vietējai komandai ar 5:6. Ar diviem precīziem metieniem Stalbes komandā atzīmējās Gvido Lauga, bet par labāko spēlētāju tika atzīts jaunais Jēkabs Berkolts, kurš vien neilgi pirms čempionāta starta tika pieteikts komandas sastāvā dalībai čempionātā.

"Pārgauja" pēdējās divās sezonā spējusi uzvarēt visas četras savstarpējās spēles pret "Ķekavas" klubu un, ņemot vērā, ka ķekavnieki turnīra tabulā pārsvarā tomēr atrodas tuvāk turnīra tabulas lejasgalam, nepārsteidz, ka "Pārgauja" uzvarējusi septiņās no desmit viesošanās reizēm pie pretiniekiem. Ja vēl pieskaita deviņas uzvaras desmit divcīņās Stalbē, tad nav grūti izsecināt, ka "Ķekavai" savi šīvakara konkurenti nav tas pateicīgākais pretinieks.

"Ķekavas" klubs savos soctīklu kontos publicējis informāciju, ka viņu arēnā būs pieejamas 93 sēdvietas un 17 stāvietas, lai varētu ievērot rekomendējošās piesardzības prasības.

Spēles sākums šīvakara cīņai ieplānots pulksten 20:00.