Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

"Bolton" treneris: "Nākamās stundas Muambam būs izšķirošas"

Andrejs Siliņš

"Bolton" treneris: "Nākamās stundas Muambam būs izšķirošas"
Fabriss Muamba turpina cīņu par dzīvību
Foto: Scanpix Sweden

Pēc Fabrisa Muambas pēkšņās saļimšanas laukumā mačā pret "Tottenham Hotspur" Anglijas kausa izcīņā "Bolton Wanderers" galvenais treneris Ouvens Koils atzinis, ka tuvākās 24 stundas būs izšķirošas Anglijas futbolista dzīvībai.

Sestdien pie rezultāta 1:1 aptuveni piecas minūtes pirms pirmā puslaika beigām Muamba saļima laukumā. Dakteri mēģināja futbolistu dabūt pie samaņas (pat ar defibrilatoru), taču neveiksmīgi. Tika pat vēstīts par to, ka Muamba neesot elpojis ne uz laukuma, ne ceļā uz ātrās palīdzības auto. Šobrīd Zairā dzimušais angļu pussargs atrodas slimnīcā, kur atrodas intensīvās aprūpes nodaļā.

"Situācija ir ļoti nopietna, no tās nevar aizbēgt. Ar Dieva gribu viņš tiks tam cauri," izteicies Boltonas kluba galvenais treneris Ouvens Koils. "Fabriss ir kritiskā stāvoklī. Nākamās 24 stundas būs absolūti izšķirošas. Mūs, protams, ir appludinājušas ziņas no cilvēkiem, kuri vēl viņam labu. Mēs ceram, ka, ja visi lūgs par viņu, Fabriss atveseļosies."

Neskaitāmi futbolisti un futbolam apkārt esoši cilvēki publiski pauduši atbalstu un cerību uz Muambas atveseļošanos. "Tikko pametu slimnīcu! Turpini cīnīties. Lūdzu, lai ikviens par viņu lūgtu. Viņš ir lielisks cilvēks un draugs," rakstīja Muambas kolēģis "Arsenal" laikos Johans Džorū. "Esmu tik ļoti bēdīgs par to, kas šodien notika ar Fabrisu Muambu," rakstīja "Arsenal" kapteinis Robins van Pērsijs. "Vairākus gadus spēlējām kopā. Kas par lielisku puisi. Vienmēr ar smaidu sejā. Lūdzu, Fabriss, atgriez šo smaidu mums. Manas domas ir ar tevi un tavu ģimeni!"

"Nav svarīgi, ko tu atbalsti. Nav pat svarīgi, vai tu esi futbola līdzjutējs. Nav svarīgi, vai esi reliģiozs. Lūdz par Fabrisu Muambu," rakstīja Kails Vokers, kurš pirms nelaimes gadījuma paspēja gūt vārtus "Tottenham" labā vakardienas mačā.

Atbalstu paudis arī BBC futbola apskatnieks Marks Lorensons: "Hovards Vebs tiesāja spēli un, sapratis situācijas nopietnību, to pārtrauca. Futbols ir pilnīgi nenozīmīgs, salīdzinot ar to, kas notika ar Fabrisu. Viņam ir 23 gadi. Lai spēlētu par pussargu Premjerlīgā, tev ir jābūt superlabā formā. Viņam ir fantastiska auguma uzbūve, lai spēlētu futbolu. Viņš ir garš, ļoti spēcīgs futbolists, kurš var skriet no viena laukuma gala līdz otram. Viņš ir teicams aizsargs. Viņš apstādina pretinieku uzbrukumu, atņem bumbu un vienkārši to piespēlē tālāk."

Izmantotie resursi:
BBC - Homepage

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-03-18 10:44, pirms 12 gadiem
Cik dzirdēju pa ziņam Muamba ir pie samaņas un veselības stāvoklis ir uzlabojies! Bet citi ari saka ka stavoklis ir kritisks.
Ceresim ka viss būs kārtībā!

  +9 [+] [-]

, 2012-03-18 10:48, pirms 12 gadiem
Lai arī es patiešām mīlu futbolu no visas sirds, tas patiešām ir otršķirīgs salīdzinājumā ar spēlētāju, tiesnešu, fanu, treneru veselību un dzīvību! Turies Muamba un lai Dievs ir ar Tevi!

 +10 [+] [-]

, 2012-03-18 10:48, pirms 12 gadiem
Big_LeboWski rakstīja: Cīnies! Visi futbola fani ir ar tevi, Fabriss


*Bet varēja jau slēgt komentārus šāda veida rakstiem*
Ar viņu viss ir kārtībā un būs kārtībā, tākā nav un nebūs jāslēdz komentāri!!

  +1 [+] [-]

, 2012-03-18 10:49, pirms 12 gadiem
Ļoti žel!
Turies!
Slēpts komentārs: Citruss77

  +7 [+] [-]

, 2012-03-18 11:25, pirms 12 gadiem
Nu, ja cilvēkam, īpaši jau paaugstinātas fiziskās slodzes laikā ir apstājusies sirds, tad:
1. Atjaunot sirdsdarbību protams ir galvenais, BET tas stabilais stāvoklis atkal pēkšņi var mainīties uz slikto pusi, un
2. Ja sirds kādu laiku nav strādājusi, tātad smadzenes to laiku netika apgādātas ar skābekli, un arī šī lieta var atstāt nopietnas un pat neatgriezeniskas sekas,
tāpēc arī nākamās 24h pēc funkciju atjaunošanas ir tās svarīgākās un noteicošās!
Protams, ceru, ka viss ar šo spēlētāju būs kārtībā un viņš spēs atveseļoties.

  +7 [+] [-]

, 2012-03-18 12:23, pirms 12 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: bla, bla, bla..
tu gan esi taads kretins vecit
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-03-18 17:39, pirms 12 gadiem
Viss būs labi, jo par viņu aizlūdz visa pasaule. ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja