Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Merzļikins atvaira 28 metienus, Lainem hat-trick, "Blue Jackets" uzvar "Blackhawks"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Merzļikins atvaira 28 metienus, Lainem hat-trick, "Blue Jackets" uzvar "Blackhawks"
Elvijs Merzļikins un Zaks Varenskis. Foto: AP/scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēles aizvadījušās trīs latviešu pārstāvētās komandas. Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" ar 7:4 uzvarēja Čikāgas "Blackhawks". Latvietis uzvaru sekmēja ar 28 atvairītajiem metieniem. Zemgus Girgensons un Teodors Bļugers savainojuma dēļ nespēlēja. Bufalo "Sabres" piekāpās Otavas "Senators" (1:3), savukārt Pitsburgas "Penguins" cieta neveiksmi pret Toronto "Maple Leafs" (1:4).

• Sestajā spēlē pēc kārtas "Blue Jackets" vārtu drošība tika uzticēta Elvim Merzļikinam, kurš komandai palīdzēja izcīnīt panākumu pret Čikāgas "Blackhawks" (7:4).

• Pa latvieša sargātajiem vārtiem tika izdarīti 32 metieni – Merzļikins atvairīja 28 no tiem. Atvairīto metienu procents bija 87,5%. Pēdējo sešu maču laikā, kuros latvietis ir sargājis "Blue Jackets" vārtus, komanda tikusi pie četrām uzvarām.

• Pieci no 11 vārtiem tika gūti pirmajā periodā, kuru ar 3:2 uzvarēja Kolumbusa. Sākotnēji Būns Dženers un Jegors Činakovs panāca 2:0, tad "Blackhawks" spēlētāji Filips Kuraševs un Raiens Karpenters izlīdzināja mača rezultātu, bet Maks Domi 17. minūtē atjaunoja vadību "Blue Jackets" (3:2).

• Otrā perioda devītajā sekundē Patriks Laine panāca 4:2, gūstot ātrākos vārtus periodā "Blue Jackets" vēsturē. 2006. gadā 10. sekundē ar vārtiem atzīmējās Riks Nešs. Perioda turpinājumā Čikāga atspēlēja vienus vārtus.

• Noslēdzošajās 20 minūtēs Patriks Laine atzīmējās vēl divas reizes, nokārtojot sev hat-trick un komandai uzvaru ar 7:4. Lainem šī bija pirmā trīs vārtu spēle "Blue Jackets" rindās. Pēdējo astoņu maču laikā viņš guvis 10 vārtus. Karjeras laikā tas Lainem bija jau devītais hat-trick.

• "Blue Jackets" uzvarējusi četrās no pēdējām piecām spēlēm. Ar 45 punktiem komanda ieņem piekto vietu divīzijā. Nākamo spēli Kolumbusa aizvadīs 21. februārī, tiekoties ar Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres".

Teodors Bļugers un Zemgus Girgensons savu komandu zaudējumos nespēlēja savainojumu dēļ.

Pitsburgas "Penguins" pirmajos divos periodos nonāca iedzinējos ar 0:3 un nespēja vairs atspēlēties. Astons Metjūzs mača rezultātu atklāja jau pirmā perioda 21. sekundē, gūstot savus 33. vārtus šosezon.

• Vienīgos vārtus "Penguins" rindās trešā perioda sākumā guva Jevgeņijs Malkins. "Penguins" pretinieku vārtiem uzbruka krietni vairāk. Pitsburgai 46 izpildītie metieni, kamēr "Maple Leafs" pa pretinieku vārtiem meta 29 reizes. Vienus vārtus Toronto guva mazākumā.

• Zaudējuma dēļ pārtrūkusi "Penguins" četru panākumu sērija. Nākamo spēli "Penguins" aizvadīs 20. februārī, tiekoties ar divīzijas otrajā vietā esošo Karolīnas "Hurricanes".

Bufalo "Sabres" pēc divu panākumu izcīnīšanas piedzīvojusi zaudējumu. Ar 1:3 tā piekāpās Otavas "Senators" komandai. Mača rezultātu atklāja Kails Okposo, kuram tie bija 11. vārti sezonā, bet tad sekoja trīs "Senators" bezatbildes vārtu guvumi.

• "Sabres" nākamā spēle paredzēta jau rītdien. Plkst. 20:00 pēc Latvijas laika Bufalo savā laukumā tiksies ar Kolorado "Avalanche", kuru nav uzvarējusi kopš 2017. gada.

  +1 [+] [-]

, 2022-02-18 09:24, pirms 2 gadiem
Neskatos nhl, bet izskatās, ka Jackets aizsardzībā neiespringst. Citādi viņiem pēkšņi visi vārtsargi ir kļuvuši vāji.

     [+] [-]

, 2022-02-18 09:58, pirms 2 gadiem
als rakstīja: Nu aizmainīsi prom Laini(labāko komandas snaiperi, kas ir vēl gana jauns un potenciāls "franchise player" ap ko to komandu var arī veidot) dabūsi pretī labu draftpiku nodraftēsi tur kādu "aleksandru daigli"... i labāk paliks?
Atļaušos paturpint vakardienas tēmu te.

Jā, visādi var būt, taču pašlaik tās tāpat ir kaut kādas fantāzijas.
Tikpat labi var aizdomāties līdz tam, ka CBJ turpinās neiet, Laine, kā jau reiz ir bijis, kko nesadalīs ar hedkouču un vispār atteiksies spēlēt Kolumbusā, kas ar ir vieta, kur neviens ilgi negrib palikt.
Vai arī, ka Laine atsakās parakstīt ilgtermiņa līgumu un jau pēc nākošās sezonas kļūs par UFA, tā kā šamam būs jau 7 NHL sezonas, izmantojot šo ceļu kā atbrīvoties no CBJ.

Bizness. Pirmām kārtām ir bizness un tikai tad visi goli, piespēles un labā slava.

     [+] [-]

, 2022-02-18 10:04, pirms 2 gadiem
Kamēr konkurenti turpina uzvarēt, tikmēr šie panākumi neko nedod. PO tāpat kā savas ausis neredzet

     [+] [-]

, 2022-02-18 10:15, pirms 2 gadiem
Atkal Elvim pilna kaste ar ripām. Protams, aizsardzība "palīdz" to sagādāt, bet gribētos, lai Elvja sniegums ir vismaz All Stars līmenī. Korpisalo tajā jocīgajā sezonā pat tas sanāca. Es par Vezinu nemaz nesapņoju. Skatoties uz tabulu, atlikusī sezona tāda bezjēdzīga.

     [+] [-]

, 2022-02-18 11:58, pirms 2 gadiem
Blue Jackets aizsardzība par Merzļikina statistiku īpaši neiespringst!