Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"The Athletic" iekļauj Bertānu NBA sezonas pozitīvo pārsteigumu simboliskajā izlasē

Rolands Eliņš

"The Athletic" iekļauj Bertānu NBA sezonas pozitīvo pārsteigumu simboliskajā izlasē
Dāvis Bertāns ar komandas biedriem. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Ziemeļamerikas sporta medijs „The Athletic” publicējis pazīstamā apskatnieka Džona Holindžera „NBA All-Surprise Team”, kurā iekļauti visvairāk pozitīvā ziņā pārsteigušie spēlētāji šīs regulārās sezonas pirmajā trešdaļā, un apskatā kā otrais tiek minēts latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns.

Šajā simboliskajā izlasē Holindžers, kurš iepriekš vairākus strādājis ESPN un ieviesis vairākus basketbola analītikas pamatprincipus, apkopojis spēlētājus, no kuriem šīs sezonas pirmajos divos mēnešos netika gaidīts tik labs sniegums, kāds šobrīd novērojams. Sarakstā atrodami gan jaunie spēlētāji, gan basketbolisti, kuri pēkšņi pacēlušies virs vienkārša lomas spēlētāja līmeņa, kā arī karjeras norietā esošas zvaigznes, kuras spējušas iekļauties jaunas komandas sastāvā.

Šī izlase veidota, pateicoties „Hornets” aizsargs Devontes Greiema piemēram. Pagājušajā gadā Greiems tika draftēts otrajā kārtā, debijas sezonā neizcēlās ne ar ko īpašu un tika pie maza spēles laika, bet šosezon sācis uguņot ne pa jokam, vidēji spēlē gūstot 19.6 punktus. Viņa rēķinā ir 108 trāpīti tālmetieni, kas ir otrs labākais rādītājs līgā, un, kā norādīts „The Athletic” publikācijā, neko tādu nebija gaidījis neviens ne NBA klubu vadībā, ne skautu vidū, ne pašā „Hornets” komandā, kas vasarā par 57 miljonu dolāru vērtu līgumu noalgoja Teriju Rozīru, cerot ka Greiems varēs spēlēt vismaz kā otrais saspēles vadītājs.

„Dāvis Bertāns min uz papēžiem Greimam kategorijā „Velns, no kurienes nāk šis tālmetienu salūts?”,” raksta Holindžers. „Iegūts no Sanantonio par lētu cenu, kas vienāda ar nulli, Bertāns ir reizē gan „Wizards” labākā maiņa iepriekšējo 20 gadu laikā, gan „Spurs” sliktākā maiņa iepriekšējo 20 gadu laikā. Bertāns arī ir viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc tik un tā vājā „Wizards” komanda spēlē tik ļoti skatāmu basketbolu.”

Holindžers raksta, ka Bertāns jau iepriekš bija zināms kā labs snaiperis, taču tieši Vašingtonā viņš varējis sākt mest daudz biežāk un bez lieliem satraukumiem par sekām. „Bertānam ir garas rokas, viņš var mest arī krietni aiz tālmetiena līnijas, kas nozīmē, ka viņš var mest no jebkurienes un pāri jebkuram. „Wizards” vienkāršā kombinācija ar piespēli Bertānam uzbrukuma pirmajās sekundēs ir kļuvusi par vienu no draudīgākajām izspēlēm visā līgā.”

„Bertāns šobrīd vairs nemaz īpaši necenšas tikt pie divpunktu metieniem – vairāk nekā 75% viņa metienu ir tālmetieni, un viņš trāpījis 45.6% no tiem,” raksta Holindžers. „Bertāns ir ticis pie tikai 36 soda metieniem šosezon un viņa spēle aizsardzībā joprojām ir zem vidējā līmeņa. Nekam no tā nav nekādas nozīmes, ja viņš turpinās mest ar tādu precizitāti tikpat regulāri.”

Holindžers arī norāda, ka Bertāns savulaik draftēts otrajā kārtā, bet nākamajā vasarā skatīsies uz milzīgiem līguma piedāvājumiem.

Bertāns šosezon vidēji spēlē trāpījis 3.8 tālmetienus (trešā vieta līgā) un uzņēmis tempu, lai kļūtu par vienu no retajiem spēlētājiem NBA vēsturē, kuri regulārajā sezonā trāpījuši vismaz 300 tālmetienus. Dāvis guvis 15.4 punktus vidēji spēlē, un būtu loģiski, ja, šādam sniegumam turpinoties, viņa vārds tiktu piesaukts gan sezonas labākā rezervista, gan visprogresējušākā spēlētāja balvu nominācijās.

”The Athletic All-Surprise Team” sastāvs

SpēlētājsKomanda
Devonte GreiemsHornets
Dāvis BertānsWizards
Dankans RobinsonsHeat
Rišons HolmssKings
Evans FurņjēMagic
Spensers DinvidijsNets
Dvaits HovardsLakers
Džordžs HilsBucks
Malkoms BrogdonsPacers
Vils BārtonsNuggets

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/1465341/201...

  +1 [+] [-]

, 2019-12-17 18:51, pirms 4 gadiem
Paldies par informāciju, ļoti interesanti. Bet tekstu nākas lasīt caur elles ciešanām. Varbūt tomēr jāpārlasa un jāizlabo (google translate) gramatika pirms publicēšanas? SC redakcija arī nekādā veidā nekontrolē satura kvalitāti?

     [+] [-]

, 2019-12-17 19:12, pirms 4 gadiem
Furnjē izdrāza visu ASV izlasi un šie vēl viņu uzskata par pārsteigumu?

     [+] [-]

, 2019-12-17 19:15, pirms 4 gadiem
Raitcha rakstīja: Furnjē izdrāza visu ASV izlasi un šie vēl viņu uzskata par pārsteigumu?
Visi zin ka viņš ir labs, bet šeit runa iet tieši par SEZONAS pārsteigumu!

     [+] [-]

, 2019-12-17 20:01, pirms 4 gadiem
sandis444444 rakstīja: Visi zin ka viņš ir labs, bet šeit runa iet tieši par SEZONAS pārsteigumu!
Tur jau tā lieta, ka viņš ir labs, bet PERIODISKI. Tā viņa lielākā problēma.

Runājot par rakstu kopumā, tad, ja reiz rakstīja rakstu, varēja uzrakstīt par katru kādu rindkopiņu. Jo teiksim Brogdons kā spēlē tas ir vispār brīnums. Un es nerunāju tikai par statiem.

  -1 [+] [-]

, 2019-12-17 21:53, pirms 4 gadiem
jāatzīst, neredzot pilnu rakstu, nav skaidra tā būtība.
vai autors kaut kā atdala MIP no "pārsteigums" ?

par D.Graham skaidrs - patlaban un MIP un pārsteigums. kā otro noteikti liktu K.Nunn (bet vispār nav pat sarakstiņā). Bertāns ok sarakstā. pārējie man neliekas pārsteigumi, varbūt vēl D.Robinson. tad drīzāk L.Doncic kosmiskā spēle un cipari negaidīti, D.Sabonis, L.Kennard, S.G-A ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja