Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1392, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Halepas ceļā māsas Viljamsas, Džokovičam pirmais duelis ar Šapovalovu

Halepas ceļā māsas Viljamsas, Džokovičam pirmais duelis ar Šapovalovu
Simona Halepa. Foto: AFP/Scanpix

Lai cīnītos par tikšanu "Australian Open" ceturtdaļfinālā, WTA ranga līderei Simonai Halepai noteikti būs jāuzvar viena, bet droši vien abas māsas Viljamsas. Halepa vispirms tiksies ar Venusu.

Simona Halepa turnīra pirmajās divās kārtās bija spiesta atspēlēties abos mačos, divreiz uzvarot trīs setu cīņās. Mačā pret Kaju Kanepi (6:7(2), 6:4, 6:2) viņa bija iedzinējos ar setu un breiku, bet pret Sofiju Keninu (6:3, 6:7(5), 6:4) rumāniete pēdējā setā no 2:4 uzvarēja četros geimos pēc kārtas. Halepa pēc šī mača atklāja, ka 2. setā sajutusi sāpes kājā, bet vēlāk precizēja, ka tas nav nopietns savainojums.

Halepa sesto reizi tiksies ar Venusu Viljamsu, pret kuru viņai ir negatīva 2-3 bilance, tiesa, Simona uzvarējusi pēdējos divos mačos, kamēr Viljamsa pēdējo uzvaru svinēja 2013. gadā. Abas pēdējo reizi sacentās pagājušā gada augustā Monreālā, kur Halepa uzvarēja ar graujošu 6:2, 6:2. Venusai tajā mačā bija problēmas ar labo ceļgalu.

Septiņkārtējā čempione Serēna Viljamsa, kura pirmajos divos mačos zaudējusi tikai sešos geimos, eksaminēs 18 gadus veco Ukrainas tenisisti Dajanu Jastremsku, kura bērnībā fanoja par amerikānieti, bet tagad ir tikusi pie sapņa piepildīšanas, ar titulēto Viljamsu sacenšoties vienā kortā.

Seškārtējais vīriešu turnīra čempions Novaks Džokovičs mača režīmā varēs iepazīt 19 gadus vecā Denisa Šapovalova tenisu. Šapovalovs pirmoreiz sacentīsies ar ranga līderi, bet viņam ir pieredze spēlēt pret pasaules otro numuru, divreiz tiekoties ar Rafaelu Nadalu. Šapovalovs spāni 2017. gadā ar 3:6, 6:4, 7:6(4) pieveica uz "hard" seguma Monreālā, bet 2018. gadā Nadalam ar 4:6, 1:6 zaudēja Romā uz māla. Ja Džokovičs uzvarēs Šapovalovu, viņš garantēs palikšanu ranga virsotnē pēc "Australian Open".

Spēļu programma: https://ausopen.com/schedule


, 2019-01-18 22:50, pirms 5 gadiem
Pareizāk būtu teikt,ka Halepas ceļā brāļi Viljamsi. Cerams,ka mazā ņiprā rumāniete noskries tos hormonālos monstrus.
, 2019-01-19 17:31, pirms 5 gadiem
Vienu paņēma!!
Janniks Sinners. Foto: AFP/Scanpix
25

Sinners glābjas no 0-2 un triumfē savā pirmajā Grand Slam finālā

Prestižā tenisa turnīra "Australian Open" vīriešu vienspēļu finālā tikās divi tenisisti, kuri Melburnā vēl nebija triumfējuši, un 22 gadus vecais itālietis Janniks Sinners piecu setu un nepilnu četru stundu cīņā pārspēja trešo Melburnas finālu zaudējušo Daņiilu Medvedevu – 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3.
"Australian Open" fināla dalībnieces - Elīza Mertensa, Suvei Sei, Ludmila Kičenoka, Aļona Ostapenko. Foto: AFP/Scanpix
17

Ostapenko/Kičenoka piekāpjas "Australian Open" finālā

Melburnā tuvojas noslēgumam "Australian Open". Šodienas finālā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko/Ludmila Kičenoka (#11) zaudēja ar otro numuru izsētajam Beļģijas-Taivānas duetam Elīzai Mertensai/Suvei Sei - 1:6, 5:7.
Foto: EPA/Scanpix
2

Bopanna un Ebdens Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā uzvar dubultspēlēs

LETA. Internacionālais duets Rohens Bopanna un Metjū Ebdens sestdien Melburnā kļuva par Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājiem vīriešu dubultspēlē.