Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Pirmās cīņas Čempionu līgā aizvadīs arī "Borussia", "Chelsea" un "Arsenal"

Rolands Eliņš

Pirmās cīņas Čempionu līgā aizvadīs arī "Borussia", "Chelsea" un "Arsenal"
Mesuts Ezils šovakar aizvadīs savu otro spēli "Arsenal" rindās
Foto:AFP/Scanpix

Šovakar cīņas UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā uzsāks arī E un F grupu komandas. Pagājušās sezonas fināliste Dortmundes „Borussia” viesos spēkosies ar lieliski sezonu uzsākušo „Napoli”, savukārt Eiropas līgas uzvarētāja „Chelsea” sniegs revanša iespēju Šveices „Basel”. Visu maču sākums pulksten 21:45.

Dortmundes „Borussia” pagājušajā sezonā palika tikai soļa attālumā no Čempionu līgas trofejas, finālā piekāpjoties Minhenes „Bayern”. Lai atkārtotu un pārspētu šo sasniegumu, „Borussia” sākumā jāizkļūst no četru futbola lielvalstu (Vācijas, Anglijas, Itālijas, Francijas) klubu veidotās F grupas.

Pirmo spēli šosezon pagaidām tikai uzvaras guvusī Dortmundes komanda aizvadīs Itālijā pret „Napoli” vienību, kura starpsezonā pārdeva savu uzbrukuma zvaigzni, urugvajieti Edinsonu Kavani. Tiesa, transfēra darījumā iegūtie 64 miljoni eiro ļāvuši „Napoli” piesaistīt tādus spēlētājus kā Gonsalo Igvains, Hosē Kallejons, Rauls Albiols, Pablo Armero, kuri palīdzējuši „Napoli” A sērijas pirmajās trīs spēlēs uzvarēt trīsreiz, un šobrīd „Napoli” ir A sērijas kopvērtējumā pašā augšgalā.

To pašu par savu komandu gan var teikt arī „Borussia” treneris Jirgens Klops, kurš, starp citu, atzinies, ka vasarā saņēmis piedāvājumu kļūt par „Napoli” galveno treneri. Klops atteica un palika uzticīgs Dortmundei, ar kuru uzvarējis visās septiņās šīs sezonas spēlēs un atrodas Bundeslīgas līderpozīcijās. Tiesa, ja ņem vērā iepriekšējās spēles, tad „Borussia” sekmes pret itāļu klubiem nav tās labākās – 27 spēlēs deviņas uzvaras un četri neizšķirti.

„Borussia” izredzes mazina arī aizsarga Lukaša Piščeka un komandas kapteiņa Sebastjana Kēla savainojumi, kamēr „Napoli” gatavi laukumā sūtīt savu spēcīgāko sastāvu. Tiesa, Dortmundes rindās pēc nespēlēšanas nedēļas nogalē atgriezīsies poļu pussargs Jakubs Blaščikovskis.

Papildus „Napoli” Dortmundes ceļu ārā no grupas aizšķērsot gatavas arī „Arsenal” un „Olympique” komandas, kuras šovakar cīnīsies Marseļā. Savu otro spēli lielgabalnieku rindās aizvadīs Mesuts Ezils, kurš sestdien debijā atzīmējās ar rezultatīvu piespēli. Tiesa, šīs sezonas „Arsenal” lielākā zvaigzne pagaidām ir Velsas izlases kapteinis Ārons Ramzijs, kurš klubā un izlasē guvis jau sešus vārtus, kas ir divreiz vairāk nekā viņš iespēja visā pagājušajā sezonā.

„Arsenal” ir uzvarējusi piecās pēdējās vizītēs Francijā, kā arī ieguva četrus punktus pret Marseļu divās spēlēs 2010./11. gada sezonā, kad abas komandas bija vienā ČL apakšgrupā. „Olympique” treneris Elī Bops norādījis, ka „Arsenal” ir viena no Eiropas astoņām spēcīgākajām komandām un ka centīsies veidot daudz ciešāku saikni starp pussargu un aizsargu līnijām. Bopa rīcībā gan diez vai būs aizsargs Suleimans Diavara, taču „Arsenal” savainojumu saraksts ir daudz garāks – Podoļskis, Arteta, Djabi.

"Chelsea" un Mourinju mērķis - uzvara finālā

„Chelsea” pirms nepilna mēneša pietrūka pāris precīzu pēcspēles sitienu, lai iegūtu UEFA superkausu, taču treneris Žuzē Mourinju šobrīd tēmē daudz augstāk, proti, uz Čempionu līgas trofeju, kuru „Chelsea” izcīnīja 2012. gadā. Vispirms gan Londonas klubam vēlreiz jāpierāda savs pārākums pār Šveices „Basel”, kuru „Chelsea” ar 3:1 un 2:1 pieveica pagājušajā gada Eiropas līgas pusfinālā.

Mourinju vadītajiem futbolistiem arī būs jāreabilitējas savu līdzjutēju priekšā par sestdien piedzīvoto zaudējumu „Everton” un kopumā ne pārāk veiksmīgo Premjerlīgas startu. Spēle pret „Everton” arī bija Semjuela Eto`o debija „Chelsea” rindās, kuras pagaidām nav skāruši nopietni savainojumi. Savukārt „Basel”, kura ceļā uz ČL grupu turnīru pieveica Telavivas „Maccabi” un Bulgārijas „Ludogorets Razgrad”, starpsezonā zaudēja talantīgo pussargu Kabralu un ar nevar arī lepoties ar pārāk veiksmīgu sniegumu Šveices Superlīgā – septiņās spēlēs trīs uzvaras.

Savukārt otrajā E grupas spēlē „Schalke 04” uzņems Bukarestes „Steaua”. Lai arī Rumānijas klubs tiek uzskatīts par šī grupas pastarīti, pretējās domās ir „Schalke 04” treneris Jenss Kellers, kurš uzskata, ka „Steaua” ir spējīga uzvarēt jebkuru no E grupas komandām. Tiesa, pēdējoreiz „Steaua” uzvaru pār Bundeslīgas komandu izcīnīja tālajā 1957. gadā (pēc tam seši neizšķirti 14 spēlēs).

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Fédération Internationale de Football...
Soccer / Football News and Scores - ESPN FC

  -4 [+] [-]

, 2013-09-18 09:11, pirms 11 gadiem
Domāju ka Madride vakar visiem irsējiem normāli ierādĪja vietu!!!
REAL FOREVER FOREVER REAL

     [+] [-]

, 2013-09-18 09:44, pirms 11 gadiem
GO CHELSEA GO !

     [+] [-]

, 2013-09-18 10:02, pirms 11 gadiem
Napoli-Borussia varētu būt super spēle,abas komandas simpatizē,bet kaut kā vairāk nosliecos par labu Napoli izredzēm

  +1 [+] [-]

, 2013-09-18 10:19, pirms 11 gadiem
Dortmunde paņems šo spēli...

  +1 [+] [-]

, 2013-09-18 12:01, pirms 11 gadiem
"... taču „Arsenal” savainojumu saraksts ir daudz garāks – Podoļskis, Arteta, Djabi."
turpinot - Rosickis, Casorla, Čemberleins, Sanogo. Es tiešām nesaprotu kā tā var neveikties ar savainojumiem. Komandas medicīniskais personāls švaks? Nepareizs treniņu grafiks? Izņemot Diabī, šķiet pie pārējiem šī brīža savainojumiem pat nav vainīgi pretinieku komandas spēlētāji. Kaut kam taču tur jābūt apakšā. Pietiek kaut paskatīties uz spēlētājiem, kas vairs nespēlē komandā - RVP un Sesks kā piemēri - regulāri bija savainoti Arsenal rindās, bet jaunajās komandās viss normāli.

  +2 [+] [-]

, 2013-09-18 12:08, pirms 11 gadiem
Mr.Burns rakstīja: Domāju ka Madride vakar visiem irsējiem normāli ierādĪja vietu!!!
REAL FOREVER FOREVER REAL
Pilnīgi NEKO neierādīja!!!

Go Blues!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-18 14:15, pirms 11 gadiem
Par Napoli,Arsenalu un Chelsea!

     [+] [-]

, 2013-09-18 14:54, pirms 11 gadiem
Napoli - Dortmund...ļoti interesanti, bet saku, ka Borussia paņems. Barselonai arī interesants mačs, skatīšos tieši šo pa TV6, pa VSB Arsenal rādīs.
Ko sakat par NAP-DOR?

     [+] [-]

, 2013-09-18 15:13, pirms 11 gadiem
" Žuzē Mourinju šobrīd tēmē daudz augstāk, proti, uz Čempionu līgas trofeju, kuru „Chelsea” izcīnīja 2011. "
2012 gadā.

     [+] [-]

, 2013-09-18 16:23, pirms 11 gadiem
Vai tad Ramzijs nav traumēts?

     [+] [-]

, 2013-09-18 20:17, pirms 11 gadiem
Dortmunde vs napoli jābūt saldajam ēdienam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-18 21:18, pirms 11 gadiem
fkv supporter rakstīja: CHE-BAZ 1-1
SHA-STJA 1-1
MARS-ARS 1-2
NAP-BORUS 2-2
MIL-CEL 2-0
BARC-AJA 3-0
AUST-PORT 1-1
ATL-ZENIT 1-2
Chelsea 3 -1 Basel
Schalke 2-0 Steaua
Marseille 2-3 Arsenal
Napoli 1-2 Dortmund
Austria Wien 0-3 Porto
Atlético 1-0 Zenit
Milan 2-0 Celtic
Barcelona 2-0 Ajax
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-09-18 21:40, pirms 11 gadiem
Čehs-Kouls, Keihils, Luiss, Ivanovičs - Lempārds,Viljans; Azārs, Oskars, Van Ginkels - Eto'o

Subs: Švarcers, Azpilikveta, Terijs, Mikels, De Bruine, Mata, Ba

Here WE come!!!

     [+] [-]

, 2013-09-18 21:41, pirms 11 gadiem
Ferdinands Lieliskākais rakstīja: Nostradamus tas tu???
nu bet

     [+] [-]

, 2013-09-18 21:48, pirms 11 gadiem
Rolands Eliņš rakstīja: Tiesa, šīs sezonas „Arsenal” lielākā zvaigzne pagaidām ir Velsas izlases kapteinis Ārons Ramzijs, kurš klubā un izlasē guvis jau sešus vārtus, kas ir divreiz vairāk nekā viņš iespēja visā pagājušajā sezonā.
Goli protams ir patīkams bonuss, bet tas nav pats primārais, pēc kā Remzija sniegumu vērtēt.