Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni uzņem lieliskā formā esošos ulbrokiešus

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni uzņem lieliskā formā esošos ulbrokiešus
Juris Sandis Jēgers
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien paredzēts izspēlēt četras spēles, no kurām saistošākā varētu būt spēle Lielvārdē, kur pie pašreizējiem valsts čempioniem viesosies vieni no turnīra līderiem “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”.

“Talsu NSS/Krauzers” - SK “Pārgauja” pulksten 14:00 Talsos un Best4Sport TV-2

Talsu komandai vakar pārtrūka četru uzvarēto spēļu sērija, taču vienība mača galotnē spēja izraut punktu pret lieliskā formā esošo Cēsu “Lekringu”. Cīnoties bez vārtsarga, kurzemnieki guva divus vārtus, ievirzot spēli papildlaikā un pēc tam arī pēcspēles metienu sērijā, kurā gan konkurenti bija izcili precīzi. Talsu komanda jau divās pēdējās spēlēs pratusi izglābties mača izskaņā, mainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Tabulā vienība joprojām ir ārpus kārotā astotnieka, taču visa cīņa vēl priekšā. Vienība desmit mačos tikusi pie 13 punktiem. Izšķirošajos spēles brīžos pret cēsniekiem lieliski nospēlēja Andrejs Šķerbergs (4+6), ar rezultatīvām piespēlēm apgādājot Tomu Bitmani (10+3) un Arti Raitumu (1+8). Tieši komandas spēlējošais treneris spēja panākt izlīdzinājumu, gūstot savus pirmos vārtus sezonā.

Savas pozīcijas vēl vairāk pasliktinājuši Stalbes “Pārgauja” flrobolisti, kuri piedzīvojuši jau ceturto neveiksmi pēc kārtas, vakar ļoti svarīgā spēlē viesos ar rezultātu 4:7 piekāpjoties Liepājas “Kuršiem”. Līdz ar to turnīra tabulā Ingus Laiviņa trenētā komanda ar 13 punktiem 12 spēlēs atkāpusies jau uz desmito vietu, palaižot garām talsiniekus, ar kuriem šodien sasvstarpējais mačs. Vēl viena neveiksme “Pārgaujai” var būt liktenīga cīņā par izslēgšanas turnīru. Liepājā ar trim vārtu guvumiem atzīmējās Olafs Zvīnis (9+8), bet rezultatīvākais florbolists komandā joprojām ir Gvido Lauga, kuram 21 (12+9) rezultativitātes punkti.

Precīzi pirms nedēļas abas komandas jau aizvadīja savstarpējo spēli, tiekoties Cēsīs. Arī tā spēle “Pārgaujai” izvērtās neveiksmīgi, jo, panākuši divu vārtu pārsvaru, viņi to neprata nosargāt, divas minūtes pirms pamatlaika beigām ļaujot konkurentiem panākt izlīdzinājumu, bet vēl pēc minūtes Mariss Šķuburs nodrošināja panākumu kurzemniekiem. Stalbes vienībā labākā spēlētāja balvu saņēma Dēvids Osītis, kuram viens vārtu guvums, bet talsiniekiem rezultatīvākais ar divām piespēlēm bija Mariss Bergmanis. Par labāko gan atzina Andreju Šķerbergu, kurš guva vienus vārtus.

FK “Kurši” - “Lekrings” pulksten 14:00 Liepājā un Sportacentrs.com

Atgriežoties mājās pēc ne sevišķi sekmīgās viesošanās Vidzemē pagājušajā nedēļas nogalē, liepājnieki savās mājās spēja ar 7:4 apspēlēt “Pārgauju”, tādējādi ar 19 punktiem saglabājot astoto vietu tabulā. Šodien komandai gaidāms ne mazāk nopietns pārbaudījums Cēsu “Lekrings” komandas paskatā. Pret Stalbes komandu ar trim vārtu guvumiem atzīmējās komandas kapteinis Gustavs Griezītis (12+5), bet bijušais cēsnieku vārtsargs Normunds Krūmiņš atvairīja 63 (!) pretinieku metienus. Kamēr savainots ir Edgars Rimarenko, Krūmiņš palicis vienīgais vilcējs savas komandas vārtos. Svarīgi būs vai izdosies tādā pašā līmenī aizvadīt divas spēles divās dienās. Joprojām pārliecinošs komandas rezultatīvākais spēlētājs ir Toms Akmeņlauks, kuram 29 (12+17) punkti.

Cēsnieki turpina savu uzvaru sēriju, vakar Talsos tiekot pie panākuma jau sestajā mačā pēc kārtas. Tiesa, neizdevās nosargāt trīs punktu uzvaru, jo mača galotnē tika izlaists divu vārtu pārsvars. Pēcspēles metienu sērijā gan izdevās apliecināt savu statusu. Turnīra tabulā komanda ar 28 savāktajiem punktiem 11 spēlēs saglabā trešo vietu, bet pēc šodienas mačiem iespējams apsteigt “FBK Valmiera” un, iespējams, arī Ulbrokas vienību. Talsos par labāko komandā atzina Andri Rajecki, kuram viena piespēle un punkti iekrāti jau astoņās spēlēs pēc kārtas. Ar 21 (12+9) punktu viņš ir savas komandas šīs sezonas rezultatīvākais spēlētājs. Arī tuvākie sekotāji komandā Kevins Šmits (10+8) un Jorens Malkavs (9+9) tika pie saviem punktiem, bet lieliska spēle Rūdim Jermacānam (7+3), kuram divi vārti no tuvas distances. Pēdējās trijās spēlēs viņa rēķinā četri rezultativitātes punkti.

Komandām šī būs sezonas pirmā savstarpējā spēle, jo Cēsīs komandas tiksies 2. maijā.

“Lielvārde/FatPipe” - “Apelsīns/Oxdog Ulbroka” pulksten 16:00 Lielvārdē

Ja visas pārējās komandas, kas dodas laukumā šajā nedēļas nogalē, aizvadīs sapārotos mačus, tad Lielvārdē abas komandas šajās brīvdienās sacentīsies pirmo reizi. Tiesa, “Lielvārde/FatPipe” spēlēja nedēļas sākumā, kad viesos ar rezultātu 10:2 apspēlēja “RTU/Rockets”, tādējādi pārtraucot savu četru zaudēto spēļu sēriju. Individuāli lielisku spēli galvaspilsētā aizvadīja Uldis Dūniņš, kurš bija neierasti rezultatīvs, tiekot pie diviem vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. Pirms tam visas sezonas laikā viņa kontā viena rezultatīva piespēle. Vienības rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir Rūdis Žukelis (17+9), kurš ar 17 vārtu guvumiem ir iesaistījies nopietnā cīņā par čempionāta labākā vārtu guvēja titulu. Pārtrauktā zaudējumu sērija ļāva kaut nedaudz nostabilizēt situāciju turnīra tabulā, kur komanda ar 20 punktiem 13 mačos ieņem sesto vietu.

Šodien gan Lielvārdes komandai neklāsies viegli, jo ciemos ieradīsies vieni no čempionāta līderiem “Apelsīns/Oxdog Ulbroka”, kuri uzņēmuši lielisku formu, uzvarot pēdējās četrās spēlēs, turklāt pēdējos trijos mačos komanda izdarījusi 41 (!) precīzu metienu. Taisnības labad gan jāpiebilst, ka visas spēles bijušas pret komandām, kas atrodas ārpus vadošo astotnieka. Pēdējā uzvara izcīnīta savās mājās pret “Bausku” (15:2), kad pa četriem punktiem iekrāja Daniels Anis (9+7) un Rolands Līdums (6+4), kurš aizvada lielisku nogriezni, pēdējās četrās spēlēs atzīmējoties ar deviņiem rezultativitātes punktiem. Sezonā kopumā komandas pārliecinoši rezultatīvākais spēlētājs ir Rolands Kovaļevskis, kuram pašlaik 24 (14+10) punkti. Izceļams noteikti ir arī Matīss Kristians Morozovs (10+7), kurš pie punktiem ticis sešās spēlēs pēc kārtas.

Abas komandas šosezon tikās jau septembra izskaņā, kad Ulbrokā Rolands Kovaļevskis ar realizētu soda metienu vadībā izvirzīja laukuma saimniekus, bet līdz nākamajiem vārtiem mājiniekiem bija jāgaida līdz 43. minūtei, kad precīzs bija Eduards Stūre. Līdz tam laikam viesi bija pamanījušies tikt jau pie pieciem vārtiem, vēlāk iemetot arī sestos un svinot uzvaru ar 6:2. Pusi no vārtiem guva Rūdis Žukelis, bet par labāko atzina Jāni Salceviču, kuram 33 atvairītie metieni. Ulbrokas komandā labākā spēle'tāja balva Stūrem.

“Bauska” - “Rubene” pulksten 17:00 Bauskā,

Pēc pāris sekmīgām spēlēm “Bauska” šķietami izlaidusi gaisu, divās spēlēs pret tabulas augšgala komandām salaižot 32 vārtus... Ja komandai spēles sākumā izdodas aizķerties, tad īsāku vai ilgāku laiku baušķenieki var būt nopietns pārbaudījums teju ikvienam konkurentam. Vakar tas nenotika, jo jau astotajā minūtē bija 0:4 pret valmieriešiem. Summā tas deva 4:17 sagrāvi. Tabulā ar septiņiem izcīnītajiem punktiem 12 spēlēs komanda ir gana stabili nogruntējusies 11.vietā, ar maz izredzēm kāpt augstāk vai krist zemāk. Pēc savainojuma vārtos atgriezās Elvis Holsts, kurš atvairīja 32 metienus, taču desmit bumbiņas tik un tā bija spiests “apēst”. Uzbrukumā Valdis Vāvers (3+3) guva vārtus un izdarīja rezultatīvu piespēli, tāpat savus vārtus iemeta arī Aivis Barkovskis (12+6), bet četru spēļu punktu sērija pārtrūka Jānim Akmentiņam (3+2).

Ne ar tām labākajām emocijām uz Bausku brauc “Rubene”, kas vakar praktiski jau bija nospiedusi uz ceļiem Irlavas vienību, trīs minūšu laikā iemetot četrus vārtus, no 0:1 panākot 4:1 otrā perioda izskaņā. Tomēr dzelteni melnās formās spēlējošie Kocēnu florbolisti noteikti salīdzināmi ar bitēm, no kurām nekad neko nevar zināt - trešajā periodā septiņi ielaisti vārti nodeva pie ļoti sāpīga 6:8 zaudējuma, ļaujot konkurentiem aizmukt tabulā. Paši rubenieši ar 19 punktiem 14 spēlēs tabulā atrodas septītajā vietā un šodien noteikti lūkos pozīcijas uzlabot. Ne to sekmīgāko spēli vakar aizvadīja Reinis Mirkšs (15+9), taču vienu punktu par piespēli viņš nopelnīja, tādējādi turpinot savu lielisko sēriju, pie punktiem tiekot visos 14 mačos. Par labāko atzina kapteinis Intars Matisons (8+4), kuram vieni vārti skaitliskajā vairākumā, bet rezultatīvākais ar trim piespēlēm bija Arnijs Kuratņiks (7+14). Divas trešdaļas lielisks vārtos bija Emīls Censonis, taču trešajā periodā “sadega” arī viņš jo ne visi zaudētie vārti bija no netveramo kategorijas.

Komandām šī būs pirmā savstarpējā spēle šodien. Kocēnos komandas nūjas krustos 8. maijā.