Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

papildināts Muižniekam un Bagatskim cīņa par Eirokausa astotdaļfinālu

Raivis Dombrovskis
Raivis Dombrovskis

Muižniekam un Bagatskim cīņa par Eirokausa astotdaļfinālu
Kārlis Muižnieks un Južnijas ''Khimik'' rezultatīvākais spēlētājs Mets Geitenss. Foto: khimik.com.ua

Šodien izšķirošās spēles par iekļūšanu ULEB Eiropas kausa izcīņas astotdaļfinālā aizvadīs Kārļa Muižnieka un Rolanda Freimaņa pārstāvētā Južnijas ''Khimik'', kā arī Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina un Jāņa Strēlnieka Kijevas ''Budivelnyk''. Lai pretendētu uz iekļūšanu labāko 16 komandu skaitā Južnijas un Kijevas klubiem jāuzvar savos mačos (''Khimik'' mājas spēle ar ''Strasbourg'', bet ''Budivelnyk'' izbraukuma cīņa pret Ļubļanas ''Olimpija'') un jācer uz labvēligiem iznākumiem konkurentu dueļos.

N grupa: Muižniekam jāapspēlē Kolē

Plkst. 18:00 pēc Latvijas laika, iespējams, līdz šim svarīgāko spēli šosezon aizvadīs Kārļa Muižnieka trenētā Južnijas ''Khimik'' (bilance 2-3), kas savā laukumā cīņā par otro vietu N grupā tiksies ar ''Strasbourg'' vienību (2-3), kurā par galveno treneri strādā Francijas vīriešu izlases galvenais stratēģis Vensāns Kolē. Kvalificēšanās astotdaļfinālam nebūs atkarīga tikai no šīs spēles vien, jo izjaukt iepriekš minēto komandu plānus cer izjaukt serbu klubs ''Radnicki'' (2-3), Berlīnē pulksten 21:00 sākot spēli pret vietējo ''Alba'', kas pirmo vietu grupā bija nodrošinājusi jau pēc četrām aizvadītām kārtām.

''Khimik'' vēlamais scenārijs - uzvara pār ''Strasbourg'' un ''Radnicki'' zaudējums Berlīnē. Serbijas kluba uzvaras gadījumā no grupas kā otrā spēcīgākā komanda, pateicoties pārsvaram savstarpējo spēļu rezultātos, izkļūs tieši ''Radnicki'', bet pašreizējiem Ukrainas Superlīgas un Francijas čempionāta līderiem turnīrs būs noslēdzies.

N apakšgrupa

VKomandaUZ+/-
1.Alba Berlin41+28
2.Radnicki23+9
3.Strasbourg23-11
4.Khimik23-26

Abas komandu pirmajā savstarpējā tikšanās reizē janvāra vidū pārāki bija ''Khimik'', kas izcīnīja uzvaru izbraukumā ar 78:72. Kopš tā laika Francijas klubs pastiprinājis savu sastāvu ar pieredzes bagāto Austrālijas spēka uzbrucēju/centru Deividu Andersenu (spēlējis ''Barcelona'', CSKA, ''Fenerbahce'', ''Montepaschi'', ''Rockets'', ''Raptors'', ''Pelicans''), bet ierindā no savainojuma izdziedēšanas atgriezies pašmāju uzbrucējs Džeremijs Lelū.

''Komanda ir labā noskaņojumā pēc izcīnītās uzvaras [Ukrainas Superlīgas mačā] pret ''Donetsk''. Saprotam, ka gaidāmā spēle šajā etapā ir vissvarīgākā, jo tajā izšķirsies viss,'' kluba mājaslapā citēts Južnijas kluba treneris Kārlis Muižnieks. ''Spēlētāji gatavojas gan morāli, gan fiziski, lai varētu demonstrēt labāko basketbolu. ''Strasbourg'' ir augstas klases komanda, kas savu sezonu sāka Eirolīgā un laika gaitā piesaistīja Būtsiju Torntonu un Deividu Andersenu. Protams, es vairāk rēķinos ar saviem puišiem un savu komandu, taču medaļai ir otra puse - mums svarīgi, lai ''Alba'' uzvarētu ''Radnick''. Zinot Berlīnes kluba ambīcijas, domāju, ka viņi sevi pierādīs no labākās puses.''

Latviešu spēka uzbrucējs Rolands Freimanis ''ķīmiķu'' sastāvā šosezon piedalījies piecās ''Last 32'' etapa spēlēs, vidēji atzīmējoties ar 9,8 punktiem (2p. - 52,2%, 3p. - 23,8%, 1p. - 83,3%), 4,8 atlēkušajām bumbām un 1,2 rezultatīvām piespēlēm.

Cīņu starp ''Khimik'' un ''Strasbourg'' vienībām tiešraidē translēs Eurosport-2 un ukraiņu Sport-1 televīzijas kanāli. Maču būs iespējams vērot arī interneta tiešraidēs.

M grupa: ''Budivelnyk'' jāuzvar Ļubļanā

Interesantā situācijā pirms ''Last 32'' pēdējās kārtas ir Ainara Bagatska trenētā Kijevas ''Budivelnyk'', kam šodien 21:30 sāks cīņu izbraukumā pret Dāvja Bertāna bijušo klubu Ļubļanas ''Olimpija''. Slovēņiem šajā turnīrā vairs neko nevajag, proti, ''Olimpija'' jau zaudējusi izredzes uz izkļūšanu no grupas, taču skaidrs, ka savu skatītāju priekšā cīnīsies ar pilniem apgriezieniem. Lai vai kā, skaidrs ir tas, ka uzvaras gadījumā Kijevas ''celtnieki'' nodrošinās vietu turnīra astotdaļfinālā.

Grupas otrā spēlē Jeruzalemes ''Hapoel Migdal'', kas no grupas izies kā pirmā komanda, viesos sacentīsies ar Bandirmas ''Banvit''. Mūsējiem vēlamais scenārijs pieprasītu Izraēlas kluba uzvaru (ja uzvar ''Hapoel'', Kijeva tiek tālāk arī, ja Slovēnijā tiek piedzīvots zaudējums.

Ļubļanā ''Budivelnyk'' ieradusies optimālajā sastāvā, ieskaitot Latvijas izlases saspēles vadītāju Jāni Strēlnieku, kurš piecās ''Last 32'' spēlēs bijis viens no stabilākajiem ''celtnieku'' spēlētājiem (11,2 punkti, 4,4 rezultatīvas piespēles, efektivitāte 14,6).

Mača tiešraide būs pieejama Ukrainas televīzijas kanālā un internetā.

M apakšgrupa

VKomandaUZ
1.Hapoel41
2.Budivelnyk32
3.Banvit23
4.Olimpija14

Bertāns un Valters savu likteni jau zina

Citādākā noskaņojumā pirms pēdējās kārtas mačiem būs Kristaps Valters un Dairis Bertāns, kuru pārstāvētās komandas ar šodienas rezultātiem turpmāko likteni ietekmēt nevar. Valters un Ankaras ''TED Aykon'' jau priekšlaicīgi bija nodrošinājuši pirmo vietu J grupā, līdz ar to šodienas cīņa ar ''Gravelines'' neko vairs neizšķir. Nepatīkamākā situācijā ir Bertāna ''Bilbao Basket'', kas pirms šodienas mača ar ''Panionios'' jau zaudējusi cerības uz tikšanu tālāk.

Izmantotie resursi:
Eurocup - Welcome to Eurocup
БК ХИМИК

  +1 [+] [-]

, 2014-02-19 12:08, pirms 10 gadiem
Diemzel Alba atstas uz mala liderus, Bagijam gan janem un jaturpina glabt savu adu + nakama karta vinam (ja izdodas )LOTI pateiciga!