Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Kazakevičs: "Armēnija ir ļoti laba līmeņa izlase"

Agris Suveizda

Kazakevičs: "Armēnija ir ļoti laba līmeņa izlase"
Viktors Sopirins, Dainis Kazakevičs un Roberts Savaļnieks. Foto: LFF

Latvijas vīriešu futbola izlase rītvakar Erevānā turpinās "Euro 2024" kvalifikāciju, viesojoties pie Armēnijas valstsvienības, kas piektdien ar 4:2 uzvarēja Velsā. Pirmsspēles preses konferencē piedalījās galvenais treneris Dainis Kazakevičs un RFS labais aizsargs Roberts Savaļnieks.

Latvijas žurnālistu jautājumi

Cikos izdevās aizmigt pēc Turcijas spēles – cik ilgi vēl epizodes bija acu priekšā?
Kazakevičs: "Aizmigšana bija tradicionāla – tuvāk rīta pusei. Skaidrs, ka analizējām spēli, un lidojums uz šejieni bija laiks, kad varējām gan gatavot analīzi par savu spēli, gan arī apskatīt pretinieku iepriekšējo maču."
Savaļnieks: "Neko jaunu nepateikšu – bija vēlā spēle, diezgan vēlu ieradāmies viesnīcā, un aizmigt noteikti nevarēja uzreiz. Aizmigām vairāk rīta pusē, un personīgi es tajā vakarā vēl ļāvu padomāt par spēli, pārdzīvot par epizodēm – nolēmu, ka pamodīšos no rīta, aizmirsīšu spēli un gatavošos nākamajai."

Kāds ir izlases funkcionālais stāvoklis?
Kazakevičs: "Godīgi sakot, vēl grūti spriest, jo vakar viss aizritēja pārbraukšanas un atjaunošanās posmā. Domāju, ka vēl pat īsti neesam spēkus atjaunojuši. Šodien būs pirmsspēles treniņš, pēc kura par kondīcijām varbūt varēs spriest vairāk. Kopumā galvenā atbilde būs tikai rītvakar laukumā, jo laika starp spēlēm ir ļoti maz – turklāt vēl diezgan ilgs pārlidojums. Iespaida par atjaunošanos vēl nav, bet skaidrs, ka tas būs viens no izšķirošajiem faktoriem abu komandu spēlē – tas, kura komanda labāk izskatīsies funkcionālā ziņā."
Savaļnieks: "Kā treneris teica, grūti vēl pašiem pateikt – šodien vēl jānotrenējas, un tad arī jutīs ķermeni, organismu. Šeit arī ir nedaudz karstāks kā pie mums."

Cik daudz uzmanības pievēršat konkrētiem spēlētājiem – Armēnijai netrūkst daudz jaunu diasporas un naturalizētu futbolistu?
Kazakevičs: "Skaidrs, ka vairāk pievēršam uzmanību kopējam spēles zīmējumam, taču atzīmējam arī specifiskas konkrētu spēlētāju kvalitātes, kuras var izšķirt spēles likteni vai ietekmēt uzbrukuma vai aizsardzības darbības. Nevarētu teikt, ka pārslēdzamies uz individuālo analītikas līmeni. Pirmām kārtām iedodam galveno informāciju par pretinieku, fokusējamies uz mūsu paveicamo laukumā, bet par individuālām, specifiskām lietām individuāli informējam attiecīgos spēlētājus no tām pozīcijām – kopējā komandas taktiskajā darbā tās neizceļam."

Izlasē esi bijis ļoti svarīgs spēlētājs, šobrīd esi, iespējams, vienā no labākajām formām karjerā un tikko aizvadīji savu 50. spēli. Vai esi sev izvirzījis par mērķi kādu konkrētu spēļu skaitu un varbūt arī kapteiņa apsēja iegūšanu?
Savaļnieks: "Nē, konkrētu skaitli neesmu izvirzījis. Gribu spēlēt maksimāli ilgi, cik veselība un meistarības līmenis atļaus, bet konkrēta skaita nav. Protams – jo vairāk, jo labāk! Runājot par kapteiņa apsēju, tā trūkums nenozīmē, ka nevari ģērbtuvē neko pateikt vai būt komandas līderis. Ja kapteiņa apsējs būs citam, tas būs pilnīgi normāli un mani nekā neietekmēs – komandas biedriem palīdzēt, jaunajiem dot padomu vai kādam pateikt stingrāku vārdu varu arī bez kapteiņa apsēja. Tas mani pārāk neuztrauc."

Armēnijas žurnālistu jautājumi

Bijāt tuvu neizšķirtam abās spēlēs, īpaši pret Turciju. Kā pietrūka, lai punktu tomēr iegūtu?
Savaļnieks: "Domāju, ka [pret turkiem] aizvadījām labu spēli. Droši vien pietrūka meistarības noslēdzošajā daļā vai arī meistarības labāk nospēlēt aizsardzībā, kad ielaidām vārtus. bet noteikti aizvadījām kvalitatīvu spēli, un tā mums būs liela mācība – gaidām nākamo spēli, lai šīs kļūdas vairs nepieļautu un beidzot iegūtu pirmos punktus."

Ko domājat par Armēnijas izlasi?
Savaļnieks: "Manuprāt, Armēnijas izlase ir diezgan spēcīga. To mēs redzējām kaut vai iepriekšējā spēlē, kurā viņi izbraukumā uzvarēja labu izlasi un guva četrus vārtus [4:2 Velsā], kas noteikti rāda viņu potenciālu uzbrukumā. Kā katrā spēlē, iesim ārā un cīnīsimies par punktiem. Ja cīnīties par punktiem varējām pret to pašu Turciju, tad tieši tāpat cīnīsimies arī pret Armēniju."

Nedrīkstēs spēlēt Eduards Emsis, kurš ir bijis Armēnijas "Noah" un droši vien Armēnijas futbolu zina vislabāk. Vai trenerim ir bijusi saruna ar spēlētāju, un kā šis zaudējums ietekmēs spēli?
Kazakevičs: "Jā, tas, ka Eduards nebūs pieejams, mums būs zināms zaudējums – viņš bija pamatsastāva spēlētājs un aizvadīja ļoti labu spēli pret Turciju, bet tāds ir futbols – tādēļ komandā ir 25 futbolisti. Meklēsim citas alternatīvas un risinājumus. Attiecībā uz Eduarda pieredzi Armēnijā, padziļinātu diskusiju ar viņu nebija, jo koncentrējāmies tieši uz Armēnijas izlases analīzi, bet dažas praktiskas sagatavošanās lietas, kuras bija būtiski zināt no sadzīves viedokļa, gan izrunājām ar Eduardu."

Kura komanda būs spēles favorīte?
Kazakevičs: "Skaidrs, ka nominālā favorīte, protams, būs Armēnijas izlase. Kā nekā, komanda ir augstāk rangā un spēlēs mājās, bet neredzu tam praktisku nozīmi – spēles sāksies ar 0:0, un uzvarēs tā komanda, kura būs labāka konkrētajā vakarā."

Pret stiprākām izlasēm Latvija spēlē izteikti no aizsardzības – vai Latvija tāpat spēlēs arī rītvakar?
Kazakevičs: "Kurš gan to zina (smejas)?!"

Jūs!
Kazakevičs: "Rīt redzēsim (smejas)!"

Armēnijas treneris Petrakovs teica, ka Latvija pašlaik ir labākajā formā, kādu viņš ir redzējis vairāku gadu laikā. Vai piekrītat tam?
Kazakevičs: "No savas puses līdzīgi varu teikt par Armēnijas izlasi, ka Armēnija iepriekšējās spēlēs, kuras redzēju, pret Turciju un Velsu gan komandas spēles, gan spēlētāju kvalitātes, gan zīmējuma ziņā izskatījās ļoti labā līmenī. Par manu komandu lai runā citi cilvēki – līdzjutēji, citi speciālisti, bet es varu atzīmēt Armēnijas izlasi: nebūt ne pieklājības pēc. Šobrīd Armēnijas izlase ir ļoti laba līmeņa komanda, un arī uzvara Velsā, manuprāt, bija absolūti likumsakarīga pēc abu komandu parādītā snieguma."

Cikls sācies ar diviem zaudējumiem. Vai bijušas kādas sarunas, kas varētu notikt, ja sekos arī trešais zaudējums?
Kazakevičs: "Mēs, kā piektā groza komanda, neesam milzīgā stresā par to, ka punktus vēl nav izdevies paņemt. Skaidrs, ka tas nav patīkami. Abās spēlēs parādījām labu sniegumu un bijām tuvu punktiem, bet nekāda ārēja spiediena par rezultātu konkrēti šajā spēlē nav. Visā ciklā mūsu apņemšanās ir iet no spēles uz spēli un katrā konkrētajā spēlē darīt maksimumu, lai pretendētu uz trim punktiem. Tāds pats uzdevums būs arī rīt – ārēja spiediena nav, un arī nevajag, arī paši esam pietiekami motivēti."

     [+] [-]

, 2023-06-19 17:03, pirms 10 mēnešiem
Kazakevičam San Marīno ir ļoti laba līmeņa izlase

     [+] [-]

, 2023-06-19 21:04, pirms 10 mēnešiem
Un tu daini esi slikts treneris aka l....s

     [+] [-]

, 2023-06-19 21:48, pirms 10 mēnešiem
kaza ir laba limena treneris ha ha ha